Šta je novo?

Samsung Galaxy S25

Ključne razlike:
  • Regionalne postavke: Određuju default jezike, vremenske zone, i specifične zakonske zahteve. Naprimer ako stavite od neki azijski zemalja csc, imacete sat ili neke oznake na njihovom jeziku
  • Operaterske postavke (Carrier Specific): Npr. BTU (UK), VOD (Vodafone), ORA (Orange) - dolaze sa unapred instaliranim aplikacijama tog operatora i optimizacijama za njihovu mrežu.
  • Jedinstveni CSC (Generic/Multi-CSC): Npr. EUX (Evropa) pokrivaju više regiona i često dobijaju ažuriranja pre operator-specifičnih. EUX je većinom na telefonima koji nisu kupljeni kod operatera
  • Funkcionalnost i ažuriranja: CSC utiče na brzinu i dostupnost OTA (Over-The-Air) ažuriranja, kao i na set dostupnih funkcija (npr. VoLTE, VoWiFi, Snimanje razgovora...).Da biste imali VoLTE/VoWiFi, firmware mora biti odobren od strane vašeg operatora (što je vezano za CSC).
Imam druga koji ima S23 sa Poljske mreze "Plus" (takoreci njihov CSC), njemu ne radi VolTe kod nas iako je aktiviran. Takodje, umesto 4G u vrhu ekrana, pise mu LTE.

I pored aktivirane nove tarife 5ica xl ja u Beogradu sam trenutno nemam 5g..cak ni 4g+ nego samo 4g..restartovao nekoliko puta tel i nista ..S25u u pitanju..

I pored aktivirane nove tarife 5ica xl ja u Beogradu sam trenutno nemam 5g..cak ni 4g+ nego samo 4g..restartovao nekoliko puta tel i nista ..S25u u pitanju..
Trazi da ti promene sim karticu to je cini mi se +200din na racunu, zvuci sasavo ali deluje. Ja na mom S25U imam 5G od prvog dana bez problema.

Nismo dugo bateriju spominjali, fantastična!
Jedno glupo pitanje, jel normalno da se "mrda" prsten oko kamere na pitaka maski?
1000022767.jpg

Ja uzeo 17 pro, ali ga prodajem. Sad se lomim izmedju 25u i fold 7.
Sve je stvar sta ti vise odgovara. Meni iskreno ne treba veliki ekran, doduse ni S25U nije mali telefon ali za moje potrebe je super. I sa druge strane S25U ima vecu bateriju na tu dimenziju uredjaja dok je ovamo 4400mAh i pitanje je koliko ima Sot-a sa njom kada je u upotrebi veliki ekran.

Koji je ovo weather widget? Njihov?

Šta kupiti za S25 FE?
Xiaomi 33w 990din
Xiaomi 120w 1990din
Prema ChatGPT oba punjača bi izvlačila manje više iste brzine punjenja, 120w bi možda izvukao par W više.
33w puni 18w imao sam ga
120w puni isto tako oko 19-20w zavisi od limita.Imam obe varijante i 120w usb-A i imam usb-c varijantu koje nema kod nas (Uzeo na aliju isto puni kao original posto imam i xiaomi koji se puni sa 120w pa probah)Ovo su brzine za limit za s24u kod mene.Isto se tako ponasa i na A72 i to sam isprobao
pozdrav

1000038803.jpg
Sta je sad ovo 👀
I proverio nema nikakvo azuriranie...

Drugari, presao sam sa s23 na s25U. Imam jedan mali problem koji mi se do sad nije desavao i ne znam kako da ga resim. Na aplikaciji messeneger, povremeno u toku dana ( vise puta) desi se period kada ne mogu uopste da otvaram slike i glasovne poruke poslate na messengeru, niti da saljem te iste stvari. Pokusao sam i deinstalirenjem aplikacije, gledao u podesavanjima i nista. Znaci tipa sat vremena ne radi, pa sat vremena radi i tako u krug... bas pocinje da me zivcira i ide na zivce. Ako je neko imao slicnu situaciju ili ima resenje, voleo bih da cujem. Hvala.
🙂

A grejanje i baterija u odnosu na s25 kakva je tu situacija?
Telefon je od supruge, nije se zalila na pregrevanje. Kad sam joj odradio jedan update sistema tad sam osetio da se ugrejao malo vise.
Baterija je skroz Ok. Po onome sto vidim rekao bi mozda bolja nego na S25. Deluje mi da je odlicno optimizovana, preko noci na wifi sve sihronizacije popaljene i za nekih 7-8h joj skine 3-4% a baterija je bila npr. na 65% (znaci nije bila na 100% pa da prvi procenat drzi dugo).

Drugari, presao sam sa s23 na s25U. Imam jedan mali problem koji mi se do sad nije desavao i ne znam kako da ga resim. Na aplikaciji messeneger, povremeno u toku dana ( vise puta) desi se period kada ne mogu uopste da otvaram slike i glasovne poruke poslate na messengeru, niti da saljem te iste stvari. Pokusao sam i deinstalirenjem aplikacije, gledao u podesavanjima i nista. Znaci tipa sat vremena ne radi, pa sat vremena radi i tako u krug... bas pocinje da me zivcira i ide na zivce. Ako je neko imao slicnu situaciju ili ima resenje, voleo bih da cujem. Hvala.
🙂
Isto S25U imam problem na WhatsApp-u kada hoću slike da pošaljem, iz nekog razloga ne moze da otvori slike iz galerije...

Prilozi

• Screenshot_20251225_230954_WhatsApp.jpg
    Screenshot_20251225_230954_WhatsApp.jpg
    44.9 KB · Pregleda: 42
Da li su kamere na Ultri bolje od malog ili + modela ili su iste svuda? Onaj shutter lag ili loše fotografije objekata u pokretu. Ne mislim na telefoto naravno

Nazad
Vrh Dno