Šta je novo?

Mobilni telefon Telefon za 30k na Ananasu

Koji mobilni telefon kupiti

Darko95

Cenjen
Učlanjen(a)
17.12.2020
Poena
165
Pozdrav. Koji telefon biste mi preporučili za iznos u naslovu? Imam vaučer od 5000 na 30000 pa gledam u tom rangu (eventualno do 2000 iznad).

Ono sto je u tom opsegu je Honor Magic 7 lite i eventualno A36 (mada je 8/256 za Samsung malo skuplja). Ima i A25 8/256 za taj novac.

Prioritet: baterija i dobra kamera (kamera mozda i najbitnija), kao i da fluidno radi.

Trenutno imam Redmi Note 11 pro 5g, pa tražim neki upgrade a da nije Redmi (ne zato što je loš, ovaj me odlično služi već 3 ipo godine, ali bih nešto drugačije, sa boljom kamerom).

Redmi Note 14 Pro 5G - trenutno najbolja kamera u toj cenovnoj na ananasu,
ali onako drugarska preporuka - ako hoces da imas bolje fotografije - uci se da slikas (pozeljno uzeti neki stari dslr fotoaparat i iskusiti na cemu su se ljudi mucili, a ipak pravili odlicne slike; plus dobro je da shvatis neke osnovne stvari kako sve funckionise - pogotovo vezane za ulogu svetlosti, kompozicije itd; za video je malo drugacija prica - ali isto vazi da bez znanja i umeca - sta god da imas napravices nesto bzvz)

Redmi Note 14 Pro 5G - trenutno najbolja kamera u toj cenovnoj na ananasu,
ali onako drugarska preporuka - ako hoces da imas bolje fotografije - uci se da slikas (pozeljno uzeti neki stari dslr fotoaparat i iskusiti na cemu su se ljudi mucili, a ipak pravili odlicne slike; plus dobro je da shvatis neke osnovne stvari kako sve funckionise - pogotovo vezane za ulogu svetlosti, kompozicije itd; za video je malo drugacija prica - ali isto vazi da bez znanja i umeca - sta god da imas napravices nesto bzvz)
Na 11 mi je bas slaba kamera, misliš da je bolja nego na Samsungu? A dslr imam, ovde je definitivno do kamere, jednostavno los kvalitet.
Dokle ti važi taj vaučer? U januaru izlazi Honor Magic 8 Lite koji po specifikacijama izgleda super
Kraj meseca. Svakako mislim da taj nece biti ispod 35k ili 40k.

Na 11 mi je bas slaba kamera, misliš da je bolja nego na Samsungu? A dslr imam, ovde je definitivno do kamere, jednostavno los kvalitet.

Kraj meseca. Svakako mislim da taj nece biti ispod 35k ili 40k.
Na samsungu moze biti i gora od te koju trenutno imas u rn11 pro 5g, senzor je manji, ma da kao savremeniji. Kod rn14 pro 5g je sledeca generacija senzora, i on je veci, i sa xiaomi ako nisu nista menjali nemas problem sa pristupom camera2api za druge aplikacije osim stock kamere, dok kod samsunga postoji problem, jos i raw ne daje cist.

Pa to je ono sto telefoni posle toliko godina i dalje nisu stigli na nivo stara dslr kamera + normalan objektiv (ma da svake godine "prevazilaze i pobedjuju" kamere).

Kod samsunga je sony imx882, dok kod redmi samsung isocell hp3. HP3 je dosta bolji i kvalitetniji. Dosta ti je cinjenice da se hp3 stavlja u honor 400 pro kao glavna kamera, dok imx882 kod poco x7 (a poco x nikad se nisu targetirali kao telefoni sa jakim kamerama, vec za gejming).

Poslednja izmena:
Ja sam čekao takav vaučer da kupim Honor 400 koji je bio 36hiljade
Sada vidim da su im vratili cenu na 42 ,moguće da sutra dele svima vaučer od 5000
Ako ima stari honor 200 i dalje ili novi 400 za 33 34k je extra kupovina, za taj cenovni rang nema ništa drugo osim navedenih sa pristojnom kamerom.

Honor 400 ima za 37500 sad (8/256). Sa vaucerom je 32500. Gledao sam i neki od 50000 (Realme Smart 14 Pro+ mi se svideo, i uzeo bih taj da imam vaučer od 10000).

Motorola edge 40 neo za 26 313 din uz taj vaučer. Telefon odličan, u kutiji punjač, maska. Nema greške...

Honor 400 ima za 37500 sad (8/256). Sa vaucerom je 32500. Gledao sam i neki od 50000 (Realme Smart 14 Pro+ mi se svideo, i uzeo bih taj da imam vaučer od 10000).
Mislim da je honor 400 i dalje bolji izbor ako je bitna kamera, kamera i procesor je bolji na honoru.
Mada taj realme ima veću bateriju, e sad ti vidi sta ti je prioritet.

Motorola edge 40 neo za 26 313 din uz taj vaučer. Telefon odličan, u kutiji punjač, maska. Nema greške...
Motorolu odavno ne razmatram, možda i grešim
Mislim da je honor 400 i dalje bolji izbor ako je bitna kamera, kamera i procesor je bolji na honoru.
Mada taj realme ima veću bateriju, e sad ti vidi sta ti je prioritet.
Realme bih uzeo da imam taj vaučer od 10000 (telefon bi me izašao 40000). Ovako ovaj Honor deluje ok, najbitnija mi je kamera

Ako ti je bitna kamera, moraćeš mnogo, mnogo više da se isprsiš. U tom cenovnom segmentu nećeš da nađeš sreću. Uvek bih za tu sumu uzeo polovan flegšip nego tako neki nov kršić.

Nazad
Vrh Dno