Šta je novo?

A1 Xplore TV - aplikacije [nije tema za A1 smart box/settop box ni za pakete A1]

Aplikacija radi na sertifikovanim android uredjajima od androida 9 pa na dalje. AOSP ne podrzavamo
Sta znaci "AOSP ne podrzavamo"?

u opste ne moze da se instalira ili ne radi u opste?

Hteo bih da gledam na obicnom NN nesertifikovanom boksu, aplikaciju sam instalirao, samo nisam jos uplatio pretplatu jer mi nije isteklo ovo sto sada placam, pa se pitam da li da uplacujem ili nece da radi?

Malo pre sam zvao vasu tehnicku podrsku devojka koja tamo radi ne zna osnovne pojmove da objasni.

Da li postoji prepaid varijanta televizije, da placam tako sto mi svaki mesec skine novac sa kartice?
Na prodajnom mestu A1 su rekli da to moze, ali nije deo standardne ponude.

devojka iz TP rece da je minimum koriscenja televizije 3 meseca?

Ne mozemo da garantujemo da li ce i kako ce raditi aplikacija na android open source (AOSP)

Ukoliko imas postpaid od A1 mozes na 30 dana da probas aplikaciju besplatno i posle produzvas svakih 30 dana pretplatu

Da li je neko testirao od drugih korisnika?

Nemam postpaid, nemam ništa ni protiv ugovora samo da radi na uredjaju koji već imam.

Ne mozemo da garantujemo da li ce i kako ce raditi aplikacija na android open source (AOSP)

Ukoliko imas postpaid od A1 mozes na 30 dana da probas aplikaciju besplatno i posle produzvas svakih 30 dana pretplatu
Imate li u planu na Areni Sport da omogucite pronenu audio feeda .Tako da mozemo da gledamo sportske prenose bez komentara samo sa audio feedom iz prenosa ..Da odmorimo usi od raznih Andjusa Jakovljevica i slicnih pojava .Interesovanje za ovu opciju verujte bilo bi ogromno i Vas pun pogodak .
Takodje i opcija slika u slici da li to planirate pre svega kod sportskih prenosa .

Tako da mozemo da gledamo sportske prenose bez komentara samo sa audio feedom iz prenosa .
Tako nešto verovatno nije dozvoljeno, da se taj audio track emituju javno u programu, kao što nije dozvoljeno ni da se pušta engleski komentator ili koji god je već dostupan za druga tržišta.

Naravno da bi svi to voleli i želeli. Ja to želim od kad postoji Eurosport u ponudi domaćih provajdera 😂😂😂 Čak sam par godina plaćao sad već pokojni Eurosport Player jer je tamo bila dostupna ta varijanta "samo zvuk da terena".

Da li je neko testirao od drugih korisnika?

Nemam postpaid, nemam ništa ni protiv ugovora samo da radi na uredjaju koji već imam.
Ako ti box ima android za Smart TV i sve Google servise onda bi trebalo da radi,a ako ti box nema android za Smart TV nego nekog android mobilnog mutanta prerađenog za box verovatno i onda može samo će ti instalirati verziju za mobilni kojom ne može da se upravlja preko daljinskog. Ako imaš na tom boksu Google play i na njemu može da se nađe xplore tv onda sigurno neka od ove 2 varijante može da radi. Da li sad imaš instaliranu neku Smart TV aplikaciju od drugog provajdera i da li njom može da se upravlja preko daljinskog.

@DareA Znam i ja da ce da radi na krstenom boxu ali nije to bilo pitanje
zato sam postavio pitanje za nesertifikovan box da li ce da radi,
tj da li je neko probao da li radi?

Da li sad imaš instaliranu neku Smart TV aplikaciju od drugog provajdera i da li njom može da se upravlja preko daljinskog.

Da, imam OrionTV i uredno radi.

Ne znam da li daju test nalog, da probam ja ako vec niko iz A1 nije testirao?

Hteo bih da gledam na obicnom NN nesertifikovanom boksu, aplikaciju sam instalirao, samo nisam jos uplatio pretplatu jer mi nije isteklo ovo sto sada placam, pa se pitam da li da uplacujem ili nece da radi?
Pa ako si već uradio sideload smart verzije aplikacije i ako ti je na boxu Android 8 ili noviji i kad je pokreneš otvara je uspešno i ne izbacuje ti greške / upozorenja tipa da se žali na nešto u vezi Android OS build-a (test-keys npr, pre-root) ili da fali Google Services Framework šanse su da će raditi / funkcionisati aplikacija.

Za testiranje u praksi ti je najpametnije da ili sam nađeš poznanika koji koriste A1 postpaid mobilni i uplatiš taj 1 mesec ili da juriš ko odavde sa foruma će da bude dobra duša koja će da ti pozajmi login podatke da testiraš TV app.

Zaboravih ko je beše odmah izbacivao obaveštenje i odbijao da radi na ne-AndroidTV boxevima: Iris Smart app ili stara "Move Smart" Supernova aplikacija??
@MaxBgd ??

@shamanNS uplaticu ja na kraju, nije mi problem.

Ali je totalno neozbilno da provajder tj TP nezna tu informaciju i ne barataju terminologijom, niko nije probao a nije baš da su ti boxevi ovde egzotika, ima ih puno...

Da ne prepricavam taj glupi razgovor gde ja pitam ovo a ona mi odgovara da radi na Smart TV🙂‍↕️

App sam instalirao ima dva meseca i nisam dobijao poruku o grešci , čekam da istekne Orion TV pa da se prebacim.

Ali dobra ideja...kad već provajder neda test nalog
Ako hoće neko da pozajmi acc na probu da vidimo radi li?

Imate li u planu na Areni Sport da omogucite pronenu audio feeda .Tako da mozemo da gledamo sportske prenose bez komentara samo sa audio feedom iz prenosa ..Da odmorimo usi od raznih Andjusa Jakovljevica i slicnih pojava .Interesovanje za ovu opciju verujte bilo bi ogromno i Vas pun pogodak .
Takodje i opcija slika u slici da li to planirate pre svega kod sportskih prenosa .
Nisam siguran da je to dozvoljeno i da bi nam neko tao taj "cleen feed"
Sto se tice slike u slici nije planirano. I ovako generalno OTT platforme kubure sa kapacitetima samo im jos fali slika u slici da duplira protok 🙂
Tako nešto verovatno nije dozvoljeno, da se taj audio track emituju javno u programu, kao što nije dozvoljeno ni da se pušta engleski komentator ili koji god je već dostupan za druga tržišta.

Naravno da bi svi to voleli i želeli. Ja to želim od kad postoji Eurosport u ponudi domaćih provajdera 😂😂😂 Čak sam par godina plaćao sad već pokojni Eurosport Player jer je tamo bila dostupna ta varijanta "samo zvuk da terena".
Kod nas Eurosport ima engleski audio. Bez komentatora nema nigde 🙂

Da li moze da radi xplore tv na vikend netu ?
Uzeo sam xiaomi box 3rd gen trebalo bi da radi aplikacija xplore na njemu.

@DareA Znam i ja da ce da radi na krstenom boxu ali nije to bilo pitanje
zato sam postavio pitanje za nesertifikovan box da li ce da radi,
tj da li je neko probao da li radi?

Da, imam OrionTV i uredno radi.

Ne znam da li daju test nalog, da probam ja ako vec niko iz A1 nije testirao?
Odgovori mi da li taj box ima Google play prodavnicu i u njoj da li može da se pronađe aplikacija xplore tv. Da li tom orin aplikacijom možete da upravljate svim funkcijama sa daljinskim. A usput i ti box uređaji imaju neko ime koji ti nisi naveo, mnogi od nas imaju sa KP i AE kupljeno raznih boksova možda neko ima i taj tvoj pa možda će pre tako moći da ti odgovori da li može ili ne može. Usput možeš i navesti da li je Amlogic ili Allwinner koji CPU ima koju verziju androida koristi. Ipak treba više informacija da bi ti se što preciznije odgovorilo pa čak i ako nema neko isti box možda može da se uporedi sa sličnim. Ali u suštini ja sam promenio i imam više tih boksova i na svakom sam ako nisam našao u Google play prodavnicu aplikaciju od bilo koga našeg provajdera uspeo da instaliram da li sa Aptoide ili sam uradio sideload iste uspeo uspešno da instaliram i da rade normalno samo je od verzije androida da li je OS ili TV zavisilo koju verziju aplikacije instalira da li za mobilne uređaje ili za Smart TV koja radi sa daljinskim.

Sta znaci "AOSP ne podrzavamo"?

u opste ne moze da se instalira ili ne radi u opste?

Malo pre sam zvao vasu tehnicku podrsku devojka koja tamo radi ne zna osnovne pojmove da objasni.

Da li postoji prepaid varijanta televizije, da placam tako sto mi svaki mesec skine novac sa kartice?
Na prodajnom mestu A1 su rekli da to moze, ali nije deo standardne ponude.

devojka iz TP rece da je minimum koriscenja televizije 3 meseca?
Kazes aplikaciju si instalirao .Ge si nasao .apk verizju aplikacije koja je sa smart televizore? Sve sto sam nasao na netu su .apk za mobilne uredjaje.

Odgovori mi da li taj box ima Google play prodavnicu i u njoj da li može da se pronađe aplikacija xplore tv. Da li tom orin aplikacijom možete da upravljate svim funkcijama sa daljinskim. A usput i ti box uređaji imaju neko ime koji ti nisi naveo, mnogi od nas imaju sa KP i AE kupljeno raznih boksova možda neko ima i taj tvoj pa možda će pre tako moći da ti odgovori da li može ili ne može. Usput možeš i navesti da li je Amlogic ili Allwinner koji CPU ima koju verziju androida koristi. Ipak treba više informacija da bi ti se što preciznije odgovorilo pa čak i ako nema neko isti box možda može da se uporedi sa sličnim. Ali u suštini ja sam promenio i imam više tih boksova i na svakom sam ako nisam našao u Google play prodavnicu aplikaciju od bilo koga našeg provajdera uspeo da instaliram da li sa Aptoide ili sam uradio sideload iste uspeo uspešno da instaliram i da rade normalno samo je od verzije androida da li je OS ili TV zavisilo koju verziju aplikacije instalira da li za mobilne uređaje ili za Smart TV koja radi sa daljinskim.
Ima play store ali ga nisam aktivirao tako da ne znam detalje.
Box je H96max 2/8gb amlogic s905l3

Orion TV koristi fabrički daljinski napisao sam gore, sve radi kako treba.

Xplore tv sam instalirao sa USB i to sam već napisao.

@Drvac
Tebe nisam čuo 100god, pozdrav za tebe

Što se tiče app skinuo sam je sa nekog nezvaničnog Stora više se ne sećam gde.

Ali evo kako izgleda app na boxu
IMG_20251219_120533.jpgIMG_20251219_120637.jpg

Ne preuzimajte apk na ovaj nacin poslacu vam ja sta treba. Ovo nije nasa apk.

Ok ovo je instalirano pre 3 meseca i samo stoji

čekamo onda tvoju verziju da probamo

Da li se planira neki update verzije za WebOS? Ovo trenutno je blago receno loše. 20 sekundi treba da se slika prikaze od SD u HD. 4 sekunde kod se promeni kanal. Premotavanje sa sitnim i netacnim preview prozorom. Covek da izgubi volju da gleda TV.

Instalirao sam app imam je i u play store ali stalno dobijam ovu poruku (interneta definitivno ima tako da poruka nema smisla)

IMG_20251220_110721.jpgIMG_20251220_104936.jpg

Da li se planira neki update verzije za WebOS? Ovo trenutno je blago receno loše. 20 sekundi treba da se slika prikaze od SD u HD. 4 sekunde kod se promeni kanal. Premotavanje sa sitnim i netacnim preview prozorom. Covek da izgubi volju da gleda TV.
Takođe me interesuje.
Lepo bi bilo da padne jedan veći apdejt za WebOS posle praznika. 🙂

Slika se promeni nakon 18 sec u HD. Update aplikacije nece uticati na to. Tako je postavljeno iz tehnickih razloga.

Bice updatea redovnih sa novim featureima al sto se brzine tice mislim da nece u narednih par meseci.
Može li da se postavi negde app drugde? Nema šanse odavde da skinem, traži nešto da skinem njihov download menager.
Posalji mi mail na pm ako ti treba android aplikacija

@bakara i ti takodje ako jos uvek imas problem

Slika se promeni nakon 18 sec u HD. Update aplikacije nece uticati na to. Tako je postavljeno iz tehnickih razloga.

Bice updatea redovnih sa novim featureima al sto se brzine tice mislim da nece u narednih par meseci.

Posalji mi mail na pm ako ti treba android aplikacija

@bakara i ti takodje ako jos uvek imas problem
Hvala na odgovoru. Ne bih da ulazim u detalje zašto je to tako i koji su to tehnički razlozi zašto ne može, samo da napomenem da od 2019 koristim EON na WebOSu i sve radi perfektno. Malo mi je, iskreno krivo, jer sam vrv očekivao nešto slično i bolje u A1, ali nije tako. Iskreno se nadam da će se nešto promeniti, par meseci tek koristim vašu uslugu i da ponovim da je ovo trenutno dosta loše rešeno za WebOS varijantu. Sve najbolje vam želim, takođe da rešite sve nedostatke, dugih je 24 meseca 🙂. Pozdrav

Koliko kasni slika u odnosu na zemaljsku/kablovsku tv?
Pitam zbog sporta.

Dvadesetak sekundi, možda i blizu pola minuta. Juče sam baš bio u prilici da testiram uporedo sa TTV. Za mene nebitno iako volim i gledam sport, nema nikoga na spratu iznad i ispod ko vrišti kad padne gol🤣

Nazad
Vrh Dno