Koliko ja razumem morace svakako svaki put da izlaze... tako da nema nista od spavanja na granicama.Samo da javim na Vatinu ka Rumuniji smo prošli bez ikakvih skeniranja. Kažu tek od 01.01.2026.
Moram priznati da sam to hteo da odradim sad, da na leto ne bih morao decu noću na granici da budim, al' ***...
Kad čitam ovde vaše komentare, za ulazak u Grčku će se čekati 24h ako bude tako.
Odete na Gugl i otkucate EES ili ETIAS i otvorite nasumično bilo koju vest o tome... U svakom članku će pisati da je cilj "brži prolazak putnika". Ne znam kako su to zamislili da bude brži prolazak ako moraju da me slikaju svaki put kad budem prelazio granicu, a dosad su samo morali da očitaju pasoš.
Update za povratak.Danas na aerodromu u Bazelu nista. Samo klasicna pasoska kontrola.
Postavili su automate/kioske za EES ali ne moze da se dodje do njih za sada tj trake te usmeravaju samo za pasos.
Lose iskustvo uvek imam sa B. Vinogradima (malo automobila uvek, ali nikad ispod 30 min cekanja).
Djalu bih probao, mada ovako vizuelno gledajuci mapu, deluje mi da je Bajmok -> M6 brza opcija ka Austriji nego da se ide na Djalu pa oko Segedina
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari