Šta je novo?

Dilema oko stereo pojacala

• Začetnik teme Začetnik teme sinda
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Jasne smernice, hvala.
Iskreno nisam planirao odmah da se uvalim za dva sub-a, ali nije mi žurba, imam rodbine u DE pa možda naleti nešto povoljno na kleinanzeigen da mogu odmah dva kom uzeti.

Koje su zvucnici za preporuku (polovni) do 150e uz pojacalo Denon PMA-260 za prostoriju od dvadesetak kvadrata. Pojacalo i zvucnici bi bili zamena za Microlab FC-330.

Ljudovi,jel ovo uopšte bakar??

1000023149.jpg
Licne sa spoljne strane imaju bakarnu boju,međutim kad se preseku,siva boja-kao da je aluminijum...??

Ljudovi,jel ovo uopšte bakar??

Licne sa spoljne strane imaju bakarnu boju,međutim kad se preseku,siva boja-kao da je aluminijum...??
Verovatno je u pitanju CCA, to je pobakreni aluminium.
Gde si uzeo taj kabl i koji je kabl? Mogu da ti preporucim par kablova koji su sigurno cist bakar, samo mi reci koji presek te zanima

Verovatno je u pitanju CCA, to je pobakreni aluminium.
Gde si uzeo taj kabl i koji je kabl? Mogu da ti preporucim par kablova koji su sigurno cist bakar, samo mi reci koji presek te zanima
Uzeo u Uradi Sam,čisto da premostim neki period...ali sam u međuvremenu rešio,pazario pre neki dan Klotz 2x2.5mm,biće sasvim ok.

Preklopnik se lagano privodi kraju,danas ofarbano kućište,nalepljene nogice,presvučeni neki delovi crnom folijom,da to lepo izgleda na polici 🙂

1000023437.jpg

1000023438.jpg
1000023439.jpg
1000023443.jpg

Колико муке и труда за нешто што деградира звук.... озб....

1000023577.jpg

Operacija uspela,pacijent preživeo 🙂 sve šljaka kako treba,ja iskreno ne primetim nikakvu degradaciju u zvuku,mada moram još detaljnije sve testirati,ali ovako na prvu-isti đavo.
P.s-srećna nova godina! 🙂

Свака част на труду! Баш ме занима када будеш мало дуже слушао да ли осетиш неку разлику?

Polako sa tu degradaciju,ček da se testira 🙂
Заборавио сам како си поствио звучнике. Добра је шанса да и нећеш приметити разлику. Ако је само због комфора, што да не.

[QUOTE="sinda, post:
...ja iskreno ne primetim nikakvu degradaciju...
[/QUOTE]

Nisi primetio iz razloga što si imo sreće - taj žuti preklopnik sužava pozornicu za max 36.5 cm.
Da si kojim slučajem meto takav isti samo srebrni (on sužava min 46.5) onda bi video kako je kad se trombloni uguraju ispred viola!

Хаха, форе и фазони. 🙂
Са тим положајем нема позорнице, само звучни (2D) зид. Не укршташ звучничке сигнале никада, само линијске преко квалитетних преклопника на нивоу претпојачала. Ко не чује разлике, срећан је. Равна му Војводина.

Ovo je položaj zvučnika,"seku " se na nekih metar ipo iza MLP-a,kao što je i preporuka. Klinka je sada manje aktivna,pa sam ih vratio u taj položaj,u kom su uvek i bili.

1000023590.jpg

Толике кутије траже бар 1м од зида, центар ти је на плафону. Немам ништа против за приватну употребу али јавно се треба рећи шта и како треба, за добијање холографског приказа звучног записа. Неко ће ово некада прочитати, добиће погрешну представу и имаће лош утисак. Зато после долази до тога да се разлике не чују, каблови не утичу и сл. Испада да имам пик на твој систем, немам. Када једном одрадиш све по правилима схватићеш да је све било добронамерно.

Slazem se s tobom u nekog generalnoj diskusiji, ali ipak moram da naglasim...... 1 metar, velike kutije, to bas ne moze da se podvede pod generalno pravilo.
Imas svakako dovoljno iskustva, mozda i vise od toga, ali neki "veliki" zvucnici ipak ne zahtevaju toliko prostora. Naravno sve zavisi od tretiranja zadnjih zidova, gde je bas reflex itd, itd, da bas sad ne idem u previse sitna crevca. Kako ono bese, HIFI iima generalna pravila, ali ipak na kraju sve se svodi da individualni utisak, zar ne?
U mom slucaju, moji "veliki" zvucnici su udalljeni od zadnjeg zida precizno 84 cm i potpisujem da im je to najbolji polozaj, sa laganim zakrivljenjem prema sredini (nisam racunao koliko stepeni prema unutra 🙂 ).
Ali kapiram da razumes sta hocu da kazem.....pre svega i konacno....individualni utisak je najvazniji. Tacka.

Наравно, зависи како се баш уклопи. То 1м је одокативно јер све кутије најбоље раде слободне у простору.

Толике кутије траже бар 1м од зида, центар ти је на плафону. Немам ништа против за приватну употребу али јавно се треба рећи шта и како треба, за добијање холографског приказа звучног записа. Неко ће ово некада прочитати, добиће погрешну представу и имаће лош утисак. Зато после долази до тога да се разлике не чују, каблови не утичу и сл. Испада да имам пик на твој систем, немам. Када једном одрадиш све по правилима схватићеш да је све било добронамерно.
Razumem ja tebe,ali kapiram da 50% ljudi (ako ne i više) nema uslove za idealnu postavku zvučnika. Prednji frontovi su mi odmaknuti od zida nekih 30tak cm,i to je max što mogu u ovim uslovima,bass reflex je sa prednie strane btw. Što se centra tiče,opet ću ponoviti-ovo je planirano kao privremena postavka dok se tv ne okači na zid,međutim,zvuči toliko dobro i prirodno,da posle svega nisam ni hteo da ga vraćam ispod tv-a. U prethodnoj situaciji,dok sam imao manji tv,taj isti centar je stajao na toj istoj komodi,na samoj ivici,usmeren blago na gore,i koliko god kalibracija da sam uradio,nije zvučao toliko dobro i prirodno kao sad kada je iznad tv-a,što kapiram da je do same prostorije koja utiče na zvuk,nemaš nikakav utisak da zvuk iz centra dolazi odozgo,nego bukvalno prati dijaloge i dešavanja iz centra samog ekrana,i ne utiče na atmose koji ponekada zasviraju odozgore kada su aktivni. I nije to toliko visoko koliko ti se čini 🙂 :

1000023614.jpg

Коси плафон је акустички добра опција. Сваки систем боље звучи на краћем зиду. Са десне стране су врата а са леве?

Коси плафон је акустички добра опција. Сваки систем боље звучи на краћем зиду. Са десне стране су врата а са леве?
Sa leve balkonska vrata i prozor,i to je to.

Пробај некад звучнике испред терасе, бар 1-1,5м а ти седни на 1-2м од зида преко пута.

Pozdrav ljudovi...imam jedan problem koji se vuče duže vreme,tj od kada sam kupio Harman Cardon-a...naime dešavalo se ponekada (totalno random) da se cuje zujanje iz zvucnika,nekada slabije,nekada jace....posle dosta kombinacija i istrazivanja,skontao sam sta me zeza-variranje napona u mrezi. Na sve tri faze mi napon ide u nekim momentima ispod 200v,i cim padne na recimo 198-197v,krece zujanje na zvucnicima. Kako se napon podigne preko 200v,zujanje prestaje. Najpre sam mislio da je samo jedna faza u pitanju,medjutim totalno je random,i ide na sve tri faze,i tako je iz same mreze,ne utici potrosaci ostali na to...koje je resenje? Neki kulturan stabilizator napona na koji cu nakaciti Harmana? Da zovem distribuciju ne vredi,oni sigurno nece niata resiti...

Испод 200 волти?! Сунце ти жарко!

@sinda : Stabilizator bi trebalo da reši problem, npr. APC Line-R 1200VA LE1200I ako ga još ima.

Имам те апц и слаби су за појачала, намена им и није та већ за комп, тв, монитор и сл. Струја би требала бити 230V номинална са +/-10% варирања током рада. Тако је по закону али деф није у реду. Ми смо се у згради жалили преко управника писмено за повећану волтажу струје, номинална била према 250V, те су дошли и регулисали напон.

Postoji struja i postoji napon, jesu povezani ali nisu isto. Voltaža ne postoji a svakako ne postoji voltaža struje. Ipak je ovo tehnički forum i trebalo bi da se poštuje neki minimum tehničke pismenosti, bez uvrede kolega.

Имам те апц и слаби су за појачала, намена им и није та већ за комп, тв, монитор и сл. Струја би требала бити 230V номинална са +/-10% варирања током рада. Тако је по закону али деф није у реду. Ми смо се у згради жалили преко управника писмено за повећану волтажу струје, номинална била према 250V, те су дошли и регулисали напон.
Vidi,od reklamacije sigurno nema nista,mogu pokusati,ali to je vec mrka kapa u najavi. Takodje neki skuplji stabilizator necu sigurno uzimati,pa radije cu rasprodati sve nego dati vise para za stabilizator nego za pojacalo....samo da napomenem,Denon AVR ne bruji,verovatno je drugacije napajanje u njemu za razliku od Harmana matorog.

Јел тај ХК био на провери исправности? Искрено, кад год набавим полован уређај без обзира на спољашњост однесем га на проверу.

Nazad
Vrh Dno