Šta je novo?

A1 optički internet

• Začetnik teme Začetnik teme bbK1ng
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Meni dali a nije da mi je baš trebao u stanu. Izneli iz auta po dolasku sa dva stb i ostalim stvarima, bukvalno im bilo svejedno da li će ga utrapiti ili ne.

Razocarace te TV iskustvo jer je eon tu na 1 mestu ali sasvim je dobar Xplore s obzirom da TV gledamo 3% vremena ekrana. Sport, Crtaći i doku kanali ostalo sve stremio.

@churla ako imaš nekoga sa A1 brojem imaš mesec dana gratis dodatak xplore tv sport paket. Ako aktiviraš nemoj na isti mail na koji posle planiraš da aktiviraš ako uzmeš uslugu duo net i tv jer onda buguje nalog
Sad da cimam nekog za to, tesko. Deluje amaterski da ulazis na trziste i ne nudis test, sem ako si inferioran.
Sto se TV tice, isto, ja eto vesti, doku,. imam 11 kanala u listi samo. Ostalo se snadjem ili hbomax zena. Ali ako placam insistiram da radi kako ocekujem. Sta god da je u pitanju.

Sad da cimam nekog za to, tesko. Deluje amaterski da ulazis na trziste i ne nudis test, sem ako si inferioran.
Sto se TV tice, isto, ja eto vesti, doku,. imam 11 kanala u listi samo. Ostalo se snadjem ili hbomax zena. Ali ako placam insistiram da radi kako ocekujem. Sta god da je u pitanju.
Možda nisam u toku ali nisam znao da yettel, mts ili sbb imaju test.

E ovako, završiše pre jedno 2h mastori. Poređenje sa Eon Premium paketom, koala 600/60. Sam internet deluje podosta brze, mislim na otvaranje strana, koje je manje vise instant. Ping je jedno 30% niži ka stranim serverima, ka domaćim skoro 50%. U mom paketu ide zte ruter i jedan meš uredjaj. Bio sam skeptičan, ali wifi radi fenomenalno. Fali mi admin acces. Tv još nisam probao, deluje mi veoma loše, slika je ok kvaliteta. Nema N1 naravno. Ne videh ni video klub. Ono što mi najviše smeta je da ne može da se gleda na više od 3 uredjaja istovremeno, i ne znam kako sam to prevideo. Dakle 2 boksa i može na laptopu ili na bilo kojem ali na još jedno uredjaju. Tako bar rekoše monteri. To je suludo, koji je fazon, uzmes npr 3 boxa i ne možetenda gledate vas četvoro. Box je ok, radi na wifi, i radi veoma brzo. Prebaciću Netflix,HBO i YT na njega, čini mi se da može da gura bez problema. U podešavanjima, sam namestio 4k 60hz.. To je to na prvu. Nisam oduševljen ali ok je. Samo iztenuredjaji su izuzetno ružni i moraću da ih sakrijem negde, deluju baš jeftino.

znam da svi imaju test za mobilni home internet. Test u smislu: odes da ti daju ruter i karticu (sa ogranicenjem brzine od 1mbps) na neko vreme, do 7 dana racimo, bez potpisivanja ugovora, pa kada vratis test opremu, ako hoces mozes i ne moras da potpises ugovor.
za optiku, i ovo sto ide uz optiku, slabije da ce da daju test 🙂

Razocarace te TV iskustvo jer je eon tu na 1 mestu ali sasvim je dobar Xplore s obzirom da TV gledamo 3% vremena ekrana. Sport, Crtaći i doku kanali ostalo sve stremio.

@churla ako imaš nekoga sa A1 brojem imaš mesec dana gratis dodatak xplore tv sport paket. Ako aktiviraš nemoj na isti mail na koji posle planiraš da aktiviraš ako uzmeš uslugu duo net i tv jer onda buguje nalog
Sad sam malo istraziovao, pa mic po mic, mana do mane. Veca kompresija, nizi bitrate, lag, intefejs. Po ovome sto sam procitao neuporedivo je gore TV iskustvo. Cak i koriscenje na lapu je gore, a to koristim svaki dan. Aj evo cekamo nidzakv da secira.
Ne zna d ali iamm sbb/yetel u zgradi, proveicu ipak, sad imam sumnju, ali apostluni bi me svaki defekt na slici nervirao. Imam "na test" Iris, ne moze da se poredi, mada kvalitet slike je dobar. Na sportkim kanalima mi se ucini i boljm nego na sbb.

Namesti na 50 Hz.
Na Eonu je 50hz, na 60 je postojao neki stutter. Proleteo sam samo kroz meni, verovatno je i bolje na 50hz. (60 je bilo prvo ponudjeno 🙂 )

E da, probao app na LG smart tv-u, radi bas sporo.

Uz duo plus piše bez naknade.
Dobijaš jedan mesh uređaj uz DUO PLUS ali to samo ako ti je baš potreban.
Ako ruter baca valjano signal, onda monter može da dođe do zaključka da ti i ne treba.

Možda nisam u toku ali nisam znao da yettel, mts ili sbb imaju test.
Nema niko.

Sad sam malo istraziovao, pa mic po mic, mana do mane. Veca kompresija, nizi bitrate, lag, intefejs. Po ovome sto sam procitao neuporedivo je gore TV iskustvo. Cak i koriscenje na lapu je gore, a to koristim svaki dan. Aj evo cekamo nidzakv da secira.
Ne zna d ali iamm sbb/yetel u zgradi, proveicu ipak, sad imam sumnju, ali apostluni bi me svaki defekt na slici nervirao. Imam "na test" Iris, ne moze da se poredi, mada kvalitet slike je dobar. Na sportkim kanalima mi se ucini i boljm nego na sbb.
Nije toliko loše.
Svakako je mnogo bolje od MTS/Yettel.

Ne kazem, ne znam, ali A1 je nov pa kao ako misle da udju na trziste. Evo ja ne poznajem nikoga da ima, pitacu an poslu, mada ljud ne gledaju TV uopste, ali uopste.
A i tema je A1 pa sam se samo drzao konteksta ipak.
Gde ćeš više od testa sa cenama koje su izbacili i oduvali konkurenciju. 🙂

Što se tiče kvaliteta slike nije lošija od konkurencije. Sama aplikacija može biti teža da se navikneš ako dolaziš sa sbb. Inače na laptopu sa kursorom nećeš imati problema. A razliku u ceni neću ni da komentarišem, ostaće mi jedan PS5 Pro u dzepu za razliku na 2 godine što sam prešao sa sbb. Hm ipak sam komentarisao 😅

Gde ćeš više od testa sa cenama koje su izbacili i oduvali konkurenciju. 🙂
Tacno. Da nije tako ne bih ni gledao i naravno da je to razlog.

Na Eonu je 50hz, na 60 je postojao neki stutter. Proleteo sam samo kroz meni, verovatno je i bolje na 50hz. (60 je bilo prvo ponudjeno 🙂 )

E da, probao app na LG smart tv-u, radi bas sporo.
Probaj kad stignes hdobox i smarttube kako radi.

svaka app je problem ako dolazis sa eon...

za A1 box postoji tema, kao i za A1 Xplore aplikaciju, pa bih vas zamolio da te diskusije nastavite tamo. hvala na razumevanju

Vec treci put u par dana se desava da preko youtube aplikacije mogu da listam sadrzaj ali ne mogu da pustim video.. Net radi inace ali na telefonima i STB postoji ovaj problem.
Sta sam probao?
  • Official YT app (ne radi)
  • SmartTube na TV (ne radi)
  • Revanced YT na telefonu (ne radi)
  • Browser na laptopu i wifi (radi)
  • Broser na desktop i LAN (radi)

Cim iskljucim WiFi na telefonima sve lepo radi i to cak preko A1 mobilne mreze 🙂
Restartujem ruter i opticki konverter i dalje ne radi
Speedtest pokazuje max brzinu za pakete preko Wifi i Lan

Izgleda da se koriste drugaciji video source-ovi za mobilne aplikacije i da su u tim trenucima nedostupne. Zvao sam support i ne znaju o cemu se radi, prosledice dalje.

Isti problem i ja imam sa android yt aplikacijom. Nece da ucitava videe uopste preko wifi dok na 5G preko A1 mreze radi bez problema.

Eto vidiš a ja malopre kad sam testirao sa A1 mobilnim netom (prepaid, 4G signal) na telefonu YouTube ReVanced nije puštao ništa.
Pa klasika kao i uvek kad nešto na A1 ne radi sam otišao i ugasio AdGuard PrivateDNS > probao ne radi i dalje > restarovao telefon da Android OS isprazni DNS query cache > usput ajd da obrišem i YouTube app cache > sad pušta isti video sa A1 mobilnim netom.

Kod mene je PrivateDns ugasen. Ima li neko ideju sta mogu da proverim sad dok ne radi?

Evo sada radi najnormalnije, bez ikakvih menjanja i restartovanja aplikacije/telefona. Radi i na ostalim uredjajima

Moze li neko da potvrdi, dali ova nova Move aplikacija radi na A1 optici? Uskoro mi istice Box, pa vidim da cu da se razilazim sa Mts-om.

Da li je neko presao sa MTS Box paketa (Iris TV) na A1 i kakvi su utisci?

Presao sam ja i utisci su pretezno pozitivni.
Malo privikavanja na XploreTV app posle EON i IRISA ali ok je.
Kvalitet slike je HD pretezno, sporije prebacivanje ali ocekivano.
Net na istoj optici ko i pre MTS, sa mojim ruterom i statickom IP radi sve kako treba.
Vise prekida nego za 4g kod MTS ali sto bi rekli teoreticari zavere mozda ih malo zeki veliki brat.
Mobilni telefoni rade ok, slabija pokrivenost/signal u stanu nego MTS ali ok.
Eto nadam se da sam pomogao.
I da nisam se pokajao.

Sam box uređaj je bolji nego MTS, aplikaciju ako porediš sa Iris već treba još doterati,ako porediš sa move tu je to negde koliko puta znaju iznenada da zaglupe. Izbor kanala je dosta lošiji ne dostaju regionalni pa kanali iz axn i amc grupe pa onda sem pink muzičkih nemaju ni jedan drugi i najveća mana je video klubu koji nemaju. Sad plus taj nedostatak više kanala ko da je malo slika bolja na većini kanala,isto plus kolika je razlika u ceni i da im plaćaš i netflix i skyshowtime koji nude kao dodatne usluge opet bi ti cena bila povoljnija nego kod konkurencije.

koju cenu daju za prelazak sa druge mreze? koristim do marta yettel i posto im je sad cena 5000din, a a1 2500 razmisljam o prelasku.

Mart je daleko da bi već sad mogao da planiraš prelazak. Do tada i kod jednih i drugih se cene mogu promeniti a i trenutni uslovi koje daje a1 koji su se od septembra već 2 puta menjali i u pogledu meseci za 1 dinar i promo meseci za netflix i skyshowtime.

Sto kaze DareA daleko je Mart ali davali su 15m,12m,9m po 0din ostalo po ceni sa sajta. Makar ono sto sam cuo/procitao.

Nazad
Vrh Dno