Šta je novo?

A1 optički internet

• Začetnik teme Začetnik teme bbK1ng
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Većina nas koji smo uveli uslugu u septembru i oktobru izboksovala je 12 meseci, par kolega i svih 15 a sada je to valjda 9 što je isto sasvim korektno. Forma na sajtu je sasvim dovoljno za početak da se nešto izdejstvuje pa ako to ne uspe da se traži onda neki akviziter.
Pre sat vremena su me kontaktirali iz A1, i dali mi ponudu (do kraja meseca), da kao nov korisnik mogu da dobijem 24 meseca na 3.000 din (umanjenje za 500 din). Sobzirom da sam samo preko sajta trazio uvid da li postoji uradjena optika u mojoj zgradi tj mom ulazu, pa povodom toga mi se i javio neki agent prodaje. Rekoh, za 2 meseca mi istice UO kod drugog provajdera pa za sad ne mogu da im kazem da li cu preci u A1, mada iskreno, ponuda iz A1 je sasvim korektna.

Ranije se to pristupalo preko http://192.168.1.1/ pa admin/admin ili telekom/telekom, ali jako dugo nisam u svemu ovome pa ne znam sta dalje i kako pristupiti sajtu za promenu.. Nadam se da sam sada malo bolje pojasnio sta mi treba.
Са доње стране рутера на налепници треба да пише корисничко име (обично "user") и лозинка.

Zahvaljujem svima koji su mi dali korisne savete 🙂👍
Kao i PP poruke (znaju oni koji su mi pisali)

Uvek WPA3 ako svi uredjaji podrzavaju.

Iz perspektive sigurnosti, bolje je samo WPA3, ali opet nisu svi jos uvek kompatibilni, pogotovo sitni iot uredjaji, ili dodju ti gosti sa starijim telefonima, onda najbolje ta kombinacija WPA2-PSK/WPA3-SAE.
Oni koji podrzavaju WPA3 ce preferirati njega.
Oni koji to ne podrzavaju mogu koristiti WPA2. Svi zadovoljni.

ostavili mi flajer na vratima u nisu, kod ambasadora sam, ponuda je 6 meseci za dz a posle 18 meseci 100%

ostavili mi flajer na vratima u nisu, kod ambasadora sam, ponuda je 6 meseci za dz a posle 18 meseci 100%
Ista ponuda i meni, javio mi se agent prodaje. I evo, zakljucak, neko je pominjao da je pocelo sa 15 meseci po 1 din (septembar 2025.), a onda svakog narednog meseca umanjuju po 3 meseca.

To je na flajeru, a može da se ispregovara i više, ako ima kontakt na flajeru.

Koju zastitu odabrati?
za ovakva pitanja postoji ceo podforum
kako mogu da se ulogujem kao admin u ruter?
mislim da je odgovoreno par poruka ranije

Kako ste generalno zadoboljni A1 netom i televizijom u verrziji duo plus? Planiram to da odaberem!

2/5 ne kao korisnika nego kao pratioca tema. 😀
Mnogo prekida prijavljuju korisnici. 😀
MTS namerno sabotira. 😀

Salim se malo, verovatno bubice na startu koje ce ispeglati vremenom.

Iz perspektive sigurnosti, bolje je samo WPA3, ali opet nisu svi jos uvek kompatibilni, pogotovo sitni iot uredjaji, ili dodju ti gosti sa starijim telefonima, onda najbolje ta kombinacija WPA2-PSK/WPA3-SAE.
Oni koji podrzavaju WPA3 ce preferirati njega.
Oni koji to ne podrzavaju mogu koristiti WPA2. Svi zadovoljni.
Prijavljali su korisnici sa teme kućni net da su imali problema sa wpa3-sae na android box uredjajima... Odnosno uredjaji nisu hteli da se povezu dok se nije podesilo samo na wpa2

2/5 ne kao korisnika nego kao pratioca tema. 😀
Mnogo prekida prijavljuju korisnici. 😀
MTS namerno sabotira. 😀

Salim se malo, verovatno bubice na startu koje ce ispeglati vremenom.
Pazi da sam ja hteo da napišem pod utiskom teme da je problem prekid i skontam da sam imao 1 prekid od nekoliko sati od kada sam potpisao ugovor tamo krajem septembra. Ssd razmišljam.možda je bio još jedan prekid ali nešto kratko na samom početku.

Uredno najave radove unapred sms-om, i ne gase kol centar kao konkurencija koja isto od mts-a iznajmljuje infrastrukturu.

Prilozi

• Screenshot_20251213_022857_com_google_android_apps_messaging_MainActivity.jpg
    Screenshot_20251213_022857_com_google_android_apps_messaging_MainActivity.jpg
    102.6 KB · Pregleda: 92
Ja sam zadovoljan. Nisam imao nijedan prekid, sve radi kako treba (imao sam samo problem prilikom logovanja na aplikaciju ali to je reseno)

Imaju li neki test, 15ak dana, da probam taj xplore tv. Ne videh, a ne bih se cudio da je zakopano negde po sajtu.
Oduvek sam na sbb.

Danas u 16h mi ugrađuju onaj najjači paket a već imam Eon Premium pa ću preneti neke realne utiske i net i tv. Imam i mesh sbb-ov, koji ću zameniti ovim iz A1. S' obzirom da sam picajzla oko tih stvari, očekujte surovu istinu 🙂

Мора да буде слаби су са интернет адресама.

Razocarace te TV iskustvo jer je eon tu na 1 mestu ali sasvim je dobar Xplore s obzirom da TV gledamo 3% vremena ekrana. Sport, Crtaći i doku kanali ostalo sve stremio.

@churla ako imaš nekoga sa A1 brojem imaš mesec dana gratis dodatak xplore tv sport paket. Ako aktiviraš nemoj na isti mail na koji posle planiraš da aktiviraš ako uzmeš uslugu duo net i tv jer onda buguje nalog

Jel se podrazumeva da uz ruter donesu još dva mesh uredjaja? Kao sbb što daje? Sad me zove serviser, kaže da proverimo nešto mail, tamo vamo, ja rekoh jel ste poneli mesh? Oni kažu koji mesh, ne znamo ništa. I onda kao ok, imamo jedan. Ja rekoh pa zar mesh nije sistem od min dva uredjaja? Jel ima neko taj njihov one man army mesh? Već mi se ne svidja ovo.

Imam ja. Placam ga dodatno 300-400d,ne znam tacno. Odlicno radi od juna meseca.

Kada sam letos ugovarao uvodjenje trebalo je da dobijem mesh uredjaj bez doplate. Medjutim nesto su zabrljali pa su mi naplatili koriscenje. Posto nisu sistemski mogli da isprave gresku dogovorili smo se da mi za tu cenu smenje pretplatu na a1 kucni net koji takodje imam.

Nazad
Vrh Dno