Šta je novo?

Mobilni telefon Telefon za gospodju

Koji mobilni telefon kupiti

momals84

Slavan
Učlanjen(a)
30.07.2014
Poena
245
Kako se blize praznici resio sam da iznenadim gospodju novim telefonom, dosadasnji Zaomi redmi note 10 pro polako posustaje. Ono sto je bitno kod lepseg pola to je ok kamera i dosta memorije tako da gledam neku opciju 12/512gb.

Trenutno imam trilemu sta uzeti od ova 3 modela koja su u cenovnom rangu od 270€ do 350€

Redmi note 14 pro +
Honor magic 7 lite
Honor 400

Kod Honor 400 modela me odbija to da je ekran nesto manji od ostala 2 a i od telefona koji ona koristi.

Ako imate nesto da preporucite tu sam za svaki savet, nije problem da odvojim koj dinar +

Moja preporuka Honor Magic 7 Lite. Ima ga moja žena. Tim telefonom sam joj zamenio Redmi Note 13 Pro+ i dugogodišnju tradiciju korišćenja Xiaomi Redmi telefona. Telefon ti je trenutno oko 30k. Perfektan dizajn, perfektan ekran. Lepo leži u ruci. Lagan. Baterija top. Kamera odlična. Egal sa RN13P+. Otporan na padove. Po meni best buy u klasi. Sem žene, i svo troje klinaca ima isti. A ako hoćeš baš da daš 270eu, sačekaj 8icu.

S tim što je Honor 200 bolji telefon od H400.
Taj model nisam ni uzimao u razmatranje jer sam isao lohikom da je 400 bolje od 200, ali nekad logika kaze suprotno.
Proguglacu malo da vidim sta i kako, hvala za preporuku.

@delboy
Xiaomi Redmi Note 14 pro + 43.000 din. u Mi radnji + poklon Smart band 10 i power bank 20000mAh

@vojinjo ovo otporan na padove je najbolja opcija ali nije dobro ako me gadja s njim 😂
Ovo sto si napisao da se gospodja lako prebacila na honor je dobra vest, tako da ce se i moja lako navici.

Poslednja izmena:
Mislio sam na Xiaomi 14T , solidno je bolji od ovog Redmi modela. Plus ima taj iPhone look 🙂
Skontao sam malo kasnije, vidim da ne 370€ na shopsteru sto i nije losa opcija sa legalnom garancijom dok na kp 330/340€ za 12m garancije 12/256 a za 512gb verziju 390€ a pro 450€
Kako sam krenuo mozda joj uzmem i 15t 😂

Tako sto pazis da ti telefon ne padne 😀 elem, ima onih maskica koje idu malo preko zaobljenog dela ekrana i stite taj deo koji je najvise podlozan pucanju.

Skontao sam malo kasnije, vidim da ne 370€ na shopsteru sto i nije losa opcija sa legalnom garancijom dok na kp 330/340€ za 12m garancije 12/256 a za 512gb verziju 390€ a pro 450€
Kako sam krenuo mozda joj uzmem i 15t 😂

Pa kad je bal onda 14T Pro ili obican Xiaomi 15 😉

Kako stitite ivice zaobljenih ekrana ?

Koliko maske sa visokim rubom "kvare" izgled i kolika su zastita ?
Ja nosim 2 telefona od toga jedan je Xiaomi Note 10 pro i evo posle 5 godine bez ikakvog stakla ili folije ekran je odlican, ima ogrebotina ali nista strasno, vecinu je dobio na moru jer gospodja strpa sve u torbu zajedno sa peskom.
Silikonsku masku nosim najobicniju bez visokih rubova.

Po meni je Honor interfejs mnogo bolji nego Xiaomi/Redmi. Kod Redmi me najviše nervira ako se izabere Srpski, ceo meni je na ćirilici. Majko moja. Uđem u settings i da bih nešto na search našao, mora da prebacim tastaturu na ćirilicu.

Ja nosim 2 telefona od toga jedan je Xiaomi Note 10 pro i evo posle 5 godine bez ikakvog stakla ili folije ekran je odlican, ima ogrebotina ali nista strasno, vecinu je dobio na moru jer gospodja strpa sve u torbu zajedno sa peskom.
Silikonsku masku nosim najobicniju bez visokih rubova.

On nema zaobljen ekran za razliku od Honor-a 400.

Po meni je Honor interfejs mnogo bolji nego Xiaomi/Redmi. Kod Redmi me najviše nervira ako se izabere Srpski, ceo meni je na ćirilici. Majko moja. Uđem u settings i da bih nešto na search našao, mora da prebacim tastaturu na ćirilicu.

Supruga ima Honor 400 Pro, ja Xiaomi 14T pro, ne vidim nikakvu znacajnu prednost Honor UI-a u odnosu na HyperOs, treba samo da se odvoji 15-20 minuta da se podesi.

@sasa022

Da, obican nema, Pro ima.

@momals84

Nisam obratio paznju da je Mi Note, preleteo sam preko posta i povezao sa Redmi Note 10. Inace sam razmatrao da uzmem ili Honor 400 Pro ili ovaj 14T za sebe. Pre toga sam imao Moto Edge 30 Fusion, i ekran sam polomio poslednjeg dana isteka ugovora, pa sam resio da ne uzimam telefon sa zaobljenim ekranom. Isto, Xiaomi deluje masivnije u ruci nekako mi bolje lezi iako je razlika u tezinama ispod 10 grama. I jos, Xiaomi ima metalna ledja, Honor je od plastike, sto pod maskom i ne znaci mnogo, ali bez maske 14T daje vise premium osecaj. Ostalo je manje vise slicno. Ono sto mi se dopalo na Honoru su AI funkcije, mada ne znam da li su jos uvek beplatne (ozivljavanje slika i slicno).

Nazad
Vrh Dno