Masinac
Slavan
- Učlanjen(a)
- 27.06.2008
- Poena
- 435
Sam sam pravio, iskoristio sam ESP32H2 i magnetni senzor. U satu za gas se na poslednjoj cifri nalazi mali magnet, uređaj meri kad taj magnet prodje i to računa kao jedan tik tj u tom trenutku se cifra na satu inkrementuje za 0.01.Kako si povezao merač sa HA? Koji je to merač? Ima da se kupi ili si sam morao nešto da praviš? Da li se slaže sa satom na osnovu koga plaćaš račun?
Za ovih 20+ dana kako uredjaje radi imao je grešku od 0.03,sto znaci da je 3x izmerio kad nije trebalo. Sto se mene tice vise nego prihvatljivo.
Prvobitno sam pokusao da iskoristim reed senzor, ali je suviše slab za tu svrhu, pa je finalna verzija odrađena sa GY-271.
Da, slaže se sa satom. U HA sam napravio helper koji sadrži inicijalno cifru, ona koja je bila na satu pre nego što sam pokrenuo sve, i onda se ona inkrementuje, tako da vrednost u HA odgovara stvarnom stanju na satu.
Ispred HA imam Z2M, I tu je bila igranka dodati uredjaj, pre svega jer nisam znao da je potreban externi converter za vrednosti sa uređaja.