Šta je novo?

Poslednje odgledane serije (2025)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Baš to ali hvala bogu na premotavanju, poželiš da Howard prodje kao u BCS.

"Duster" nije loša zabava. Ko voli atmosferu sedamdesetih, zvoncare, afro frizure, jurnjavu kolima, dobru muziku i Sawyera bi mogao da pogleda, što da ne. 🙂

Nije loša zabava ali je ekspresno otkazaše iako je kraj sezone najavio mogućnost nastavka...

Ako je Tulsa i Richer dobili nastavke ne vidim zašto Dustwer nije? Nije uopšte lošiji od ova dva pobrojana.

Odlicna 4. sezona Stranger Things. Pripremam se za 5. bar to sto je do sada izaslo. Ali nema bindzovanja kao sve do sada. Polako na tenane.

To nije pametna ideja za teme gdje su stvar ukusa i "umjetnički" dojam jedini način procjenjivanja, gdje egzaktno ne postoji među ljubiteljima koji niko nije dramski umjetnik, profesionalni filmski kritičar, već nerijetko ostrašćeni fan nekog serijala, režisera, glumca itd. Te teme nisu baš prikladne za ovaj tip foruma, te bi teme o filmovima, serijama, literaturi, stripovima i ostalim temama umjetničke kategorije trebalo posebno odvojiti u podforum Umjetnost ili nešto slično. I tu zabraniti lajkove.

Baš smo za te teme i tražili da se vrate lajkovi. Ne da bi video da li je neko kritičar 🤣. Kolko me za tu felu stvarno vodi misao da su stručni ne bih komentarisao.

Kod serija i filmova su dobri jer možeš da vidiš ko je lajkovao a samim tim to ti sve govori da li da gledaš ili ne. Odnosno sa kime deliš isti ukus ili ne.

Pa dobro mora i lajk malo da se izanalizira. I nemoj brate možeš samo da se smoriš. Ali nadam se demantu u poslednje 3.

Mene za sada drži i nastavljam da vidim kakvu će glupost gospođa da napravi do kraja 😀

Jeste da je ostala još jedna epizoda koja izlazi 10. decembra ali definitivno mi neće promeniti mišljenje, tako da bez imalo bojazni mogu reći da je ovo najgora serija u 2025. godini koju sam pogledao.

Intuicija je čudo! Prve epizode su me podsetile na Slow Horses. U početko nisam znao zbog čega jer sam tu seriju prekinuo na pola prve sezone, prosto mi nije išla.
Nije me zanimalo da li je serija adaptacija knjige (jeste) i ko je "sjajni" pisac, ali ispostavilo se da je adaptaciju serije radila Morwenna Banks koja stoji i iza Slow Horses, tako da je misterija rešena.
Bez obzira na ovde hvaljeni SH, koja je verovatno bolja od Down Cemetery Road, ali ovo je ljudi loša serija na više frontova.

Žanrovski blender u najmanju ruku, sve je kruto i usiljeno, priča je je pre svega jako loša za britansku produkciju koja zna da izbalansira ozbiljan zaplet i crni humor, ali ovo viđeno je meni bilo jadno. Ako im je Adeel Akhtar vrh tog crnohumornog pika, onda ne znam šta da kažem.

Dobra je da se pušta u Hospice ustanovama da se lakše "ode" ali je ipak gledam čim izadje. Da vidim dal će nešto da se desi

Prilozi

• kad-porastem-biću-kengur.gif
    kad-porastem-biću-kengur.gif
    42.8 KB · Pregleda: 61
Nije me zanimalo da li je serija adaptacija knjige (jeste) i ko je "sjajni" pisac, ali ispostavilo se da je adaptaciju serije radila Morwenna Banks koja stoji i iza Slow Horses, tako da je misterija rešena.
Ccc pa valjda je bitnije da je pisac oba ta serijala knjiga isti od toga da je adaptaciju radila ista osoba.

Elem, počeo prvu knjigu tog serijala pre par godina i batalio je na nekih 30%. Tako da posle kad sam video najave za seriju (i kakav je casting) niska su mi bila očekivanja a vidim da serija uspela da bude i gora od očekivanog.

IT: najbolja epizoda do sada, ako se izuzme zaplet sa vojskom koji je od početka potpuno retardiran. Sve vezano za vojsku je površno i neubedljivo, a postupci i ponašanje likova su totalno nelogični. Sa druge strane, entitet se konačno pojavio u svom dobro poznatom izdanju, i Bil Skarsgard ovde zaista briljira. Scene u kojima se pojavljuje su sjajno izrežirane, čak i podzaplet koji objašnjava poreklo njegovog oblika je odličan, i to od samog početka sezone pa sve do kulminacije u ovoj epizodi. CGI je i dalje uglavnom loš, osim kada je u pitanju entitet, gde je ipak očigledno posvećeno više pažnje i sredstava. Čekamo finale, koje neće promeniti konačnu ocenu - jedva prolazna, i to samo zato jer iz nekog razloga volim Kingove univerzume. Svakako bolje od IT:Chapter Two na primer, koji sam 2x pokušao da odgledam i nikad nisam završio.

Pa i nisu mnogo različite - obe ocene po kriterijumu za serije sugerišu da je serija krš samo je po IMDB u pitanju nešto manji krš.

^ Koliko se secam, nista posebno. Vise je losa nego dobra. Gledaj ako ti je bas dosadno i nemas preca posla.

Da li je neko odgledao The Abandons?
https://share.google/8IDIbZJWqKzJCEvgq
RT i IMDB dijametralno različiti sa ocenama.

Vidim da je matrijarhat u pitanju ali volim taj period 😁
Gledao sam ja, prvenstveno zbog Skali i Cersei, posle sam tek skontao da je Suter radio seriju. Mislio sam da je limited serija, ali ima tako bezobrazan cliffhanger na kraju, tako da ocekujem nastavak. Ocena na imdb je realna.

Stranger things;
Pre koliko već godina gledao premijerno prvu sezonu i batalio (reko' nije ovo za mene).
Danas, u "nedostatku" boljih naslova, rešio da obnovim gradivo i nastavim sa istom, i ne mogu da se ne zapitam koja je starosna struktura ocenjivača ove serije na imdb-u?
Odgledaću je verovatno do kraja ali kad vidim ovu klinčuriju sa "šerpa" frizurama nije mi dobro.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno