Šta je novo?

Honor 400 (pro)

• Začetnik teme Začetnik teme mlax37
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Naravno da ima veze, prvi skrinšot je na 4G a drugi na 5G.Razlika u potrošnji ne frapantna.

Prilozi

• Screenshot_20251207_092433_org_zwanoo_android_speedtest_MainViewActivity.jpg
    Screenshot_20251207_092433_org_zwanoo_android_speedtest_MainViewActivity.jpg
    52.1 KB · Pregleda: 145
  • Screenshot_20251207_092417_org_zwanoo_android_speedtest_MainViewActivity.jpg
    Screenshot_20251207_092417_org_zwanoo_android_speedtest_MainViewActivity.jpg
    50.9 KB · Pregleda: 124
Pitao sam za standardan surf, gledanje video na yt u full hd, slušanje deezera... Navike koje smo stekli na 4G.
Veličina sadržaja neke internet stranice ili video snimka je ista. Može samo brzina učitavanja istog biti brža na 5G.

Zanemarite testove brzine.

Kad smo kod 4G vs 5G brzina - jel pominje igde iko ili ima neka nepristrasna analiza koliko vise zraci 5G i kako se to odrazava na korisnika?

Isto tako, koliko je potrosnja baterije veca na 5G?

Licno 5G vidim kao nesto sto palim po potrebi kada treba da skinem neki ogroman fajl (za sta bih svakako koristio racunar, ali nije lose imati tu mogucnost i na telefonu).

Meni je telefon stalno na 5G mreži na obe kartice i nisam primetio veću potrošnju baterije.

Priče oko zračenja i potrošnje baterije su postojale i prilikom prelaska sa 2G na 3G, pa onda sa 3G na 4G i sada na 5G. Priče postaju dugotrajnije jer prosto više ljudi koristi socijalne mreže (isto kao što danas više ljudi priča o tome da je zemlja ravna ploča).
Uglavnom, ništa neočekivano. Ne treba obraćati pažnju.

Pitao sam za standardan surf, gledanje video na yt u full hd, slušanje deezera... Navike koje smo stekli na 4G.
Veličina sadržaja neke internet stranice ili video snimka je ista. Može samo brzina učitavanja istog biti brža na 5G.

Zanemarite testove brzine.
Problem i jeste u tome što se navike menjaju. Štaviše, imaš višesatne sadržaje npr. na youtube-u, koji su snimljeni u ozbiljnoj rezoluciji, i gde je neophodno premotavanje da bi se došlo do ključne operacije ( npr. način lemljenja čipa kod različitih vrsta Dell-ovih štampanih ploča)
Ranije se jednostavno odustajalo od opcije premotavanja jer sve zapinje, a sada to sve leti i ima smisla, jer se do traženog mnogo lakše i brže dolazi.
Međutim, takav luksuz podrazumeva enormno veću potrošnju..
Onaj, ko YouTube koristi da 'pretresa 3 min. klipove sa leva na desno da ubije slobodno vreme' ili sluša Deezer, zbilja neće osetiti nikakvu bitniju razliku u potrošnji podataka.
Štaviše, tu bi i 3G bio sasvim dovoljan..

Sa druge strane, takve stvari "npr. način lemljenja čipa", se gledaju na velikom monitoru ozbiljne rezolucije (recimo 4k).
Telefon ostaje da se nešto pogleda u 1080p jer ni nema smisla ništa preko toga.

Sa druge strane, takve stvari "npr. način lemljenja čipa", se gledaju na velikom monitoru ozbiljne rezolucije (recimo 4k).
Telefon ostaje da se nešto pogleda u 1080p jer ni nema smisla ništa preko toga.
Pa naravno. Svaki 4k TV je istovremeno i Smart TV, tako daje sve jasno..

Jel jede jos nekom bateriju dosta brze nakon poslednjeg update-a? Na magic os 10, android 16.

Posle nekih 7 dana samo par utisaka...

Dizajn mi je super, džomba mi ne smeta, prosto, mora tako, telefon je elegantan, tanak i zaobljen taman i koliko gde treba. Leđa posle 7 dana bukvalno nemaju jedan otiska prsta, vrh.

Baterija ah šta reći, kada se završi dan sa 50, 60, 70%. Raj. Meni uvek jako bitna stavka telefona.

Zvučnici su top. Čini mi se, više glasni nego nešto posebno kvalitetnog zvuka, daleko da je loš, ali i šalju dosta vibracija na telefon.

Ekran - perverzija.

Brzina rada naravno vrhunska mada su neke animacije usporene ili prosto spore same po sebi pa na momente imam utisak kao da fon nije toliko snapy što je naravno placebo.

Ako bih morao da iznesem neke mane - i dalje preagresivna zaštita baterije, tu i tamo neka app mora da se prebaci na manuelnu kontrolu battery savinga da prorade notifikacije kako treba i slično. Ono što mi je najproblematičnije je izgled i dizajn notifikacija i mislim da su tu apsolutno stagnirali, one sistemske poruke, font, baš mi izgleda amaterski nekako i ofrlje odrađeno.

Kameru i nisam nešto testirao previše jer sam uglavnom kući bio a vreme je takvo kakvo je, ali i pixel 7 pro koji sam imao je imao vrhunsku kameru tako da tu i ne očekujem neka specijalna poboljšanja.

Nekad mi slaže notifikacije u STACK iako sam to isključio i odabrao LIST. To me pomalo nervira?

Sve u svemu zverka, cenim da 3 godine ga ne menjam, 2 sigurno.

Ups napisao sam post ovde umesto na temu magic 7 pro 🙂

Našao sam napokon ovaj držač za bežično punjenje. Prezadovoljan. Sa Honor punjačem od 100W, bežično puni snagom 50W. Ima ventilatore koji hlade postolje, a automatski prelazi u tihi režim od 21h uveče do 07h ujutro.
Puni sve uređaje koji su QI kompatibilni, npr. iPhone 15 PRO Max.
Vrlo praktična stvar.
13477.jpg

Izgleda da se sada konačno može isključiti turbo-ram😎
Isključih ga 'ne trepnuvši'..

Bespotreban, postepeno degradira unutrašnju memoriju, generalno čak usporava telefon, bespotrebno dodatno troši bateriju.
Trenutno, to je skoro neprimetna stvar. Na dugi rok - samo nepotreban rizik po unutrašnju memoriju.

Koliko vam greje na bežičnom punjaču?
Nabavih jedan i primetih da malo greje.
Ako na originalnom isto pomalo greje, onda je ok..

Orginalni bezicni punjac ima ugradjen ventilator, i on dosta smanjuje grejanje uredjaja.
Ako imas one od 15, 20 i 25W oni mnogo vise greju ako nemaju ventilator, a i dosta sporije pune uredjaj.

Znači grejanje definitivno postoji. Ok.
Meni lično, brzina na bežičnom nije poenta.
Poenta mi je na čuvanju USB priključka od habanja na dugi rok.
Možda bi manuelno podešavanje na što sporije punjenje potencijalno donelo rezultate - po pitanju grejanja..
Najverovatnije ne ali, isprobaću pa, javljam rezultate..

Grejanje mora da postoji, jer je utrosak energije veliki, a nije toliko efikasan kao kabal.
Mislim da nema opcija sporog bezicnog punjenja, moj savet ti je da pronadjes bezicni punjac sa ventilatorom, radi koliko tolikog cuvanja baterije od grejanja.
Svakako cemo za koju godinu imati modele koji koriste samo bezicno punjenje.

Izgleda da sam loše pretpostavio da 10w-tni tempo punjenja manje greje nego original od 50w😒

Poslednja izmena:
Sad sam pročitao i to da i qi standard igra značajnu ulogu u celoj priči..
Bah..
Pa, nije džabe ni sam Honor 'nabacio' ventilatore na svoje original punjače..😒

Moj ti je savet da batalis to bezicno punjenje, jer orginalni bezicni punjac je "ogroman", sa manjima ne dobijas tu snagu i brzinu punjenja.
Ja sam kupio eksternu bateriju koja ima bezicno punjenje, posle 10 minuta nisam mogao ni nju, ni telefon da uzmem u ruku koliko su bili vreli uredjaji.

Preliminarni rezultat je sledeći:
1. Punjenje od 40% do 100% je trajalo nešto između sat i po i dva sata.
2. Snaga bežičnog punjenja 10w.
3. Temperatura od 39.8 C je postignuta već nakon prvih 15 min punjenja u varijanti - bez maske, i nije prelazila temperaturu od 41.3 C do kraja punjenja pri temperaturi prostora od 27 C
Ima puno nedostataka u načinu merenja, a i rezultati nisu utvrđeni adekvatnim instrumentima, tako da navedeno uzmite sa velikom rezervom.
Naglašavam da je punjač 10w bez ventilatora!

Prilozi

• IMG_20251215_211457.jpg
    IMG_20251215_211457.jpg
    206.9 KB · Pregleda: 87
I konačno, rešeno grejanje na najprostiji mogući način..
Stavih plutanu podlošku za kafu debljine 6 mm i dobih situaciju u kojoj se telefon duplo sporije puni ali, bez potrebe za skidanjem maske!
Dakle svima onima kojima brzina punjenja nije u fokusu, kao i onima koji žele da očuvaju bateriju kao i USB utičnicu na dugi rok - evo elegantnog rešenja za male pare...

I konačno, rešeno grejanje na najprostiji mogući način..
Stavih plutanu podlošku za kafu debljine 6 mm i dobih situaciju u kojoj se telefon duplo sporije puni ali, bez potrebe za skidanjem maske!
Dakle svima onima kojima brzina punjenja nije u fokusu, kao i onima koji žele da očuvaju bateriju kao i USB utičnicu na dugi rok - evo elegantnog rešenja za male pare...
A ko ne pije kafu?!!

Ipak postoji problem 😒.
Protokoli ovog bežičnog punjača i h400 pro NISU sasvim kompatibilni.
Punjenje je ok međutim, kada se napuni do 100% upada u grešku što se pokazuje treperećim crvenim blinkovanjem diode na punjaču.
Po Gemini-u, problem je beznačajan međutim, isprobao sam date 'savete' i gle - niti jedan nije bio tačan..
Dakle, ipak NE PREPORUČUJEM korišćenje ovog bežičnog punjača na h400 pro!
Btw, probao na Samsungu i radi..

Zato ne žalim ni dinara što sam kupio originalni bežični punjač
14229.jpg14228.jpg

Ja imam neki Erste Bank reklamni bežični punjač od 10W, koji je ćerka dobila u Petnici, i interesantno to čudo puni telefon bez problema, sporo, ali puni 🙂

Nazad
Vrh Dno