Šta je novo?

Stremio

Kakva 1.8.0 verzija?? Kod mene je 2.1.3 i nema nikakvih problema.

P.S. Sad vidim da je na box-u 1.8.0 ana telefonu ona koju sam napisao ali ni na boxu (MI Box S) nisam primetio nikakav problem.

Koristim Alldebrid vec neko vreme i pre Stremia, medjurim u poslednje vreme vidim da radi dosta nestabilno. Da li bi mozda prelazak na real debrid resio probleme bar malo?

Nekad je postojala opcija za share kada pusti na telefonu pa je drugar mogao film da pusti na box od Yettel. Da li je to ukinuto ili? Sad samo opcija play in external player ima...

Prilozi

• Screenshot_20251204_091022_com_stremio_one_MainActivity.jpg
    Screenshot_20251204_091022_com_stremio_one_MainActivity.jpg
    101.3 KB · Pregleda: 44
Dobra stvar je ovaj subtito.com.Prevod je odličan,plaća se 0,7$ po epizodi npr.I sto je najvažnije,prevod je tacan.Barem ono što sam video.

Nisam probao al pretpostavljam kao Google Translate na steroidima.
Nece moci da prevede dovoljno dobro jer ne zna kontekst kao sto ce znati ziva osoba (koja ima mozak koji misli i zapravo gleda scene koje prevodi).
Svako ko je nekad prevodio nesto zna da uopste nije "prost" posao - u smislu bukvalno prevesti - sto radi AI.

Ali opet, da ne bude samo da pljujem, imace da kazem neku svoju svrhu. Za one koje ne znaju jezik a nikakav prevod nije dostupan, bice dovoljno dobar da odgledaju to sto zele.
Mada, nije kao to do sada nije moglo da se radi, ali ajde.

Nije više tako odlično prevodi u poslednje vreme ali ima bojku da obrne muškog i ženskog lika. Kako i zašto nejasno. Primer je Code 3, savršen prevod sa tom bojkom. Možda je to kasnije i ispravljeno pa više ni ne znamo da su neki od prevoda zapravo AI.

Da se ispravim,skida za jedan prevod 0,07$ pa vi vidite da li se isplati.Svakako je dobro za one koji su slabi sa engleskim,a to menjanje muškog ženskog roda i nije strasno.

Real Debrid je u suštini servis koji sadržaje (sa torenta ali i šire) koje želiš da gledaš skida na svoje servere i onda ih sa tih brzih servera daje tebi da ih skidaš ili strimuješ. RD je naročito zahvalan kod remuxa i drugih velikih fajlova kojima je zapravo potreban visok i stabilan protok (naravno tu je i dobar net preduslov), kao i kod nepopularnih ili mrtvih torenta.

Ideja je da se zaobiđu usponi i padovi sidera i donekle i izbegne situacija da ne možeš ništa da gledaš kad popularnost torenta opadne. Ili recimo ako imaš neki fajl (npr. program) sa privatnog hostera pa njega skinu, kopija koju ste ti ili Pera ili Hans tamo nekad skinuli, ostaje dostupna na RD i ti pretragom fajla možeš da dođeš do njega. Slično je i za torent fajlove, pošto RD čuva sadržaj koji su članovi skinuli na svojim serverima, može da se desi da preko njega pustiš nešto što preko torenta više ni ne možeš da skineš.

Naravno ovo je pojednostavljeno dosta ali tako otprilike funkcioniše. Razlika je dosta manja ako želiš da gledaš aktuelne filmove jer je danas tu interesovanje. Ali ako bi npr. da pogledaš neki dokumentarac od pre 5 godina preko torenta, good luck. 🤣

Međutim, pošto cena stvarno nije neka čak i za naše pojmove, kod dosta ljudi se isplati ta fleksibilnost i ideja da će u 99% situacija da radi savršeno na klik.
Jel u slucaju RD-a brisem sve pluginove koje sada imam, jer mi vise nisu potrebni? Tipa Torrentio, PirateBay i slicno.

Pa ne znam, zato i pitam. Nisam nikada ni koristio RD, tek treba da uplatim, pa cisto da vidim kako funkcionise.

Jel koristite samo Torrentio od Addona?

Poslednja izmena:
Pa pročitaj malo u nazad temu, pošto smo više puta objašnjavali kako ceo setup funkcioniše i koja je uloga svakog elementa u celom sistemu.

Sadržaj po RD serverima se traži i nalazi po "info hash"-u torrent fajla.
Torentio i družina ti nalaze torrent fajlove > uzima se info hash rezultata koji si izabrao > nađe se internal RD link (tipa https://real-debrid.com/d/RFJ3Y6PBXBNQY926) za taj keširan torrent > koristi se tvoj RD nalog / tvoj RD API token da se od toga generiše "unrestricted RD link" / "download link / "streaming link" (tipa https://120-4.download.real-debrid.com/d/... > video player komponenta unutar Stremio pusta taj streaming link (koji inače ručno kad kopiraš sa RD sajta bi mogao da pustiš u bilo čemu i da podeliš bilo kome)

Kad nemaš dodat RD nalog onda skida torent fajl i kači se na seeder-e klasika kao kad u torent klijentu skidaš video materijal, samo što skida chunk-ove sekvencionalno i drži ih u RAM memoriji dok ih ne reprodukuje video player.

Zavisi od tvojih potreba (šta gledaš i u kom kvalitetu) a zavisi i od toga da li u datom momentu Torentio API bude online ili offline 😂😂
Većina Stremio korisnika uz Torentio ima i bar još 1 backup za kad Torentio ne radi to drugo preuzme tu ulogu pretrage / nalaženja rezultata.

A i pretpostavljam da će ti trebati i makar 1 subtitles addon 😇

Jel vam se desi da odgledate nesto, ugasite box/tv, par sati kasnije upalite, audio i dalje ide u pozadini i cak ostane kad recimo pustim eon. Xiaomi 3rd gen i zadnji stremio 1.8.

Pre se desavalo baš to. Dedavalo mi se i da pauziram pa sutra da nastavim on odvozao do kraja epizode.

Zavisi od tvojih potreba (šta gledaš i u kom kvalitetu) a zavisi i od toga da li u datom momentu Torentio API bude online ili offline 😂😂
Većina Stremio korisnika uz Torentio ima i bar još 1 backup za kad Torentio ne radi to drugo preuzme tu ulogu pretrage / nalaženja rezultata.

A i pretpostavljam da će ti trebati i makar 1 subtitles addon 😇
Koji backup preporucujes da dodam? Mislim, mogu da instaliram 15 komada, nije mi tesko, ali bolje da stavim 1-2 koji su dobri.

To će morati da ti odgovori neko drugi, tipa @emaremare.

Ja ne koristim Stremio uopšte 😂😂😂 Niti sam ga ikad instalirao bilo gde 😅

Uostalom imaš https://stremio-addons.net/ sajt pa vidiš šta je sve u opticaju i testiraš lično one koji ti deluju najinteresantnije.

Koji backup preporucujes da dodam? Mislim, mogu da instaliram 15 komada, nije mi tesko, ali bolje da stavim 1-2 koji su dobri.
Pored Torentio:
dovoljan je i Comet:

Nekako mi stremio ne leži
Probah ovo danas, ne izgleda mi loše
Treba samo povezati trakt nalog i svoj Real debrid api

Тај Комет вуче садржај са ДММ-а (Дебрид Медиа Менаџер). Имате и сајт ДММ за лакше сналажење. Такође битна ствар, нарочито од када су Дебрид сервиси избацили препознавање кешираног хеша, ДММ већ има своју прилично повећу базу корисника и оно што се нађе тамо је у 95% случајева кеширано. Јер нема смисла да неко убаци хеш у ДММ а да садржај тог торента није већ сачуван на (нпр.) РД серверима.

Nekako mi stremio ne leži
Probah ovo danas, ne izgleda mi loše
Treba samo povezati trakt nalog i svoj Real debrid api
Ово сам инсталирао да пробам и има УИ слично као Нетфликс пре ове веће промене изгледа.

Мислим да је исто као на принципу Синклера, плаћа се коришћење. Ја сам искористио био неку акцију за Црни петак, убацио неки код и добио као месец дана чини ми се пробно за џ. Али нисам уплаћивао и неки дебрид сервис да видим како ради. Само ме је занимало како изгледа у погледу УИ-а.

Sada je free do 20 decembra

Nazad
Vrh Dno