Šta je novo?

[m:tel cg] Internet u Srbiji vise nije neogranicen: diskusija

• Začetnik teme Začetnik teme owim
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Znači ako se produžava validnost mesečnom dopunom, onda taj novac ostaje kao kredit i njime se može obnoviti tiket za godinu dana?
Da, još ostane 6 evrova....

Priznajem, lakše je grunuto 30 + 20, i ne misliš....

Ali kod mene koristimo dva deteta (student i srednjoškolac) , supruga i ja .... 4 broja... Morao bih 200 evra odjednom... A ovako 120 evra na rate.... Naravno, mora da paze da slučajno ne pozovu nekog sa te kartoce da ne zgruvaju kredit.... Za sada je sve OK

Plus se međđusobno zoveno samo na crnogorske, za DŽ.

Prvu godinu. Sledeću je 30. 😇 Na rate ..... (Ako dopunjavaš mesečno 3 evra kao ja ) I taman se skupi do sledeće NG

Inače zašto juče nema 5G, mts je od danas krenuo da pušta, što opet ne znači da ima svuda, znajući MTS

5G mreza za tebe!
Od danas tvoja mts mreza ima novu 5G supermoc.
Poklanjamo ti prvi korak u svet brzeg, jaceg i mocnijeg interneta: munjevite brzine i stabilniju vezu za sve sto volis.
Bilo da strimujes omiljene serije u 4K rezoluciji, igras onlajn igre bez zastoja ili obavljas video pozive kristalno jasnog kvaliteta, 5G mreza ce ti pruziti neuporedivo iskustvo.
Isprobaj sve sto 5G mreza donosi, tvoje je samo da se prepustis i osetis moc buducnosti.

Tvoj mts
Da nisu pustili 5g meni je na iphone 13 kao druga kartica A1 ima 5g.Mtel nema.Inace ni Eronet nema 5g u srbiji u romingu isto je 4g

Nema još uvek, upravo isprobao na dečijim telefonima... Biće valjda uskoro
Bilo je price ranije, mislim da ima i u ovoj temi, mora da se zove da se omoguci 5g. Ne znam da li je i dalje tako.
Ja sam zvao pre 6 meseci, devojka je bila vrlo ljubazna, kaze da je sa njihove strane sve uradjeno, ali da srbija nema 5g pa da ne ocekujem isti u RS, ali da ce biti u CG.
Inace, ni ja nemam 5g iako sam tada zvao.
Cak i kada izaberem manual carrier selection, telefon ne pronadje nijednu mrezu 5g (probano na 3 lokacije od kojih je jedna Beograd Slavija )

Fizicka+Esim da i tako rade 2 kartice a mogu obe da budu esim
Hvala.... Jeste mali offtopic, ali i nije, jer onda mogu insestrića i sestričinu da "ubacim u klub" i to lagano, jer mi i ne treba fizička kartica.... Nisam znao da može tako....

(Dal samsung onda može TriSim, 2 fizičke plus esim..... ? 😇😇😇)

Hvala.... Jeste mali offtopic, ali i nije, jer onda mogu insestrića i sestričinu da "ubacim u klub" i to lagano, jer mi i ne treba fizička kartica.... Nisam znao da može tako....

(Dal samsung onda može TriSim, 2 fizičke plus esim..... ? 😇😇😇)
zavisi koji S22U moze 1 fizicka i 1 esim ili 2 fizicke i 1 esim ali ako se upali esim gubi se sim2 gasi se.S24u moze 2 esim ili 2 fizicke kao i kombinacije to radi bez problema

Inace kad istekne plan, posto doplacujem na 16 dana u Bosni kad istekne Blokira internet ništa se ne skida sa kredita. Kredit jedino možeš potrositi ako zoves saljes poruke i na aktivaciju dodataka. Ne trosi se na internet

1. Taj eSIM za 0 € je valjda ono što poklanjaju svojim postpejd korisnicima. Ja imam aplikaciju, ali kao pripejd korisnik nemam tu ponudu. Travel eSIM po redovnoj ceni svakako možeš uzeti preko sajta.
2. Turist paketi su se vremenom menjali, zato je naglašena godina. Mislim da su i taj Turist 15 2020 i Turist 20 2023, koji se takođe spominje u dokumentu, i dalje aktuelni paketi.
3. Kad prenosiš neki bitan tekst odnekle, korektno je da okačiš i link da i drugi mogu da pogledaju, možda će pronaći nešto za sebe.

Ovo je izvor:
Da li tu ima neceg korisnog za srbiju?

Inace kad istekne plan, posto doplacujem na 16 dana u Bosni kad istekne Blokira internet ništa se ne skida sa kredita. Kredit jedino možeš potrositi ako zoves saljes poruke i na aktivaciju dodataka. Ne trosi se na internet
Kako to? Meni se 2x desilo da istekne roming BiH tiket i povuklo mi je po 0,01-0,02 €.
Tada sam ih zvao i pitao, te su rekli da u romingu ne važe ista pravila kao u CG tj. da se internet ne blokira nego počinje da skida od kredita.

Isto i ovde u Srb...evo imam od letos jednu na kojoj ima 2.86e, i sad sam nekolko puta pustao da probam ovaj 5g, podaci aktivni takodje "data roming" i nije povuklo nista...jedino za sms mi je povuklo kad sam poslao za aktivaciju move

Kako to? Meni se 2x desilo da istekne roming BiH tiket i povuklo mi je po 0,01-0,02 €.
Tada sam ih zvao i pitao, te su rekli da u romingu ne važe ista pravila kao u CG tj. da se internet ne blokira nego počinje da skida od kredita.
Ne znam, meni blokira internet istog sekunda kad prođe ponoć. I onda znam često ujutru da aktiviram sa drugog neta. I istog sekunda proradi internet prvo na 3G pa digne kasnije na 4G. Doslovno tim redosledom.
A za net mi ni centa ne skine niti išta prolazi kroz isti

Ako neko aktivira ovaj poklon od 500GB neka javi koliko je raspoloživo GB za potrošnju u zemljama ZB?
Za postpaid je 250GB a koliko je za prepaid?

500gb je do 20.12.2025. tako da nije baš nešto spec za nas koji već imamo tiket.

Ako neko aktivira ovaj poklon od 500GB neka javi koliko je raspoloživo GB za potrošnju u zemljama ZB?
Za postpaid je 250GB a koliko je za prepaid?

Piše resursi u okviru rominga 25gb. to je valjda za sve što je van CG

Nove ponude od jutros u mtel cg aplikaciji
Znaci za 30e neogranicen internet u Srbiji i po brzini i kolicini?
Zar nema neko pravilo ako kartica provede duze vremena u romingu da mogu da je ugase?

@G17
Ima to pravilo ali ono važi ako koristiš tarife i tarifne opcije koje su namjenjene za CG, u romingu. U ovom slučaju, ti i svi mi koristimo tarifne opcije (m:roming tikete) koji važe za potrošnju u romingu i samim tim, plaćamo roming.

Ako bi neko mogao da mi nabavi, nisam blizu granice a koristio bi je kao kucni net.
Nije mi jasno kako im se isplait, svakako im se isplati ali kod nas su obicno skrti...mtel bih isto ima dosta vecu kolicinu interneta za nizu cenu i vazi kod nas.

Pa isplati im se kad je pola Crne Gore u Srbiji + mi ostali sto koristimo Evo ja sam licno 4. Godina usla da koristim kao kućni net u Bosni... I tako imaju em najvise korisnika plus im placamo po koji euro stalno. A optika ko optika nosi opterećenje između mreža. To nije skupo.

Ako bi neko mogao da mi nabavi, nisam blizu granice a koristio bi je kao kucni net.
Nije mi jasno kako im se isplait, svakako im se isplati ali kod nas su obicno skrti...mtel bih isto ima dosta vecu kolicinu interneta za nizu cenu i vazi kod nas.
Ne treba ti fizička kartica, možeš da naručiš esim preko aplikacije.
Ako ti je neophodan fizički sim, postoje adapteri poput 9esim i sličnih opcija gde upišeš neki esim da se ponaša kao fizčki. Proguglaj, nisu skupe te kartice.

Inače je nuđenje i traženje kartica zabranjeno u ovoj temi.

Uplatio sam 30 evra za godišnji tiket za Srbiju i shvatio da sam dobio još 30 evra bonus kredita koji važi 7 dana.

Da li se bonus kredit može koristiti za slanje kredita drugom broju? Ako može i ako nekome treba 29,90 evra kredita za obnovu godišnjeg tiketa, mogu mu poslati za cenu od 15 evra. Ako ne može, onda zanemarite ovu poruku.

1000023580.jpg

Ako ti taj bonus kredit, stoji baš pod stavkom "Bonus kredit" to ti je beskorisno jer se isti može koristiti samo u CG.

Ako ti taj bonus kredit, stoji baš pod stavkom "Bonus kredit" to ti je beskorisno jer se isti može koristiti samo u CG.

U smislu, samo u matičnoj mreži?

Evo, izlazi mi servis nije dostupan, kad sam pokušao da pošaljem.

Da li uopšte taj bonus kredit može da se koristi za kupovinu dodataka ili je to samo za pozive/sms u CG? Gore ima screenshot kako stoji.

Taj bonus kredit nije moguće koristiti za kupovinu tarifnih dodataka. Moguće ga je koristiti samo za pozive i sms poruke u CG (ne znam da li samo unutar m:tel mreže ili važi i ka drugig CG mrežama).

Znaci za 3 eura ili 350 din ( ima i kusur 6 eura ) Imamo internet ko zna koliko , i minute prema mts mrezi

Greota ne koristiti .

Jedino je za pozive i sms problem što otkad je omogućen prenos broja između mreža ne možeš znati ko je koja mreža po pozivnom broju.

Nazad
Vrh Dno