Šta je novo?

Tekuci racun u bankama

Juče sam otvorio iRačun u Raiff preko referral code-a koji mi je prosledio drugar, pošto vajda do 21.11. traje ono sa po 3000 dinara i za onoga ko preporuči i onog ko otvori račun na preporuku.
U kom roku uplaćuju ta sredstva, možda kad istekne rok od 14 dana za zaključenje ugovora na daljinu?

Šteta je što Rajfajzen ne nudi biznis iRačun i za jednočlana udruženja

Ne postoje jednočlana udruženja.

Slažem se, a onda je opet BPŠ najpovoljnija opcija. To bi bilo svega 200 dinara mesečno (od januara 300, poskupljuju, novi tarifnik je ovde) kada ima promena, što je manje od dosadašnjih 500. Naknada za bezgotovinski prenos na šalteru bi bila 0,1% (za sve iznose, tj. i za kliring, i za IPS, i za RTGS), što je isto (ili bolje) od dosadašnjeg, uz minimum od 50 dinara, a fiksno 40 dinara za račune u BPŠ.

Da, ovo deluje malo bolje od trenutnog i BPŠ mi je nešto bliža. Jedino što je BPŠ. 😁

Juče sam otvorio iRačun u Raiff preko referral code-a koji mi je prosledio drugar, pošto vajda do 21.11. traje ono sa po 3000 dinara i za onoga ko preporuči i onog ko otvori račun na preporuku.
U kom roku uplaćuju ta sredstva, možda kad istekne rok od 14 dana za zaključenje ugovora na daljinu?
Ako ti ne isplate za par dana, verovatno ni neće.
Ja sam prosledio poznaniku koji je prosledio svojoj prijateljici koja je preko mog koda unela sve podatke i odabrala da joj završe video identifikaciju u ekspozituri.
U ekspozituri nisu mogli jer imaju neki glitch sa nastavljanjem preko tih referral kodova, pa su joj otvorili ispočetka.
I sad uprkos tome što je sve započela preko mog koda ni ona ni ja nećemo nikad videti te parice.
Žalio sam se tako što sam naveo tačan datum kada je započela otvaranje preko mog referall-a, naravno nisu se udostojili da mi išta odgovore.
Nemam više podataka o toj poznanikovoj prijateljici jer drugar ne želi da mi prosledi njene podatke radi detaljnije žalbe, samo mi je poslao screenshot poruke koju je njemu poslala:

Prilozi

• Poruuka.jpg
    Poruuka.jpg
    31.4 KB · Pregleda: 40
@Belgrade.
Ja sam celokupan proces odradio online, pozvao sam čak i call centar gde je službenica onako neobavezno odgovorila 14 dana, zvučala mi je kao da ni ona ne veruje u to.
Nikakav problem da pišem prigovor NBS i zatvorim račun.

@Belgrade. pošaljite oboje prigovor, navedite datum otvaranja računa, imena i prezimena i mejlove (ti njene, ona tvoje) i tražite da vam se isplate novčane nagrade. @Bassnectar91 isto važi kada prođe 15 dana, žali se da ti nije legla uplata (isto važi i za preporučeno lice).
Ranije su bili korektni, ali u zadnja 3 ciklusa uvek u poslednjem mesecu prave probleme i neće da isplaćuju nagrade. Dva puta sam ih pritužio narodnoj banci i čekao na svoje pare 3 meseca, u a ovom ciklusu je preporučenom korisniku prvobitno nagrada izostala, te nakon oba prigovora sa moje i njegove strane su isplatili. Takođe je i on u tekućem ciklusu imao isti problem kao i ja. Iz svega navedenog, programom preporuke ću se baviti samo ako ispadne neka prilika, inače da jurim one koji će otvarati račun, a imam projekciju da taj novac zaradim u zadatom roku, to ne dolazi u obzir.

@uji
Hvala, tvoji saveti su zlata vredni.
Sada sam uputio prigovor samoj banci, znaci sledeca stavka je prituzba nbs kada istekne 15 dana? Na koji mail i sa kojim dokazima?

• Like
Reagovanja: uji
@uji
Hvala, tvoji saveti su zlata vredni.
Sada sam uputio prigovor samoj banci, znaci sledeca stavka je prituzba nbs kada istekne 15 dana? Na koji mail i sa kojim dokazima?
Nažalost, nećeš moći direktno mejlom, jer će ti mail daemon vratiti mejl kao nevažeći. Moraćeš prvo pritužbu da uputiš preko formulara:
Sa screenshotovima prepiski (prigovor, odgovor i ostali dokazi) i tek onda ako imaš materijala za dopunu pritužbe, pišeš na [email protected]

Malo su se pomešale priče članova @Belgrade. i @Bassnectar91, pa mislim da se došlo do neadekvatnog zaključka.

Prva priča definitivno jeste za prigovor/pritužbu, mada ne znam može li šta da se uradi ako ta poznanikova prijateljica nije raspoložena za saradnju i njen doprinos ostane na skrinšotovanoj poruci. Bilo bi mnogo lakše kada bi i ona napisala prigovor ili makar dozvolila da Belgrade napiše u njeno ime, a ona ga samo pošalje.

Što se tiče Bassa, dosad su im isplate uglavnom bile utorkom, koliko sam ispratio, a on je tek juče otvorio račun, što je upravo bio utorak. Realnije očekivanje bi mi zato bilo da isplata bude sledećeg utorka, što je 25. novembar. Nezavisno od te statistike, ipak je tek jedan dan prošao, treba biti strpljiv. No dobro, ako je prigovor već napisan, to je što je, ali ne treba zaboraviti da i oni imaju 15 dana fore da odgovore, a novac će u međuvremenu verovatno biti uplaćen. Što se tiče odustanka od ugovora, koji se isto pominje, ne preporučujem korišćenje te mogućnosti, jer onda oni u suštini mogu i da zatraže novac nazad. Račun se svakako može ugasiti kad god, ne postoji nekakva ugovorna obaveza, a i tako se novac sigurno zadržava.

@Belgrade. pošaljite oboje prigovor, navedite datum otvaranja računa, imena i prezimena i mejlove (ti njene, ona tvoje) i tražite da vam se isplate novčane nagrade.
Nemam načina da u situaciji kada poznanik ne želi da mi prosledi njene detalje - dođem do podataka o njenom imenu, prezimenu ili mejlu.
Jedino što imam od podatka je datum kada je preko mog referala započela online proces.

• Like
Reagovanja: uji
@rovello

U pravu si, ne smatram se još uvek "oštećenim", sačekaće se svakako i odgovor banke, a možda u medjuvremenu i legne novac.

Baš ću da vidim hoću li dobiti Mastercard utorak cashback sada (ranije sa Payspot sam dobijao).
Nisi na kraju javio jesi li dobio, mada pretpostavljam da jesi, čim se nisi žalio. A što se podsećam ovoga, pa evo, ni meni najbližoj apoteci Maelia više nije naziv prodajnog mesta ALTA PAY MAELIA već isto kako si naveo, dvaput ALTA GROUP sa zvezdicom između i gradom (nije Beograd). Verovatno im je to neko novo pravilo od novembra, ali ne bi trebalo da utiče na nas kupce.

Update na moju situaciju od par postova iznad, kao sto je @rovello naveo, uplata 3.000 dinara izvrsena i meni i drugaru danas, u utorak 25.11.

Ako nekom treba kod za bonus od 5000 dinara za otvaranje racuna u otp banci uz prenos zarade od minimum 20.000 rsd i 12 meseci besplatnog odrzavanja bilo kog paket racuna (i najskupljeg koji je odlican) uz online otvaranje, neka mi pise u pp.
Kod vazi za otvaranja racuna do 31.12.

Jel ima otp neku kreditnu na odloženo? Po mogućstvu bez kamate (kao sto je imala Rajf u ima Unicredit)?

Kakav je kurs za kupovinu-prodaju eura kod OTP banke? Ima li nekih pogodnosti za korisnike racuna? Vidim da je standardna kursna lista kriminalna.

Meni je na Fluo paketu kursna lista 116,3/118,5

procredit 6 meseci bez odrzavanja total paket po srednjem kursu 1000eur mesecno

Treba da imas racune u bar tri banke da bi spojio povoljna placanja, povoljnu kreditnu i povoljan kurs za euro.

Još ako dodaš na to i dobru kamatu za štednju, mogućnost brzog online keš kredita sa prihvatljivom kamatom itd... 😄

Ja sam trenutno na 4 banke. Sa potencijalom smanjenja.

Hvala. Podnosljiv za nuzdu.
NLBKB 116,88/117,88
Intesa 116,55/118,15
RF kriminalno los
Treba da imas racune u bar tri banke da bi spojio povoljna placanja, povoljnu kreditnu i povoljan kurs za euro.
Sta mislis zasto sam imao u 7 banaka racune do pre nekoliko godina? 😉

I uz ograničenje do 2500eur mesečno.

Isti kurs je i u Prestiž paketu
Benefit za promenu 2500 EUR po srednjem kursu važi i za ljude koji imaju 50000 EUR depozita u OTP banci. Ili to ili zarada od min 180000 RSD...

Kako sad i Erste i OTP nude 12 meseci besplatno ove premium racune, sta odabrati izmedju njih i RF premium (on bi mi bio besplatan ali se placaju kartice) na duze staze, i da li posle ide onaj popust na odrzavanje OTP prestiz uz potrosnju ili je to samo do aprila sledece godine?

Što se Erste tiče, fora je da online pokreneš otvaranje pa po pozivu odeš u ekspozituru, ali koliko znam, odnosi se samo na standardni paket račun (ne premium). Popust na potrošnju Master karticom je zaostavština Societe Generale i iz godine u godinu produžavaju, ali naravno, nije garancija da će to u potpunosti opstati, s obzirom na to da su ove godine ukinuli 100% oslobađanje od održavanja i ostavili samo pola.

Svi lagano stezu kais, ukljucujuci banke, tako da mislim da ce se od ove godine dosta stvari promijeniti nagore (ne mislim samo na OTP, nego generalno).

Nazad
Vrh Dno