Šta je novo?

Aparati za kafu i kafa

Pro ima dodatno samo sklopivu ručku?

Meni dobar C3 za espreso. Skoro sam ga ponovo koristio za to kad je dete spavalo u dnevnoj sobi, inače im ne dozvoljavam i pustim Opus da ih istrese iz gaća u 6 ujutru pa neko vreme ne vilene.

Inače se koristi za aeropres.

Sad ste me zeznuli, moram da siđem da spremim keramo, nisam sigurno 15tak dana.

Joj, u srce me pogodi 😅
Ja sam za prvi rucni mlin uzeo bas običan c3 bio, ono kad se pojavio. Kasnije su izbacili na Aliju onu plocicu za siri opseg podesavanja granulacije, ja narucim, medjutim dok mi je stigla (nekih 2meseca cekao paket sigurno) mlin otisao uveliko. Nerviralo me sto mi uvek falio bas jedan ili dva podeoka da podesim kako bi trebalo (tipa na 6 previse sitno, a na 7 tece kao ludo). Nakon njega koristio kingrinder k4 i progledao.

@skijeti dodaš/oduzmeš pola grama do gram doze. Pločica mu svakako da preciznost kakvu je trebalo od starta da ima (sad je to c3esp).

Posto mi je danas stogao c5esp,kako se radi podesavanje za espreso,meni ovo deluje malo komlikovano.

Zavrni polako dok ne može više da se okreće, pa odvrni za 180 stepeni. Odatle počni.

Ako curi prebrzo zavrći korak po korak, ako se zapuši ekstrakcija odvrći, to je sva mudrolija. Iz 15g (odnosno kolika je korpa) izbaci 30g napitka, za oko 30s. Nije to ništa striktno, ali počni od početka.

Da se pohvalim s novom mašinom HiBREW H10 Plus 🙂

20251203_205145.jpg

Pre godinu dana sam kupio najnoviju Gaggia Clasic i bio vlasnik 5 dana.
HiBREW ima OPV, dvostruki PID senzor, podešavanje količine vode, podešavanje vremena predinfuzije,... kvalitetnu izradu. Uz njega dobio sve sa slike. Samo je pitanje kolko će da traje 🙂

Pogledajte prilog 516476

HiBREW ima OPV, dvostruki PID senzor, podešavanje količine vode, podešavanje vremena predinfuzije,... kvalitetnu izradu. Uz njega dobio sve sa slike. Samo je pitanje kolko će da traje 🙂
Ako smem da pitam sta bi sa Gaggiom,zasto samo 5 dana?

Pogledajte prilog 516476

Ako dobro vidim cenu, vrlo je dobra za aparat sa svim ovim funkcijama. Javi kako se pokazao.

Jel valja ovaj mlin za ove pare?
Za te pare da. Ako bog da, dogodine ću biti vlasnik mlina HiBREW G64 Plus Koji treba tek da ide u prodaju.

Ako smem da pitam sta bi sa Gaggiom,zasto samo 5 dana?
Pa prodao sam ga jer sam podlegao pričama o GC... Znao sam da će biti problema a ja zapeo da uđem u problem. GC pravi odvratnu kafu.
Ako je portafilter 58 (po meni, a sada vidim da i drugi smatraju, da je 54mm idealan) mora da ima OPV i PID a nema. Ne bih dalje jer se iznerviram kad god pomislim kakvo je đubre.

Ako dobro vidim cenu, vrlo je dobra za aparat sa svim ovim funkcijama. Javi kako se pokazao.
Na crni petak, u Nemačkoj, kupljen za 185 eura. A ima ga i za 220 eura u online prodaju.

Poslednja izmena:
Narucih za probu DiGrano espresso....
Sad mi je jasno zasto kosta 1700din sa dostavom . Kafa sem neprijatne gorcine nema ama bas nista. Rekao bih da su ovo zrna koja se kupuju za tursku kafu samo su pecena malko tamnije. Odatle i taj ukus, cena...

Definitivno odustajem od Zaomija. Napravim par kafa svake druge nedelje, na drugoj lokaciji gde ga koristim, i toliki haos napravim po kuhinji da mi se i ne pije kafa vise dok pocistim sve 😀
U planu je neki najpristupacniji DeLonghi automatik kapiram da ne moze da bude gora kafa od Nespressa i Zaomija...

Društvo, izgleda da će ova priča imati tužan kraj. Izvukao sam aparat iz ostave da ga malo očistim pre nego što ode kod novog vlasnika, i ispada da je crkao PID. Pisao sam i liku od kog sam kupio kit (Shades of Coffee), potvrdio mi je da je PID gotov i ponudio popust na novi.

Ovako izgleda kad crkne PID kontroler 🙁

Ako neko hoće aparat u ovom stanju, neka se javi ovde.

Generalno malo informacija ima šta te sve silne modifikacije (na duže staze) rade samim delovima, odnosno, koliko sve to kraće radi zbog "nepredviđenog načina" na koji se koristi.

Moja masina je modifikovana vise od 3godine, radi sve ko prvog dana.

vudu-dva
Proveri samo napajanje koje ti ide do pid-a dali je ok, ono se obicno veze za prekidac. Ako imas stabilno napajanje kad meris, a on tako prekida onda je definitivno pid problem.

Narucih za probu DiGrano espresso....
Sad mi je jasno zasto kosta 1700din sa dostavom . Kafa sem neprijatne gorcine nema ama bas nista. Rekao bih da su ovo zrna koja se kupuju za tursku kafu samo su pecena malko tamnije. Odatle i taj ukus, cena...
Moje iskustvo je slično tvom, nisam mogao da je popijem do kraja.

Nazad
Vrh Dno