Šta je novo?

5G stigao u Srbiju! [nije tema za rezultate merenja brzine ni za Samsung]

• Začetnik teme Začetnik teme Echo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Prijatno me je iznenadilo to sto su i A1 i Yettel odmah prvog dana ponudili 5G kucni net. Nisam verovao da ce sve biti bas prvog dana.

A posebno A1 sa 5G Duo uslugom, ili kako bih je ja nazvao "ruralni box" paket 😄
Dakle, i internet i TV preko 5G infrastrukture. Ovo je pocetak dolaska pravih 5G usluga u Srbiju.

Pogledajte prilog 516153
5G nikako nije dostupan u ruralnim sredinama, dostupan je samo u vecim gradovima (otprilike svaki najveci grad u upravnom okrugu)

Prijatno me je iznenadilo to sto su i A1 i Yettel odmah prvog dana ponudili 5G kucni net. Nisam verovao da ce sve biti bas prvog dana.

A posebno A1 sa 5G Duo uslugom, ili kako bih je nazvao, "ruralni box" paket 😄
Dakle, i internet i TV preko 5G infrastrukture. Ovo je pocetak dolaska pravih 5G usluga u Srbiju.

Pogledajte prilog 516153
Za 3500 din sve imas...ovo je ekstra...

Evo i Loznica pre 10 tak min se pojavi 5G ali jos je diskonektovana.
Verovatno nocas ili sutra ce proraditi...

535.jpg

nemaju, makar ne vecina tih
mozda ce imati za koju godinu, ali trenutno sudeci po mapama 5g pokrivene su povrsine koje vec imaju optiku i izbor izmedju vise provajdera
Evo ja centar Loznice, nema optike vec je vdsl , 50/8.+tv =5000.din
Tako da ovo ce biti dobra stvar 3500 din, tv+ velike brzine, plus hbo...
Jos samo da istekne ug u julu...taman da se sve slegne oko podesavanja baznih

Tacno i dalje traje za samsung izazov na yettelu
Ne radi Total data u s24u ali zato u ruteru ZTE MC888D radi bez problema

Za korisnike Yettel-a. Ode se u podesavanja pa se rucno odabere 2G ( Podesavanja>Mobilne mreze>>mrezni operateri> sim1 ili sim 2>i onda se rucno odabere 2G )nakon 2 minuta se telefon sam poveze na 5G... Provereno radi
2g nemam ,3g probao i ne radi .

Ne morate da prebacuje te na 2G pa da vraćate na 5G. Samo upalite i odmah ugasite airplane mode i sam će prebaciti na 5G.

Tacno i dalje traje za samsung izazov na yettelu
Ne radi Total data u s24u ali zato u ruteru ZTE MC888D radi bez problema
Može ovaj "izazov" da se oduži - ako se ispostavi tačnim slutnja da se problem može rešiti samo update-om SW-a na telefonima. No, da ne brzam, videće se uskoro...
Pozdrav

Korekcija:
Yettel-Kruševac-5G(ay) raaaadiiiiiiii. Sve što juče nije radilo, od jutros radi.

Konacno da odmorite mozak od mene 😂 upravo stigao

Prilozi

• IMG_7448.jpeg
    IMG_7448.jpeg
    175.8 KB · Pregleda: 123
MTS u NS-Detelinara radi od jutros na 5g, da prijavim.

neki čudni prekidi se javljaju trenutno, pokazuje uredno da ima signala, ali ništa ne može da se otvori, nikakav protok, bukvalno 0/0, a do maločas je radilo kako treba. Prebacih se na 4g dok se ovo ne zaukće

Od jutros kod mene u selu vidim 5G NSA disconnected. Možda će NR700 da puste...
1000026096.png

neki čudni prekidi se javljaju trenutno, pokazuje uredno da ima signala, ali ništa ne može da se otvori, nikakav protok, bukvalno 0/0, a do maločas je radilo kako treba. Prebacih se na 4g dok se ovo ne zaukće
To se i meni desavalo juce na A1.

mts cu danas da testiram dok budem na poslu pa cu da vidim kako oni rade.

mts u stanu gde hvatam 5G radi kastrofalno lose.

Prilozi

• IMG_20251203_082940.jpg
    IMG_20251203_082940.jpg
    52.4 KB · Pregleda: 83
Upravo sam razgovarao sa Yettel podrškom. 3 puta sam rekao da imam Samsung telefon koji podržava 5G (provereno u Grčkoj prošlog leta). I isto toliko puta mi je odgovrila da nije do aparata već do SIM kartice i da moram da je zamenim na noviju u bilo kojoj poslovnici. Tvrdi da ono što piše 4G (uSIM) u aprilaciji predstavlja upravo to zbog čega ne radi. Da li neko sa 5G mrežom na Yettelu može da mi proveri ovaj podatak u svojoj aplikaciji (profil/SIM kartica)?

Upravo sam razgovarao sa Yettel podrškom. 3 puta sam rekao da imam Samsung telefon koji podržava 5G (provereno u Grčkoj prošlog leta). I isto toliko puta mi je odgovrila da nije do aparata već do SIM kartice i da moram da je zamenim na noviju u bilo kojoj poslovnici. Tvrdi da ono što piše 4G (uSIM) u aprilaciji predstavlja upravo to zbog čega ne radi. Da li neko sa 5G mrežom na Yettelu može da mi proveri ovaj podatak u svojoj aplikaciji (profil/SIM kartica)?
Meni stoji 4G(uSIM) u aplikaciji i imam normalno od sinoć 5G. Telefon je HM6 pro.

Čukarica, Železnik, Bele Vode, A1 prepaid ima 5G i mts (biznet) ima 5G. Oba su 5G NSA tj. hibridni 4G gde koriste infrastrukturu od 4G.
Inače sim kartica može da se koristi stara (4G) od otprilike 2015. godine.

Nazad
Vrh Dno