Šta je novo?

Temu - online prodaja (praćenje pošiljki u zasebnoj temi) - FAQ u postu broj 2

Znači nisam imao pojma da ne moram da trošim kredit svaki put. Ludilo.

Naravno da nemoras. Sad znas pa skupljaj i razmisli koliko i kad ces trositi.

Ja sam uglavnom izbjegavao da trošim veće sume dok se ne skupi.

Btw, zamalo da me zezne claimcredit - krenula druga etapa povraćaja iako nije isporučena pošuljka, poslije pet dana je krenuo avion (flight departure) i ladno krenuo povraćaj.

Nisam ispratio, šta je ideja iza gomilanja kredita?

Dosta stvari su jeftine i imaju korektne cijene, plus često popust. Kredit je bolje trošiti na skuplje stvari, sa rijetkim/malim popustima. Kredit + kuponi je odličan kombo.

Mislim da je smisao pitanja bio: koja je poenta čuvanja kredita za skuplje stvari kada: a) ne ističu, b) vrede isto kao i novac sa kartice, c) mogu da se troše i sa kuponima?
Nije li smislenije rešiti se prvo kredita (pošto su živ novac, ali samo za upotrebu na Temuu)?

Kapiram da je kombinacija konkretnih potreba i psihologije. Meni je sad trenutno na putu famozni mini PC - zatrebao mi je u istom trenutku kada mi se pojavio claimcredit koji mi vraća maltene čitav iznos. U toj situaciji gledam na taj kredit kao na nešto van norme, i planiram da ga utrošim na nov telefon. Pomaže kad je lakše razdvojiti u glavi koje su koje pare, inače se lako pogubiti u Temu brain fogu. 😀
Računica je ova: uzeo sam miša i mini PC za oko 35000, od čega imam povraćaj oko 30000. Dodam 14000 za telefon, tako da imam ta tri proizvoda za, da zaokružim, 50000, umjesto tipa 650 evra koliko bi koštalo u Srbiji.
EDIT: Plus za par sitnih proizvoda mogu da dobijem kupone, 8500 na preko 27000 je savršen za ovo.

Posto je moguce kombinovano placanje kreditom i pravim parama za istu narudzbinu, gomilanje kredita nema prakticnog smisla.

Naprotiv, Kinezi su znacajnom broju ljudi pogasili promocije, i ako neko ostane zaglavljen sa tim kineskim kvazi parama, samo moze da bude na gubitku, jer je prinudjen da ih trosi po nepovoljnim uslovima.
A ako ti ugase promocije na nalogu bez kredita, zaboravis ga, i teras dalje.

Posto je moguce kombinovano placanje kreditom i pravim parama za istu narudzbinu, gomilanje kredita nema prakticnog smisla.

Naprotiv, Kinezi su znacajnom broju ljudi pogasili promocije, i ako neko ostane zaglavljen sa tim kineskim kvazi parama, samo moze da bude na gubitku, jer je prinudjen da ih trosi po nepovoljnim uslovima.
A ako ti ugase promocije na nalogu bez kredita, zaboravis ga, i teras dalje.

Može uvek kupon na kredit...

Ja recimo iskljucivo na cc trosim kredit. Ima vec godinu dana kako tako funkcionisem. Ne uzimam stvari samo za sebe, i ovako se ubedljivo najviše isplati. Jednu stvar placam 25-35% od njene Temu cene. Bude da ga nema jedno vreme, ali zato koristim 3 naloga na 3 osobe iz kuce. Prva kupovina jeste zalog, sve posle je top. A samo u kreditu na 3 naloga ukupno sad imam oko 95000

Trenutno nema neke promocije koja je dobra za korišćenje. CC malo malo pa ga blokiraju. Wincredit povraćaj od 20% neisplativ. Ove sa povraćajem kuponi, krediti i vaučeri valjaju samo za male sume. Ako neko ima nešto bolje neka piše

ako neko ostane zaglavljen sa tim kineskim kvazi parama, samo moze da bude na gubitku, jer je prinudjen da ih trosi po nepovoljnim uslovima.
Kineske kvazi pare? Kakvi nepovoljni uslovi?

Pa pise u prvom delu recenice koji si obrisao, ali evo i detaljnije: kada nekome ko ima dosta kredita ukinu promocije, on ne moze prosto da obrise nalog i pravi nove dok ponovo ne dobije neke promocije, sto na primer moze ako umesto kineskih kvazi para ima prave pare na svom racunu u banci. Ako su ukinute promocije, kredit moras ili baciti, ili potrositi bez pogodnosti (koje bi sa pravim parama mogao da obezbedis).

Eto odgovora na oba pitanja, iako je jasno i iz prvog posta, ako ne seckas recenice.
A iskreno, ne znam kako nije jasno i bez bilo kakvih postova. Ova tema ima blizu 200 strana, i ne secam se da je iko ranije pokusavao da dokaze da je dobra ideja skupljati kredit kao hrcak.

Dobro, pa sta? Da li kredit mora uvek da se potrosi na porudzbinu kroz koju ce se dobiti jos kredita? ne mora

Najbolje je gomilati kredit, bar 30,000. Trositi to u krug na CC/wincredit a kad to otkaze onda iskorititi uz 23,000 bundle kupona. Nakon toga novi nalog i cao

nemoguce je biti u gubitku

Mene ne interesuje forma, nego procenat.
Najbolje je ono sto omogucava najbolji procenat. Ako vi imate neke apstraktnije ideje, slobodno.

A ni taj "bundle kupona" nije zagarantovan na nacin koji izgleda mislis da jeste. Bas meni je na primer par meseci bio zakljucan na 15 stavki, umesto na dve koje verovatno podrazumevas. I to mnogo losiji bundle.

Pa pise u prvom delu recenice koji si obrisao, ali evo i detaljnije: kada nekome ko ima dosta kredita ukinu promocije, on ne moze prosto da obrise nalog i pravi nove dok ponovo ne dobije neke promocije, sto na primer moze ako umesto kineskih kvazi para ima prave pare na svom racunu u banci. Ako su ukinute promocije, kredit moras ili baciti, ili potrositi bez pogodnosti (koje bi sa pravim parama mogao da obezbedis).
Ukinu... promocije... s dosta kredita... Zar onda samo ne - potrošiš kredit? Ne razumijem. Ja sam mislio da Temu nije platforma za zaradu, nego mjesto gdje kupiš šta ti treba, ili ne kupiš, i probaš da prođeš povoljno. Možda sam stvarno ja problem. A ne "sjeckam rečenice" nego izdvojim za koji dio postavljam pitanje, a sad mi je jasno da nemamo isti cilj, tako da se ne možemo ni razumjeti.

Uopste nije vazno da li kupujes za sebe ili za trgovinu: ako bez razloga na platformi iskljucis placanje kreditom koji vec imas (o tome se ovde i prica), rizikujes da to sto si nagomilao budes prinudjen da potrosis bez pogodnosti koje bi mogao da obezbedis da nisi namerno gasio placanje postojecim kreditom. To je sustina. Ne pricamo ovde o tome da li ima smisla imati nekoliko ukljucenih claimcredit kupovina na sta lignjorad verovatno misli pod gomilanjem, nego o svesnom gasenju placanja kreditom i placanjem pravim parama umesto toga.

Inace, ovo oduzima previse vremena, a mislim da sada vise nije ni prava rasprava, nego koprcanje da se na bilo koji nacin dokaze da raniji postovi imaju smisla.

Svakako da ne pokusavam da branim da drugi pisu, samo objasnjavam zasto vise necu ucestvovati, ako neko slucajno nesto moje citira.

E i da, imam samo jedan nalog. Isti onaj koji imam od pocetka, i par meseci nisam nista kupovao zbog ukinutih promocija, tako da pricam iz iskustva. A nisam cak ni namerno gomilao kredit, nego sam imao dve istovremene povece claimcredit kupovine.

Poslednja izmena:
Mene ne interesuje forma, nego procenat.
Najbolje je ono sto omogucava najbolji procenat. Ako vi imate neke apstraktnije ideje, slobodno.

A ni taj "bundle kupona" nije zagarantovan na nacin koji izgleda mislis da jeste. Bas meni je na primer par meseci bio zakljucan na 15 stavki, umesto na dve koje verovatno podrazumevas. I to mnogo losiji bundle.
nema sta da mislim, uzimam bundle svaki put kad zakazu promocije a imam gomilu kredita. Pre neki dan sam potrosio 25,000din kredita a uzeo robu vrednu 35,000 jer sam iskoristio 3 kupona. Ti kuponi su mi uvek vazili za sve sem za nakit i plemenite metale.

rizikujes da to sto si nagomilao budes prinudjen da potrosis bez pogodnosti koje bi mogao da obezbedis da nisi namerno gasio placanje postojecim kreditom.
rizikujes, kako ? temu nema blage veze sta radis na platformi

kredit se ne trosi na pogodnosti. kredit je ... pogodnost.

Meni su pre nekoliko meseci dali na jednom nalogu 6 CC uporedo, nakupilo se tu baš dosta kredita, a potom su ukinuli sve promocije 🤣

rizikujes, kako ? temu nema blage veze sta radis na platformi

kredit se ne trosi na pogodnosti. kredit je ... pogodnost.
Evo i ja da se umešam u vašu debatu - Rio se bavi sportom kojim se ti ne baviš.
Da bi se bavio tim sportom moraš da budeš u mogućnosti da bukvalno "zaboraviš" raniji nalog (uključujući zaostali kredit na njemu).
Pod pretpostavkom da algoritam vremenom umanjuje nivo pogodnosti, migracija na novi ima smisla i u tom slučaju njegov sportski pristup donosi veći procenat uštede. Ako je algoritam random i nema nikakve veze sa protokom vremena i ranije iskorišćenim benefitima - onda bi posedovanje dodatnih naloga imalo samo benefit u smislu poređenja ponuđenih pogodnosti za iste artikle između naloga pre odluke sa kog naloga finalizovati kupovinu radi maksimalizovanja uštede novca. Drugim rečima nisu iste linearna pogodnost, rekurzivna pogodnost i komparativna pogodnost, matematički posmatrano.

Na TEMU je "gold color", a u ateljeu je tozla i cirkonjski set 😄

Najjače je i da atelje daje 30 dana da se vrati roba, verovatno spakuju i odnesu u Poštu...

Da li se neko susreo sa ovom "promocijom/eventom"? Nije mi bas jasno kako dobijem ove "poklone" po 1 din. Da li je ovo nesto slicno wincredit promociji, i za koliko treba da kupim da bi ih dobio?

Prilozi

• Screenshot_20251202-142105.jpg
    Screenshot_20251202-142105.jpg
    123.6 KB · Pregleda: 81
@bjov

Kako je naziv "dogadjaja" i koji je kod ?

Trenutno je aktivan i "kalendar poklona" - kod QQQQ

Pravila su totalni haos , a chat operateri - u 95% uzas.

Evo i odgovora

Smanji cenu na 1 RSD

1RSD.jpg

realme Note70T 4GB+128GB - ( 17.449 ) 10.859 RSD
EAGET 2x8GB DDR4 - ( 13.524 ) 10.744 RSD
Kodak X200 spoljni SSD 512GB - ( 11.957 ) 5.801 RSD

Na ovom primeru ostaje da se iznos sa 6.851 snizi na 3x1RSD
Prvom porudzbinom od minimum 1.700 , umanjenje iznosi 1200
- na 5651 , svaka sledeca porudzbina oduzima 5% od vrednosti porudzbine

npr. sledeca je bila 1760 - umanjenje 88
5651 - 88 = 5563
da bi se stiglo do NULE , treba obaviti kupovine za jos 111.260 RSD 🙄 😵‍💫🙄
( ukupno minimum oko 114.700 )

Poslednja izmena:
Je l' ima neka fora kada se otvara novi nalog? Otvorio dva nova i nijedan ne daje CC.

Hvala!
Ovaj QQQQ - sad probao - opet je misteriozno. Izabrao neke silne poklone, i kao dovoljno je da porucim 2 item-a za 1700din.. Ne verujem da se pokloni zapravo dobiju.. Pominje se vrednost od 150k din... 🙂

Nazad
Vrh Dno