Da instaliras mangohud kroz flatpak:Da ne otvaram novu temu, možda je i ova odgovarajuća.
Kako omogućiti mangohud u Heroic launcheru?
Heroic instaliran preko flatpak-a, trebalo bi i mangohud isto tako ali od pet runtime-a koje nudi nijedan ne odgovara a u Heroicu kažu da treba instalirati manguhud bez runtime što naravno nije moguće?
Da omogucis:flatpak install org.freedesktop.Platform.VulkanLayer.MangoHud
5) runtime/org.freedesktop.Platform.VulkanLayer.MangoHud/x86_64/25.08
Settings -> Game Defaults -> OTHER -> Enable Mangohud
Restartujes Heroic.

Nemoj tako. Ja am "izbeglica" iz windowsa 11.Izasla je verzija koja nije beta 14.10. A sanse da ce bilo koji linux da ti kida zivce su solidne, kao uostalom i Windows...
Pokusaj kad instaliras sledeci put da otstikliras opciju:Meni neće da se instalira. Pri kraju instalacije javlja ovaj error. Zna li ko zašto.
Instalirao sam ga nekako. Prvo ono, "Try Zorin OS", pa odatle nekako. Skinuo sam ga jer mi pravi probleme.Pokusaj kad instaliras sledeci put da otstikliras opciju:
“Install third-party software for graphics and Wi-Fi hardware and additional media formats”
Meni je radilo sa environment variable-om HSA_OVERRIDE_GFX_VERSION=10.3.0. Posle sam probao i kao docker kontejner i jednako je bilo brzo, a jednostavnije. Imam isto 6700xt. Inace su mi nesto bolje performanse sa llama.cpp-vulkan nego sa ollama-om.Jel uspeo neko da natera ollamu na Archu da koristi GPU koji nije podrzan i kako. Konkretno imam 6700 xt gpu i pokusavam da nateram ollamu da je koristi ali kada odradim korake preporucene na arch wiki dobijam gresku
Error: 500 Internal Server Error: do load request: Post "http://127.0.0.1:41929/load": EOF
EDIT: zanimljivo qwen nije hteo da radi sa tim fixom ali llama hoce...svasta.
Mislim da sam upravo prvi put u zivotu opteretio neki GPU 100%
To sam i ja uradio ali neki modeli jednostavno nece da rade a isto su 7b sto bi 6700 trebalo da fino izgura sto i radi na ovim modelima koji hoce da rade.Meni je radilo sa environment variable-om HSA_OVERRIDE_GFX_VERSION=10.3.0. Posle sam probao i kao docker kontejner i jednako je bilo brzo, a jednostavnije. Imam isto 6700xt. Inace su mi nesto bolje performanse sa llama.cpp-vulkan nego sa ollama-om.
itsfoss.com
Ima ljudi koji vole sandbox baš zbog izolacije, sigurnosti, ja nisam ljubitelj ni AUR paketa a nekmoli drugih varijanti, ali AUR je najmanje zlo. AppImage ako baš mora.Ne sviđa mi se nijedan "sandbox". Da se mogu dogovoriti da svi koriste i pakuju s pacmanom (jer je najbrži) svet bi bio lepše mesto. Onda nam ne bi trebao ni AUR a ni drugi package manageri. Zamislite 7 kernela se uporedo razvija i koristi... Da se uzme sve objektivno najbolje, mnogo bi bolji user experience bio. Ubuntu ima realno najbolju release šemu i support i default, pacman je najbolji package manager, gnome je upeglan i stabilan DE, jedino je wayland njesra kako god da okreneš, još uvek...
Većina stvarno radi bez ijednog problema, ima ih koje traže da se tu i tamo podesi nešto pre nego što prorade.Drugari, kakva je sada gejming situacija na Linuxu? Realno, Win koristim samo zato što igram igre 🙂
Rade manje više sve osim online/mp igara koje imaju neki anticheat? Ili je bilo nekih promena?
Ja se navikoh na middle click paste na Linuksu i baš mi je dobra stvar tako da me ovi iznenadni povici da se to menja malo nerviraju.Whaaat...godinama koristim linux i pojma nisam imao da mogu tako da kopiram text...ovo je genijalno!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari