Šta je novo?

Traži se štapni usisivač

kUdtiHaEX

Super ridža
Administrator
Učlanjen(a)
18.07.2001
Poena
1,445
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel® Core™ i5-9500F, NZXT Kraken Z63
GPU
Asus GTX 2070 Super
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 1 TB
Kućište
NZXT H210i
Monitor
LG C2 42"
Miš & tastatura
Logitech G502, Keychron K8, Nuphy Air75, Ducky TKL One 2
Ostale periferije
Glupi HP štampač
Laptop
Apple Macbook Pro 14" M1
Tablet
Apple iPad Pro 11"
Mobilni telefon
Apple iPhone 13 Pro Max
Pametni uređaji
Apple Watch Ultra
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Planiram da kupim štapni usisivač iliti usisivač koji ima bateriju umesto kabla.

Nemam neki definisani budžet, samo bih voleo da ima normalnu autonomiju od bar 30 minuta, da se relativno brzo puni, da može da očisti tepih od dlaka moje mačke koliko-toliko i da nije preglomazan za čuvanje (znam, mnogo zahteva).

Video sam razne Philips, Bosch pa čak i XIAOMI modele ali ideje nemam šta da gledam.

Kakva je akcija
svaki Bosch je bacanje para.

uzeo kući pre dve i nešto godine Bosch seriju 8, krš krševa, od izrade do performansi.
loša plastika, jeftino izgleda, loš balans, papučica mu crkla dva puta, a ne usisava ništa bolje nego Xiaomi od 30 hiljada što ima sestra.

baš sam pre neki dan zamenio moj v15 sa v15+, iskoristio black Friday i Mađare, a moj v15 dao mami da zameni Bosch.

usisamo kuću Boschom, pređemo posle toga Dajsonom, Dajsona posle Boscha napuni posudu do pola bez problema.

i da, Bosch ne može da usisa kamenčiće od posipa za mačke 😁 a model jelte, Series 8 pro animal.
a niti može da pokupi kamenčiće, niti može da izvuče dlake od mačaka.
Kakva je akcija za Dajsona sad? Gde si uzeo?

Kakva je akcija

Kakva je akcija za Dajsona sad? Gde si uzeo?
bilo na iponu ali ih nema više, skinut je sa sajta.
ima ga na gigatronu doduše, v15 Gold, ali 200e više nego što sam ja platio kod Mađara.

Koji si tacno model uzeo, obzirom da pretragom sa Dyson V15+ ne dobijam nigde nista...
v15 Gold je kod nas, pardon.
zavisi od tržišta do tržišta, negde je v15+, negde v15 Gold.
razlika u odnosu na klasičan v15 jeste što ima plavi hepa filter, stari je imao ljubičasti.
ljubičasti više nije HEPA jer je EU promenila kriterijume, ljubičasti filtrira 97% 0.3 mikrona, a plavi 99% 0.1 mikrona.

i plus tj. Gold ima ugrađen crevice tool.
motor kao motor, trigger mehanizam, sve ostalo je isto kao v15.

Meni je najzanimljiviji sad gen5, ali cene mu nisu "akcijske" nesto.
gen5 je malo jači i ima drugačiji prekidač.
v15 radi dok držiš prekidač i gasi se kad pustiš dok gen5 ima klasičan on/off sistem.
meni lično više odgovara trigger na v15, mada je to navika.
osim toga su apsolutno isti, performanse su im gotovo identične, jeste gen5 jači ali to nećeš primetiti nema teorije, tako da uzimaj koji god da je jeftiniji i da je na boljoj akciji, nema greške ni sa jednim.
osim ako ne gledaš gen5 outsize, on ima veću posudu za prašinu i veću motorhead četku.

Jel stvarno taj Dyson toliko bolji od ostalih? Kako ga poredite sa jacim "zicnim" usisivacima?
pazi, nije mi proslo petsto usisivaca kroz ruke pa da mogu da tvrdim, ali po ovome sto sam poredio i koristio, Bosch i Xiaomi i to oba high end modela, ne budzet varijante, jednostavno ne mogu da se porede.
Takodje sam odgledao milion review-ova i poredjivanja, testova, i pre 3 godine kad sam uzeo prvog Dajsona i poslednjih par nedelja pre nego sto sam ponovo pazario.

Jedini drugi koji mi se svideo jeste SHARK Detect Clean and Empty IW3612EU, mnogo mi se svidja baza i to sto mu je cetka kombinovana, i za tvrde podove i za tepihe, pa sam mislio da taj uzmem kuci mami a da ne menjam Dajsona ali je v15+ bas imao dobru cenu pa mi je bilo glupo ne uzeti ga. Mada je i Shark sada fino jeftiniji u radnjama za black friday, ok mu je cena. mada kad vidim kolika je cena kod nas a kolika na Amazonu, ne isplati se.

Dajson je Dajson. Kvalitetnije usisava, kvalitetniji motor, lepsi zvuk, bolja filtracija, bolji laser, motorhead glava moze da se koristi da izvlaci grinje i kojekakvo smece iz kreveta i namestaja, nerealno je sta ono moze da izvuce. kod Sharka koliko je dobro sto mu je glava za obe povrsine, toliko je i "lose" jer ne moze da se koristi u toj meri za namestaj recimo.

Sto se obicnih usisivaca tice, ne vidim kako bi ti klasicni bili bolji od stapnih, osim u sirovoj snazi.
Stapni nedostatak snage nadomestaju glavom koja se okrece i koja mnogo bolje izvlaci prljavstinu, prasinu i dlake iz tepiha nego sama usisna snaga.

E sad, ako pricamo o zicanim stapnim, kao recimo Shark Stratos, ovaj https://www.sharkninja.com/shark-stratos-duoclean-powerfins-hairpro-upright-vacuum/AZ3002.html, tu vec postoji sansa da je jaci od Dajsona. Ako imas pretezno tepihe, onda je bolje tako jer se bezicnim brzo trosi baterija na tepisima kad pojacaju snagu.
ali ako imas uglavnom parket, plocice, sta god, i malo tepiha i ako imas spratove i stepenice, bezicni je meni tu bez premca.

Poslednja izmena:
Jel tezak G20 Max? Vidim da pise da je 4.2kg, to mi deluje potesko. Tasta trazi usisivac pa gledam da li njega ili ovaj Dreame R20 u Tehnomediji 25k (cini mi se da je greska) ili isto Dreame V11 SE.
Znam da nisi pitao za 'glave', ali evo možda nekoga interesuje ko gleda DREAME R20.. pored ovih ima još dodataka, i još jednu malu motorizovanu četku za nameštaj i sl.
Inače, za patos je naravno ok, ali ovako uopšte nije lagan kada se usisava prašina na policama i sl.
Svakako ti je bolji od G20 Max ako ništa po tome što ima promenljivu bateriju.

Prilozi

• PXL_20250930_195126244.jpg
    PXL_20250930_195126244.jpg
    118.3 KB · Pregleda: 73
  • PXL_20250930_195041319.jpg
    PXL_20250930_195041319.jpg
    88.7 KB · Pregleda: 36
  • PXL_20250930_195110995.jpg
    PXL_20250930_195110995.jpg
    121.5 KB · Pregleda: 32
  • PXL_20250930_195051488.jpg
    PXL_20250930_195051488.jpg
    93.2 KB · Pregleda: 60
Sto se obicnih usisivaca tice, ne vidim kako bi ti klasicni bili bolji od stapnih, osim u sirovoj snazi.
Stapni nedostatak snage nadomestaju glavom koja se okrece i koja mnogo bolje izvlaci prljavstinu, prasinu i dlake iz tepiha nego sama usisna snaga.

Upravo tako. Imam Bosch MoveOn od pre 10 godina i gen5detect. Bosch koristim za "prljavije" stvari i kola, a za sve ostalo Dyson. Neverovatno je šta izvuče iz nameštaja i tepiha. Rekao bih da je možda i overkill za ljude koji nemaju tepihe.

Poz ljudi, zanima me da li je ovaj Dreame R20 tezak? Na nekoliko mesta vidim potpuno razlicite kilaze.. od 2.5 do 6kg 🙄
I generalno da li ima nekog ko je bas zadovoljan i ko bi ga odmah preporucio? 🫣
(Stan 55m2, laminat, plocice, niski tepih iz Ikee, dvogodisnje dete😄) Bas smo u nedoumici.
Sta kazete na Rowentu? Ne vidim da se spominje cesto..
Gledamo da uzmemo preko, do kraja dana moramo javiti 🫣 POMAGAJTE
https://www.dreame.sk/dreame-r20-ultra-bezdrotovy-tycovy-vysavac-na-suche-vysavanie/

Znam da nisi pitao za 'glave', ali evo možda nekoga interesuje ko gleda DREAME R20.. pored ovih ima još dodataka, i još jednu malu motorizovanu četku za nameštaj i sl.
Inače, za patos je naravno ok, ali ovako uopšte nije lagan kada se usisava prašina na policama i sl.
Svakako ti je bolji od G20 Max ako ništa po tome što ima promenljivu bateriju.
Izgleda da je ovo u Tehnomed bio V11 a ne R20 model. R20 je skuplji... Izgleda da za 200ak evra nema nista bolje od od G20 Max.

Upravo tako. Imam Bosch MoveOn od pre 10 godina i gen5detect. Bosch koristim za "prljavije" stvari i kola, a za sve ostalo Dyson. Neverovatno je šta izvuče iz nameštaja i tepiha. Rekao bih da je možda i overkill za ljude koji nemaju tepihe.
u mom slučaju nije nikako overkill baš zbog onog primera što sam napisao, ovi drugi usisivači uopšte ne mogu kamenčiće da skupljaju kao što ih v15 skuplja.
tj. Bosch recimo ne može nikako.
kod njega se u četki skupe kamenčići i zvrckaju sve dok usisivač radi.
kako ugasiš usisivač, oni ispadnu iz četke i to je to.

Xiaomi je bio malo bolji ali i on ostavlja dosta ili ih razbacuje po sobi.
sa Dajsonom znam da nema greške, prošao si jednom, pokupio si apsolutno sve što ima na podu i to je to, nema potrebe drljati na istom mestu više puta.

plus njihov laser za prašinu verovatno najbolji, još ni jedan usisivač nisam video na vacuumwars i na drugim kanalima da imaju i približno tako dobro osvetljenje.

jedina mana jeste što nema neku vrstu lasera ili svetla na motorhead četki, mada sreća meni ne treba jer mi je 95% stana bez tepiha, ali bi trebalo da naprave.

doduše jesu sa v16 piston ali onaj ceo usisivač tj. ta glava je promašaj tako da džabe laser.

Koliko mi je žičani Samsung da posudom i ciklonskim usisavanjem bio promašaj toliko mi je Dyson gen5 pun pogodak jer se i dalje iznenađujem šta sve pokupi a naročito šta sve izvuče iz tepiha. Da je skup - jeste, ali po mom ličnom iskustvu vredi svaki dinar.

Treba mi neki jeftiniji usisivac kao dopuna za ono gde robot ne može.
Da nije glomazan i ne zauzima puno mesta, po mogućnosti štapni i bežični.
Valjaju li išta ovi Xplorer na Ananasu, baš je neki dobar popust sad?
Ima od ponedeljka u Lidlu neki njihov (nije bezicni), nisam siguran koliko mi je to bolji izbor…

Ima li neko iskustva sa Dreame Z20?

Menjali bi Xiaomi G10 nakon 3god, iako i dan danas radi lepo, nije primetno oslabila baterija. Da tasta nasledi ovaj a da se mi malo ponovimo. 🙂

Ja uzeo Dreame T20 sa 1 baterijom na akciji za 29.999 kod pantomimicara. Odlucim da odem do radnje da mi ne šalju kad tamo medjutim otvarana kutija, spakovali mi izlozbeni primerak lagano. Zahvalio se i otisao u drugu tehnomaniju tamo imali 2 na stanju onaj izlozeni kao sa ratišta ovaj drugi neotvoren. Prvo korišćenje na praznoj bateriji zadovoljavajuće. Videćemo sutra kad ga gospodza dohvati. Planiram da narucim mop za njega ima ih na aliju za 1500-2000 sa slanjem.

Jedno pitanje nisam naišao još na netu, jel mora da se montira nosač baš na onu visinu. Meni bi odgovaralo niže da ga montiram pa šipku i glavnu četku da okačim na jednu od bočnih nosiljki. Time bih dobio na prostoru pošto bih ga spakovao ispod police tako.
Da se nadovezem na post kad sam kupio. Najveći problem je definitivno glavna četka. Tockovi su se brzo rakokali a posle nekog vremen se skroz raspala. Odem na Temu i nadjem četku povoljno. Stigla baba roga točkići kao monster truck a tu su još i farovi 🤣.

Zaista odlična zamenska četka za prihvatlhive pare.

Jedino što je crna nije siva kao ostatak elemenata ali realno koga briga.

https://share.temu.com/MckRTpVV9zB

Prilozi

• 20251209_182056.jpg
    20251209_182056.jpg
    92.4 KB · Pregleda: 48
  • 20251209_182105.jpg
    20251209_182105.jpg
    99.3 KB · Pregleda: 61
Uzimao sam ja odgovaraju isti za G10 i Dreame. Moji su belo sivi imam 2 kompleta. Kad ih potrošim vraćam se na fabričke. Ovi sa alija pište, ima nešto u njima od čega protok zvuka proizvodi piskav zvuk.

Uzimao sam i preko KP sa ipon.hu oroginal xiaomi kada su ovde bili preskupi. Skoro sam video na shopsteru original za dreame i cena je bila ok.

svaki Bosch je bacanje para.

uzeo kući pre dve i nešto godine Bosch seriju 8, krš krševa, od izrade do performansi.
loša plastika, jeftino izgleda, loš balans, papučica mu crkla dva puta, a ne usisava ništa bolje nego Xiaomi od 30 hiljada što ima sestra.

baš sam pre neki dan zamenio moj v15 sa v15+, iskoristio black Friday i Mađare, a moj v15 dao mami da zameni Bosch.

usisamo kuću Boschom, pređemo posle toga Dajsonom, Dajsona posle Boscha napuni posudu do pola bez problema.

i da, Bosch ne može da usisa kamenčiće od posipa za mačke 😁 a model jelte, Series 8 pro animal.
a niti može da pokupi kamenčiće, niti može da izvuče dlake od mačaka.
Bas ga pretera brate, imam Bosch unlimited aqua 7 i to da jako lose vuce, ajde ne preteruj, tepih sa zemlje digne ko od sale, neznam sta ti ocekujes, ali je za razliku od Dreame-a , kojeg ima moj komsija mnogo ozbiljnija masina, ali jedina zamerka je na tezinu i sto nije bas za nezne zenske ruke

Bas ga pretera brate, imam Bosch unlimited aqua 7 i to da jako lose vuce, ajde ne preteruj, tepih sa zemlje digne ko od sale, neznam sta ti ocekujes, ali je za razliku od Dreame-a , kojeg ima moj komsija mnogo ozbiljnija masina, ali jedina zamerka je na tezinu i sto nije bas za nezne zenske ruke
Filter je papirni i ne moze da se ocisti nikad, mozes da vrtis ono do sutra da ga ocistis a prasina na sve strane haos, a ne sme da se pere. Resenje je uzas, nov filter kosta 20 eur. U poredjenju sa nekim jeftinijim modelima ne vuce nista spec a jos je i tezak. Philips XC3031/01 iz serije 3000 ima mnogo bolje resenje za filter jer je periv, laksi je dosta a ne vuce nista slabije, na sve to jeftiniji oko 20k, sta reci.

Filter je papirni i ne moze da se ocisti nikad, mozes da vrtis ono do sutra da ga ocistis a prasina na sve strane haos, a ne sme da se pere. Resenje je uzas, nov filter kosta 20 eur. U poredjenju sa nekim jeftinijim modelima ne vuce nista spec a jos je i tezak. Philips XC3031/01 iz serije 3000 ima mnogo bolje resenje za filter jer je periv, laksi je dosta a ne vuce nista slabije, na sve to jeftiniji oko 20k, sta reci.
Auuu, kakav problem, filter problem, ajoojj, majko kakva problematika se ovde resava, strucnjaci iz Bosch-a izgleda glupi, pa ovoliki problem ostavili nama smrtnicima. Nikakav problem, istreses 5 sekunde ili ga operes i resen problem, oko cega se ovde polemise, ajjoojj

Nazad
Vrh Dno