Šta je novo?

Veš mašine

Ne vidim da je 2+3 godina garancija.
Ima li produzenu garanciju?

Screenshot 2025-11-20 094449.jpg

Pre kupovine proveri da li ovo važi ili ne važi.

Inace masina je dobra, slicna mojoj sa kojom sam zadovoljan.

Ovde se prodaju United Consumer Electronics mašine, trebalo bi da ih ima i u Srbiji. Sigurno neki Kinez, međutim moram da kažem da na papiru deluju stvarno impresivno. Osnovni model od samo 200 evra ima inverter motor, 6 kg, paru, 1000 rpm, samo mu fale smart opcije, wireless, merenje težine i tako te slabo korišćene opcije. Već 250 evra će ti kupiti mašinu sa svim živim, 7 kg, A energetska klasa. Garancija je dve godine, ali kako su mašine od skora dostupne, nema mnogo korisničkih ocena, one par koje postoje su pretežno dobre. Zvuči vrlo primamljivo za mene kom treba mašina za iznajmljeni smeštaj u kome će i ostati kad odem, al mi frka da ne uzmem mačku u džaku da mi posle kida živce.

Jel postoji neka masina u rangu od 60-70k da nema zavaren kazan tj da moze da se rastavi bez secenja? Znam da gorenje ima neke modele ali nisam cuo za ostale. Ovo sa zavarenim plasticnim kazanom je glupost neopevana pogotovo kada lezajevi odu, mozes da se slikas.

Do sad sve sto su napravljene vecina ima kadu iz dva dela.I Hisense ima isto kadu iz dva dela,ali nisu nesto.

Pa nista onda gledam LG i Samsung i eventualno Haier seriju 7. Ako ima neko preporuku za neku bio bih zahvalan. Oko 60K, ako ima nesto da je dobro i ispod moze i to.

Verovatno će popravka kade koštati više nego što je vrednost mašine, a opet je upitna trajnost. Tako da realno i ta kada koja nije zavarena i nema neku prednost. A posle 5 godina, kada istekne garancija, većina najjeftinijih mašina su korodirale na gomili mesta.
Kada se ranije uzimao kredit za veš mašinu kazan je bio od inoxa i sve je trajalo dugo. Danas se skoro pa kupuju u Maksiju uz dnevne potrepštine, ali sve se raspadne za nekoliko godina. Što na kraju i jeste logično, a jeste i cilj današnjeg društva. Važno je da etiketa kaze klasa A energetske efikasnosti i to je to. A stvaranje gomile smeća je neka druga priča.

Ne može Edit pa moram još 1 post. Da li neko od kolega može eventualno potvrdi da Haier HW90 i HW80 imaju identičan bubanj ? Želeo bih da kupim mašinu sa linka iznad , ali pokušavam da upakujem popuste, a u drugoj radnji je HW80 na dobrom popustu pa možda da uzmem nju ? Obe su Serija5 koliko sam shvatio....

Ili na kraju da uzmem Boška WGG244Z2BY za iste pare ? Sve 3 mašine su oko 60k

Poslednja izmena:
Ja imam takav model samo bez wi fi vec 2 godine bez ikakvih problema. Cena je odlična jer je bila oko 90.000. Nećeš se pokajati ako je uzmeš, veoma tiha i u radu i u centrifugu, dosta programa za pranje. Ja sam prezadovoljan. Član "Maxy" ima baš taj model pa ti on moze reci vise o njoj.

Нисам мерио дубине оба бубња, али пошто је по спољним димензијама 90 дубља од 80, онда је вероватно бубањ мало дубљи. Да ли је казан од пластике, прохрома и да ли може или не може да се раставља без сечења., не знам. Дају 7 година гаранције, па нека је и од папира. Машина је код нас у кући дуже од две године и веома смо задовољни са радом исте. Негде смо на око 1200 прања колико је до сада одрадила. Дефинитивну оцену ћу дати после 8 година 😀

Нисам мерио дубине оба бубња, али пошто је по спољним димензијама 90 дубља од 80, онда је вероватно бубањ мало дубљи. Да ли је казан од пластике, прохрома и да ли може или не може да се раставља без сечења., не знам. Дају 7 година гаранције, па нека је и од папира. Машина је код нас у кући дуже од две године и веома смо задовољни са радом исте. Негде смо на око 1200 прања колико је до сада одрадила. Дефинитивну оцену ћу дати после 8 година 😀
Alal vera kako je gazite

Pere se sve i svašta. Ima mnogo i kratkih programa, pranja patika... Da ne bude da je sve beli veš na 90 C. Tokom noći ide šareni ili beli veš, a preko dana neki kraći program.

Da li neko od vas poseduje Miele TwinDos masinu za pranje vesa? Interesuje me da li moze da se koristi neki drugi deterdzent ili mora bas onaj koji prodaje Miele?

Može i drugi. Nemoj neki koji je previše gust.
One dodatne prazne patrone su bezobrazno skupe. Možeš da koristiš (dopuniš) i originalne kada se isprazne.

Može i drugi. Nemoj neki koji je previše gust.
One dodatne prazne patrone su bezobrazno skupe. Možeš da koristiš (dopuniš) i originalne kada se isprazne.
Da da znam da mogu da koristim originalne, ako imas mozda neku preporuku sta drugo da uzmem? Mislim nemam jos uvek ni masinu ni nista, ali da znam kad budem kupovao 😀

Koliko znam, više od toga. Dosta više, ako mislimo na kombinaciju 3+3 u paketu. Onaj br. 2 se troši manje.
Za posteljinu i tako to, koristimo praškasti.

Koliko znam, više od toga. Dosta više, ako mislimo na kombinaciju 3+3 u paketu. Onaj br. 2 se troši manje.
Za posteljinu i tako to, koristimo praškasti.
Mislim na 2, tj po jednu sto idu u TwinDos deo, dal izguraju mesec ipo do dva? Koliko sam video pisu da taj set od 3+3 sto ima da se uzme za 11000 bi trebalo da traje pola godine

Pa bolje pitaj koliko pranja, a ne koliko meseci. Neko pali mašinu dva puta nedeljno, a neko drugi 10 puta nedeljno.

Pa bolje pitaj koliko pranja, a ne koliko meseci. Neko pali mašinu dva puta nedeljno, a neko drugi 10 puta nedeljno.
Evo izguglao sam, kaze 111 pranja izadje sa setom Ultraphase1 i 2, sto mu dodje 100 dinara po pranju, Boga mi skupo bas, ako stvarno tako ispada onda necu TwinDos da uzimam, nego samo PowerWash model

Već jednom sam ti i napisao da povedeš računa kod kupovine skupe tehnike da se ne bi iznenadio cenom potrošnog materijala i eventualnih servisa po isteku garancije.

Već jednom sam ti i napisao da povedeš računa kod kupovine skupe tehnike da se ne bi iznenadio cenom potrošnog materijala i eventualnih servisa po isteku garancije.
Na to sam spreman ako dodje do toga, nego sam morao da istrazim ovo dal se isplati ili ne, izgleda da se ne isplati twindos

Evo etikete (levo na slici je br.1 a desno br.2). U softveru mašine se podešava količina prema tvrdoći vode. Kod mene je namešteno 48ml za br.1 i 38ml za br.2. To je valjda kad je puna mašina 7-9kg. Pošto nije ni realno da bude (uvek) puna, ona cifra dole mislim da je realnija (38ml i 28ml) za srednje tvrdu vodu. Kad sam kupio mašinu, u prvih par pranja sam pokušao da proverim potrošnju ali nije nikada bila ista. Znači da mašina odredi prema količini veša i vode. Uglavnom je bilo dosta manje od svih onih gore cifara.
U patronama ima po 1.4lit.
Da, i koristimo uz svako pranje i omekšivač vode (iz DM-a), pa sam zato i podesio potrošnju za meku vodu.

Na kraju, mislim da se sa Miele nećeš nikako pokajati, oni su liga za sebe.

Prilozi

• IMG_20251127_210821.jpg
    IMG_20251127_210821.jpg
    184.6 KB · Pregleda: 31
Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno