Šta je novo?

A1 optički internet

• Začetnik teme Začetnik teme bbK1ng
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
meni juce uveli net al evo od ponoci od prilike ne radi ni wifi ni preko lan kabla nemam net jel ima jos neko taj problem?

Isti problem imam i ja od pre jedno pola sata, NS je u pitanju.
Sto je najgore, na ruteru svetli zelena lampica a internet ne radi.
Probao sam ping prema a1.rs i to radi, a ping prema google.com ne radi, znaci njihov izlaz na internet ne funkcionise

Isto je i u Beogradu, preko priključka na mts optiku, ont I ruter zeleni ali wifi nema internet access. Ulogovan u router i dijagnostika isto kaže, a1.rs vraća ping ali 8.8.8.8 no reply. Od kraja oktobra net je radio bez problema.

da znaci nije samo kod mene i ja sam preko mts optike i evo idalje nemam net a ruter svetli zeleno

Blizi mi se kraj drugog ugovora u Yettelu i citam tamo temu da svi preporucuju A1 i beze iz Yettela. Rekoh da vidim a1 temu, kad i ovde pocinju problemi. Baksuz

Blizi mi se kraj drugog ugovora u Yettelu i citam tamo temu da svi preporucuju A1 i beze iz Yettela. Rekoh da vidim a1 temu, kad i ovde pocinju problemi. Baksuz
pa mislim da se ne zali niko stalno na probleme verovatno imaju neke radove na mrezi danas je takodje u toku dana odjednom nestao signal i mobilni internet na a1 mrezi samo je pisalo no service ko zna sta rade

I ja isto nemam neta već sat vremena, očigledno nije izolovan slučaj...

Proradio je net, bar kod mene. Da nije kao kod Cloudflare neki log izazvao pad sistema. 😁

Koji grad? Kod mene Novi Beograd još nema 👀

Stari deo Beograda, ti si možda na ex-Targo infrastrukturi. Verovatno je u pitanju neki routing issue od A1 gateway ka širem internetu. Bar se nije ponovio novembar 2023. godine oko izbora kada nedelju dana nisam imao net na SBB. Zvao, molio pa i pretio ali nisu mogli da nađu problem dok nije došao momak, izmerio signal i utvrdio da moja oprema ne podržava nove frekvencije na kojima su počeli da rade. Ništa izvini, ništa evo ti smanjeni račun i posle se pitaju što nisam hteo da produžim ugovor.

Stiglo i na NBgd 👀. Nisam na ex-Targo nego MTS instalacija je u zgradi 😱

Najbolje je bilo što ne radi mreža (WiFi) a na TV (direktno povezan) imam zvuk nemam sliku sa informacijom da mi je slaba konekcija 🤣🤣🤣

Ako je bitno trenutno imam 24 uređaja nakačena na WiFi, tako bar kaže EON Connect.
Mi nemamo toliko stanova u zgradi ***

Uveli juče A1, imao sam MTS pre ovoga, samo su doneli uređaje i povezali, gotovo za 15-20 min.
Imam F6600P, ima 4 antene, ako sam video baca svuda a zabacio sam ga u jedan kutak kad sam video onolike antene.
Na WifI izvlači preko mob:

Što se tiče optičkog interneta, sasvim slučajno naiđoh na problem pravne prirode, odbijaju zahtev da se ustupi ugovor drugom licu zbog tehničkih ograničenja iako u Opštim uslovima i ugovoru to garantuju... Baš se zapitam da li bi takve stvari mogle da im prođu u Hrvatskoj ili Sloveniji.

Što se tiče optičkog interneta, sasvim slučajno naiđoh na problem pravne prirode, odbijaju zahtev da se ustupi ugovor drugom licu zbog tehničkih ograničenja iako u Opštim uslovima i ugovoru to garantuju... Baš se zapitam da li bi takve stvari mogle da im prođu u Hrvatskoj ili Sloveniji.
Haha, mi smrtnici ne možemo, al zato oni svi (do jednog) mogu ugovore da daju kome hoće mimo naše volje kad vrše trange frange. Šteta što atlas nije malo svratio do zemlje.

Stiglo i na NBgd 👀. Nisam na ex-Targo nego MTS instalacija je u zgradi 😱

Najbolje je bilo što ne radi mreža (WiFi) a na TV (direktno povezan) imam zvuk nemam sliku sa informacijom da mi je slaba konekcija 🤣🤣🤣
Samo obican reset boksa i resice se problem ... zaglupeo se verovatno zbog nestanka neta. nista dramaticno ispravice se u narednoj verziji

Sinoć su mi poslali SMS da dolaze danas između 15:30 i 18:30, prvobitni termin je bio 17.12. Agent se valjda iscimao, šta li. Videćemo sad kako će to sve biti...

Samo obican reset boksa i resice se problem ... zaglupeo se verovatno zbog nestanka neta. nista dramaticno ispravice se u narednoj verziji
probano 3 puta ali nije pomoglo, neki je kvar tj problem bio na većem delu mreže

Bili ljudi iz A1, super ljubazni, ali su mogli samo da konstatuju da je do moje kuće sprovedeno crevo, ali ne i kabl. Pri tome, sa druge strane ulice i kuče pored moje svuda ima i kabl ... Telekom.... Navodno kabl mora da se "uduva" i sad će kontaktirati MTS da to odrade, što se čeka navodno oko nedelju dana. Kako čitam ovde komentare pitanje je da li će uopšte to hteti da urade jer ne uzimam mts/yettel nego A1

Dve su za 2.4GHz a dve za 5GHz, pa još MU-MIMO optimizacija i sl. U prevodu: ne skidaj ništa, a ne verujem i da se mogu skinuti. 🙂

Pretpostavljam da si hteo da isključiš određeni band, npr. 2.4Ghz, ali to uradi u admin nalogu, zatim antene koje se ne koriste spustiš u horizontalu da ne štrče. E sad, koje dve... nadam se da ima oznaka na njima ili slika ploče na internetu, obično se vidi koji pinovi idu na koji band.

Штета! Ово стварно одвратно изгледа.

U ponedeljak sam uveo A1 opticki net+tv. Jedina zamerka za sada je veliko kasnjenje Live sadrzaja. Na primer kod MTSa kada sam gledao utakmicu poredio sam Livescore i promene su bile iste sekunde, dok sada sa A1 tu kasni 30 sekundi+. Na livescore se promenio rezultat a kod mene na TV jos timeout..komicno i tuzno za sve koji prate sport i Live utakmice 😞

Navikne se čovek na sve, kad mora. Kod mene tako kasni od 2015. kad sam uzeo SBB D3i pa nisam umro još od posledica.
Nekad je znalo i dobro da dođe kašnjenje tipa kad Đokić uzme da mrljavii kida živce pa pogledaš rezultat na telefonu i ne nerviraš se na brejk lopte ili ne lopte 😂😂

Navikne se čovek na sve, kad mora. Kod mene tako kasni od 2015. kad sam uzeo SBB D3i pa nisam umro još od posledica.
Nekad je znalo i dobro da dođe kašnjenje tipa kad Đokić uzme da mrljavii kida živce pa pogledaš rezultat na telefonu i ne nerviraš se na brejk lopte ili ne lopte 😂😂
Koji je taj Đokić?

Nazad
Vrh Dno