Šta je novo?

Aparati za kafu i kafa

Svidja se mojoj lepsoj polovini, a ako je meni Philips od 350e nov radio posao, verujem da ce i ovo da radi. Zato sam i pitao ovde, jer nesto sto je lepo ne znaci da je i kvalitetno, ali opet sta znam nikad nisam cuo za Maxim, a pak nisam cuo ni za neke niche brendove koji kostaju poprilicno, pa ono kontam mozda je i ovo nesto kvalitetno. Smeg uz dizajn imam par ljudi koji se kunu u njihove proizvode (pretezno ljudi iz inostranstva), pa kontam da ni ovaj kafe aparat nije los.

P.S. Ako ima nesto u toj kategoriji (moze i odvojen mlin, ne mora 2 u 1 kao Maxim) mislim oko 180k, moze preporuka? Ako moze i dizajn da bude nesto lepse, pa da ispostavim izvestaj 🙂

Možda nešto ovako?

Sigurno ima onih koji su naručivali ovu kafu, pa kakvi su utisci!?

Screenshot.jpg

Povoljno i besplatna dostava, samo me zanima da li je kafa ok 🙂

Koja kafa je u pitanju Stock, ne mogu da otvorim sliku, iz nekog razloga?

samo me zanima da li je kafa ok
Meni je juče stiglo novo kilo, sada sam već na 7-8 kila uzastopnog naručivanja i stojim i dalje pri oceni koju sam već detaljnije izneo u temi. Klasičan "italijanski" blend arabika/robusta, ali uz nekoliko važnih "napomena". Kafa nije prepržena (ja bih je okarakterisao kao neko malo jače "medium" prženje), što je važno jer nema neprijatne gorčine koja je prisutna kod spaljenih kafa. Čak se može govoriti i o nekoj kiselosti u tragovima, u zavisnosti od toga na čemu melješ. Takođe, prženje je vrlo konzistentno od batcha do batcha. Obavezno niža temperatura pri kuvanju (ja držim na 91, mada bih mogao i niže od toga da idem verovatno). Na početku sam je na 94 kuvao i to baš ističe gorčinu. Iz nekog razloga, traži dostaaa sitnije mlevenje od kafa koje sam do sada kuvao, treba imati u vidu. Kada se svemu tome doda cena, nikako ne mogu da kažem da je loša. Nikako nije odlična, samo je dobra, ali nije loša 🙂

Takođe, obavezno im u napomeni navedi da pošalju prženje koje nije starije od mesec dana (ako ti je to važno). Ja tako radim već par puta i oba puta su mi poslali 15-20 dana od prženja, što je odlično. Prethodno se dešavalo da mi pošalju i 1,5-2 meseca od prženja, što je manje odlično 🙂

Treba mi pomoć..juče kupih DELONGHI Magnifica Evo ECAM310.80.SB nov ja sam otpakovao kutiju...sve uradio kako treba krenuo sa pravljenjem kafe i mucak..ne ide kafa nego cure kapljice..podesim mlin i na 3 i na 5 i na 7 isto...a otpadaka u kanisteru nema u obliku pastetice nego je sve izmrvljeno..sta raditi? Reklamirati ili ja nesto dobro nisam uradio

Izvini sto pitam 🙂 A pitam zato sto ja nisam znao kako se setuje - naravno uputstvo ispreskakao i mislio sam da sam od novog Dinamica Plus aparata dobio skupu presu za papir 😀
Aj nadam se da ce neko strucniji uspeti da ti pomogne....

I unutra su je malo prepekli. Za moj ukus su dobri mediumi kad se žuti malo srce, a spolja korica zapecena kako treba. Živi nismo, jesi li probao? Skrati je malo ispod 1:2, trebalo bi da istakne čokoladu, možeš i ispod 1:1.5 ako je gorka.
1:2, mada je otišlo na 10 bara, pa ću da se igram malo.
Kisela, slatka, ima baš lepe note. Gorka malo na kraju, ali mislim da to mogu da rešim.

Sve u svemu, sjajna kupovina za ove pare.

Prilozi

• IMG_1965.jpeg
    IMG_1965.jpeg
    274.7 KB · Pregleda: 35
Izvini sto pitam 🙂 A pitam zato sto ja nisam znao kako se setuje - naravno uputstvo ispreskakao i mislio sam da sam od novog Dinamica Plus aparata dobio skupu presu za papir 😀
Aj nadam se da ce neko strucniji uspeti da ti pomogne....
Sve ok drug i ja bih postavio takvo pitanje prvo..nego sta god podesio dal dužinu sopjice dal mlin meni kaplje kafa..a kada treba da ispere ide normalan mlaz kao sto bi trebalo da ide..a otpadaka nema sve je u izmrvljenom stanju...i ja čekam da se neko javi sa nekim predlogom..ili ne gine reklamacija..

Sigurno ima onih koji su naručivali ovu kafu, pa kakvi su utisci!?

Screenshot.jpg

Povoljno i besplatna dostava, samo me zanima da li je kafa ok 🙂
Ја увек купујем од њих. Мени је укусна кафа.
Врло брзо шаљу, али ме нервира курирска служба што мора да чекам, а још се нервирају када не може супруга због детета да им сиђе доле. Било би ми боље да имају опцију доставе у неке поштомате.

Koji ti je način spremanja kafe?
Ja primarno pravim V60 ili Aeropress pa na osnovu toga mogu da sudim. Indijana uvek ima solidno Kenya/Colombia zrno koje mi za taj metod odgovara.
76 roasters su mi isto bili dobri.
Nikako da kupim aeropress ali planiram duze vremena. Da, ligth Kenija je stvarno dobra kod njih, i pohvala što su jedni od retkih koji kafe pakuju po 250gr, a ne kao većina ostalih 200 gr. Uskoro očekujem da se pojave pakovanja od 90 grama kao milka cokolade

Sta mislite o ovom aparatu?

Sad imaju za BF 100e off, a dobija se svasta u paketu uz aparat.

Ima tu puno toga da se kaze, ne znam na kojem si "nivou". Ako si vec imao neki aparat pa poznajes materiju a treba ti savet, bolje ti je neki krsten metalni aparat starog kova sa bojlerima i mlin kao dodatak, recimo za slicne pare nova Lelit Mara i neka Eureka mlin, pre nego ova zezalica.
Ima on sve, nesto ala "Decent"... i dva displeja i volumetrijsko merenje ekstrakovane kafe i merenje tezine samlevene i trista cuda sto pojednostavljuje pripremu, ali nije to to.
Tu gde je naizmenicna struja, vrela voda i para pod pritiskom ne ide plastika i ekrani osetljivi na dodir.
Nije ti ovo za neku duzu upotrebu, to se sve razdrnda i zapusi od ovih nasih voda vrlo brzo, a delove neces naci nigde, a i pitanje koliko ce da se odrze na trzistu vec prezasicenom ovih "termo blok" aparata (mahom iz Kine).
Odgledao sam par prezentacija, uostalom rece jedan od njih na kraju: ima ljudi koji vole plastiku, ako zaista volis plastiku svidece ti se, ali ako ti je stalo do kvaliteta izrade, ustedi novac.

Ја увек купујем од њих. Мени је укусна кафа.
Врло брзо шаљу, али ме нервира курирска служба што мора да чекам, а још се нервирају када не може супруга због детета да им сиђе доле. Било би ми боље да имају опцију доставе у неке поштомате.
Standardna priča sa poštarima, glume ludilo j*b*g nije to do njih - oni ljudi daju besplatnu dostavu po stvarno ok ceni kafe 🙂

Ništa uzeću 1kg u zrnu i 200gr one domaće da probam uz napomenu da bude novije prženje pa ćemo videti...

Inače stigao MHW-3BOMBER Blade R3 mlin i one sitnice (tamper, nivelator, lonče, ikape korpa) bez carine 🙂

Poslednja izmena:
Na prvu baš kvalitetno i lepo deluje...
Da stigne kafa u zrnu, da se vidi oko ovih podešavanja pa ćemo videti 🙂

Grinding.jpg

1_06_d712e193-6bbc-4b97-a64b-3fecc53cf19b.jpg

Treba mi pomoć..juče kupih DELONGHI Magnifica Evo ECAM310.80.SB nov ja sam otpakovao kutiju...sve uradio kako treba krenuo sa pravljenjem kafe i mucak..ne ide kafa nego cure kapljice..podesim mlin i na 3 i na 5 i na 7 isto...a otpadaka u kanisteru nema u obliku pastetice nego je sve izmrvljeno..sta raditi? Reklamirati ili ja nesto dobro nisam uradio
Čekam razvoj situacije, i meni je bila jedna od izbora.
Kod nas u radnji nisam našao DELONGHI Magnifica Evo ECAM310.80.SB, imaju ECAM290.61.B. U čemu je razlika?

Naravno drug koristim aparate vec 15 godina..znam da se podešava samo u toku rada..
Pretpostavljam da znaš i da okretanje u toku mlevenja ide samo po jedan podeok? Pa par kafa, pa još jedan podeok itd?
Tvoj problem sugeriše da je kafa previše sitno mlevena ako je sve ok sa aparatom.. al vrlo moguće i da nije sve ok i da mora servis 🤔

Nastavio sam se na njegov citat. Mislim na njegov konkretno DELONGHI Magnifica Evo ECAM310.80.SB koji je kupio što ne pravi kafu, da li je rešio problem?

Svaka čast! Ukoliko se ne javi neko ko već nema aparat, ja bih se javio da ga prosledim dalje (ne bih ga za sebe).

Mlin C3ESP za 60$, dobra cena? Ima li šanse da napišu <50$ vrednost?

Nije loša cena, samo im nakon naručivanja ostaviš poruku (leave a note) da stave 30-40$ 🙂.
Mislim da imaš i C3ESP Pro za te pare, a za par dolara više tu je i Blade R3 koji je prilično bolji!
Naravno te cene od 60-70$ su sve sa kupona/novčićima...

Nazad
Vrh Dno