Šta je novo?

Klima uredjaji - opšta diskusija

• Začetnik teme Začetnik teme maxy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
E je noviji model koji je izasao posle modela D gde su ipravili neke stvarcice.
Takodje ako si iz Srbije, D verzija koja je uvezena kod nas (acs klime), je imala problem sa elektronikom/kompresorom i brundala je spoljna jedinica (imali su 10tak vracenih klima).
Tako da bih na tvom mestu poslusao tvog servisera.

Ovde kod nas krece vec ludilo cim bude temp. oko 0c i -1c ---> ljude broje DF itd. 🙂
Sta bi tek radili kad bi morali na kratko da puste klimu na hladjenje da sve otopi na spoljnu 😀

Видим да стоји њихова реклама, не знам детаље, али за климе које раде у тим условима требало би да буду на пристојној висини и заштићене од мећаве. Ваљда знају у Финској у каквим условима треба да раде.

Nije ti malo jača FTXF35E nego dosta jača u minusima, doduše na +7 je ova prva bolja, ali silaskom u minuse drastično gubi
Nominalno na +7 3.5 kW naspram 4 kW
TOL -14 sa 1.36 kW vs -14 sa 2.05 kW
Tbiv -7 1.98 kW naspram 2.30 kW

vs

i 42ka

U svakom slučaju provjeri tabelu pa vidi šta ti nosi najviše kW toplote za iste novce

Nije ti malo jača FTXF35E nego dosta jača u minusima, doduše na +7 je ova prva bolja, ali silaskom u minuse drastično gubi
Nominalno na +7 3.5 kW naspram 4 kW
TOL -14 sa 1.36 kW vs -14 sa 2.05 kW
Tbiv -7 1.98 kW naspram 2.30 kW

vs

i 42ka
Koliko sam ja shvatio covek je pomenu FTXC35D i FTXC35E i razliku u njima, a ti si napravio poredjenje drugih modela.

Подешена да ради као кинески вентилатор од 400 динала.
Steta za one uredjaje koji zavrise na reciklazi, koje si slikao prosle zime bese, Panasonici vecinom kako se secam, sad kad razmislim, otuda sm mogao silu za dzaba da donesem ( mada i nisam, avionom sam putovao ) to Toshiba, Mitsa, Panasonic, , al dzaba 🙂
Ako bacaju ponovo da se organizujemo ovde sa foeuma, neki Sprinter pa da krenemo polako ka gore...

Poslednja izmena:
E je noviji model koji je izasao posle modela D gde su ipravili neke stvarcice.
Takodje ako si iz Srbije, D verzija koja je uvezena kod nas (acs klime), je imala problem sa elektronikom/kompresorom i brundala je spoljna jedinica (imali su 10tak vracenih klima).
Tako da bih na tvom mestu poslusao tvog servisera.
D i E su serije koliko sam ja video, E je novija, ali glavna razlika je u FTXF ili FTXC , ta C je slabija sad vidim i po euroventu, dobro je uporedio kolega @monstrum i zahvaljujem mu se na tome. Definitivno znaci poslusati savet servisera, i da pokusam da izbegnem tu D seriju. A mozda i da dodam jos malo i uzmem ovu 14-icu i bar budem siguran da ce grejati bez problema. Moram pokusati da nadjem gde se proizvode ovi modeli, vidim da zemlje porekla variraju po serijama Turska,Ceska, Malezije itd

Poslednja izmena:
Не бих ја полагао толико ентузијазма у коришћене Нордик климе. То је стандардна "возила бака до радње" прича - једна клима која је покривала 100-150 квадрата у тешким условима где и самурај компресор на крају изврши сепуку.

D i E su serije koliko sam ja video, E je novija, ali glavna razlika je u FTXF ili FTXC , ta C je slabija sad vidim i po euroventu, dobro je uporedio kolega @monstrum i zahvaljujem mu se na tome. Definitivno znaci poslusati savet servisera, i da pokusam da izbegnem tu D seriju. A mozda i da dodam jos malo i uzmem ovu 14-icu i bar budem siguran da ce grejati bez problema. Moram pokusati da nadjem gde se proizvode ovi modeli, vidim da zemlje porekla variraju po serijama Turska,Ceska, Malezije itd
U ACS su Malezija, za druge zaista ne bih znao.

Da sad da imenujem direktno, ali ja bih preporučio neku 18ku sa Mitsubishi twin rotary kompresorom ako se već vrtiš oko 800 eura a BAŠ HOĆEŠ DA SE DOBRO ogriješ

A zašto ne FTXC50? Na Ananasu je pre neki dan bila za 106k, 39kg spoljašnja, mala unutrašnja, to ti je taman.

Tema- Ste videli kako je Vesic ( onaj jutuber ) otisao i kupio polovnu Daikin 50 klimu, pa mu u komentima savetovali ( sa pravom ) da taj Daikin turi umesto Hisense neku koju postavio, zanimljivo.

Naručena Fuji RSG12LMCB - LM Nordic za mušteriju, baš me zanima kakva je to zver... za svega 800€
Verovatno i prvo iskustvo na ovom forumu za ovakav uređaj.

Placen, ako mu i ne greje Hisense ukljucice grejalicu 🙂
Naručena Fuji RSG12LMCB - LM Nordic za mušteriju, baš me zanima kakva je to zver... za svega 800€
Verovatno i prvo iskustvo na ovom forumu za ovakav uređaj.
Ovde clan ima dve devetke LMCB, 12 mislim da niko nema, odline masine, slikaj kad namontiras ako se setis

***. Ne mogu nigde naci kakva je spoljna od LMCB, pogotovo me tacna zanima. @mitar1982 , da nemaš slučajno ti? Znam da si ranije neke nalepnice od ove nordic slao

Има је @ivanlik999 . Та што сам ја фоткао није у близини па да могу лако да обиђем, служи за климатизацију неких техничких просторија, тако и налећем на различите моделе. Мислим да има план тацне у техничком упутству.

Da sad da imenujem direktno, ali ja bih preporučio neku 18ku sa Mitsubishi twin rotary kompresorom ako se već vrtiš oko 800 eura a BAŠ HOĆEŠ DA SE DOBRO ogriješ
Ne znam koji je to model, ako mozes napisi ili mi posalji u pp.
Te skuplje modele nisam ni razmatrao,ali sad mi se koncepcija skroz okrenula. Prvo mi je ideja bila neka klima do 500-600€, pa onda ajde kao taj Daikin od skoro 700, e sad ispade da treba da uzmem taj jos skuplji model..i eto nas kod magicne granice od 100k 😆
Problem mi je i taj suzen prostor, nesto mi se ne stavlja klima preko kutija za roletne a druga opcija je da je stavim u cosak sto mi isto ne deluje kao najbolje resenje.
@jozza, Nisam znao da je i njoj ta manja unutrasnja jednica, iskreno bilo mi preko budzeta pa nisam ni gledao. Nego ne znam da li bi i to bilo okej, da ne bude previse za taj prostor pa da se pali gasi non stop. Pritom to je opet taj slabiji FTXC model.

Pozdrav ekipo, treba mi savet,
Trazim klimu za grejanje stana, dosta sam istrazivao citao i na kraju sam se odlucio za Daikin FTXC35D (ili E). Jedan od parametara , sem finansija naravno, je bio i to sto je za nijansu kraca unutrasnja jedinica od ostalih pa moze lepo da stane na zidic izmedju prozora i balkonca,tu imam nekih 79-80cm, ove ostale bi prelazile preko kutije za roletnu. Elem, pozovem servis da se raspitam oko ugradnje i serviser mi kaze da ako mi je primarno grejanje na klimu on bi ipak preporucio FTXF35D (ili E) model jer je bolji za grejanje. Da li je neko upucen,u cemu je razlika, ja po specifijacijama ne vidim neku veliku razliku izmedju ova dva modela?
S obzirom da je FTXF skuplja videh da mi onda nije mnogo veci ulog ni model FTXF42D koji je malo jaci pa kontam jos bi bolje grejao.

Ima razlika

FTXF35F / RXF35F
Deklarirani kapacitet grijanja
7° 0.93kW
2° 1.40kW
-7° 2.30kW
-10° 2.21kW
-15° 2.05kW

FTXC35E / RXC35Е
7° 0.99kW
2° 1.26kW
-7° 1.98kW
-10° 1.7kW
-14° 1.36kW

Ovde kod nas krece vec ludilo cim bude temp. oko 0c i -1c ---> ljude broje DF itd. 🙂
Sta bi tek radili kad bi morali na kratko da puste klimu na hladjenje da sve otopi na spoljnu 😀

Kako na 1 minut čupa onaj led preko cevi i njih cima tačno bi mu ih smotao oko glave 😡
Za ovakve uslove to mora biti natkriveno, meni su sve klime natkrivene i ako su mnogo blaže zime u Srbiji.

@Goksi^^^
FTXF35F / RXF35F mnogo bolji.

Poslednja izmena:
Ima razlika

FTXF35F / RXF35F
7° 0.93kW
2° 1.40kW
-7° 2.30kW
-10° 2.21kW
-15° 2.05kW

FTXC35E / RXC35Е
7° 0.99kW
2° 1.26kW
-7° 1.98kW
-10° 1.7kW
-14° 1.36kW
Da, da, nisam ja gledao detaljne specifikacije, a i to mi je kao bilo max sto bih dao za klimu pa nije bilo svrhe gledati skuplje modele. Medjutim sad kontam da je ipak bolje uloziti jos malo u to jer ipak mi je to primarni nacin grejanja..a ne moze se tako lako promeniti. Pogotovo sa ovim cenama ugradnje 😆🤦

Izmedju FTXF i FTXC ima razlike ali,
izmedju FTXC35D i FTXC35F nema razlike, osim sto je F noviji model i ima ispravljenih greskica tu i tamo

Uf, Ivan, tako nesto, na Fujitsu temi, nije aktivan, davno ga nema...
Tuj sam ponekad udjem braco sta da kazem lmcb 9 drugim za sada na eko modu kao i lfca 18 jer nema potrebe tek je 2 stepena kod nas a manje potrose struje tek posle gasim eko.Iskreno ne kajem se za LMCB igrala je se sa proslom zimom.Sreca vracena crvena zona na 1600 kw zbog EUK borac u ratu itd...Onako mnogo prelazim u nekim mesecima u crvenu zonu sa 3 klime.Pozdrav @mitar1982 @style53

Drugari treba mi pomoc, sad su ovi popusti pa biuh kupio sekundarnu klimu, vec imam neku staru samsung klimu 12 sticu u dnevnoj sobi, stan je 74 kvadrata! Ovu bih stavio vrv u drugu sobu ili bih konslutovao majstora! Ova klima mi odgovara cenovno, inverter je ! Da li mi mozete reci da li je to ok izbor! Centralno grejanje u stanu ima, toplifikacija, pa nije bitno da klima zagreva stan!

Nazad
Vrh Dno