iste kao i na thinkbook - smeceШарке су слабе на ideapad моделима
На ideapad нема три године гаранције.iste kao i na thinkbook - smece
upravo zato lenovo ce da ga duva dok ne poprave sarke (jednostavno fabricki ih pretegnu, pa koliko god pazljivo rukovao - nista ne vredi), uzimam samo dell sada
I oni ce da uvaze garanciju za puklu plastiku oko sarke i nece da se vade na fizicko ostecenje?На ideapad нема три године гаранције.
На thinkbook има.
Ипак је ideapad буџетски модел.
Пошто сам и ја осетљив на pwm могу да ти кажем да разни панели имају разне pwm. Некада може мало и софтверски да се то среди.Gledam da uzmem laptop za oko hiljadu evra i nisam oduševljen izborom. Pre 3 i po godine (kad sam otprilike i poslednji put aktivno gledao ponudu) sestri sam preporučio za te pare Lenovo IdeaPad 5 Pro 16ACH6 (Ryzen 5 5600H, 16GB, 1TB, 16" 2560x1600 IPS 350nits 120Hz 100% sRGB). Nadao sam se da ću naći takav ekran i disk, 32GB RAM-a i neki takav aktuelni CPU za te pare, ali izgleda slaba vajda. Vidim da je deo modela prešao na OLED, ali to ne bih razmatrao jer imam probleme sa OLED PWM-om na telefonima. Najviše sam sad gledao Lenovo jer mi se sviđa onaj njihov psref gde mogu odmah da vidim sve detalje o ekranu i ostalom. Da li je neko možda naišao na model nekog drugog proizvođača koji bi ispunjavao kriterijume?
Једино половни Thinkpad ?Da, pisao sam ranije na odgovarajućoj temi. Osim PWM frekvencije, bitni su i modulation depth i duty cycle, ali gde da nađem sve te parametre za svaki model OLED laptopa. Nešto može da se nasluti sa recenzija (npr. na notebookcheck-u), ali opet je jedini pravi test da gledam sat vremena u takav ekran. Što se tiče IPS-a, korišćenje PWM-a je prilično retko i to su uglavnom bezazlenije PWM, ali da, treba i to imati u vidu.
Ovi IdeaPad 5 Pro 16" modeli su sad ređi i skuplji nego ranije, nema ništa za ispod 150k. A ovo ostalo sličnih karakteristika što se prodaje za fine pare, a ekrani kršine..
Леп али прескуп.Sta mislite o ovom laptopu? https://www.kliklak.rs/laptop-racun...s-16gb-m-2-512gb-16-wuxga-win11pro-21mw0018ya
Moze preporuka sta uzeti za nekih 600-700 evra?Леп али прескуп.
До скоро је за исте паре био 7735hs.
Стари је модел, набијају цене без потребе
Мана су му слаби екрани.Moze preporuka sta uzeti za nekih 600-700 evra?
i nikakve sarke (desna puca nakon 2 godine regularne upotrebe, ma koliko god ga mazio - samo plastika krene da se raspada)Мана су му слаби екрани.
Три године је гаранција.i nikakve sarke (desna puca nakon 2 godine regularne upotrebe, ma koliko god ga mazio - samo plastika krene da se raspada)
imam thinkbook g4, nista bolje sarke od ideapad'a nisuТри године је гаранција.
Није то ideapad па да пукне одмах.
Имаш бољи предлог за буџет ?
Овако, ја сам купио јефтини V14 G2 са две године гаранције.imam thinkbook g4, nista bolje sarke od ideapad'a nisu
I kakve veze ima garancija sa fizickim ostecenjem? Probaj da dokazes da nije pao, nego se sam raspao
Lenovo godinama pravi tako laptopove, znaju za problem i prave se ludi
Идеапад има много модела који излазе сваке године.Ideapad 3 I 5 imaju sarke siroke ,skoro koliko je siroke laptop.Oba su mi stara 3 I 2 godine .Bez problema.Jedino kucno koristenje I svakodnevno premestanje.
Ако можеш добити 3 године гаранције и ако ти лош екран не смета то је то.Posle duže potrage za novim laptop. Odabrao sam Lenovo thinkbook 16 g7 sa ryzen 7735. https://www.eponuda.com/poslovni-la...-16gb-512gb-ssd-fpr-glan-backli-cena-38444771
Zanima me vase mišljenje o tom laptopu.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari