Šta je novo?

Kako kupiti Apple Care +

• Začetnik teme Začetnik teme rix
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Uvek se čeka novi telefon i jedino su za kupljene u iStyle-u davali zamenske, koliko se sećam.

Za ipad sam bez problema uspeo da kupim AC+ tako što sam se na njemu ulogovao na USA nalog i platio preko PayPal. Za slušalice sam isto uradio. Međutim, probao sam to da uradim i za sat preko ipada ali nije moglo jer ipad ne može da se poveže sa satom. Tek kad sam se logovao na USA nalog na telefonu sam uspeo da kupim i za sat. Verujem da se mnogima to podrazumeva, ali meni nije, pa da podelim iskustvo 🤣

EDIT: Takođe, jedina opcija je bila AC+ sa uključenim theft and loss, pa kad sam se vraćao nazad na SRB nalog sam dobio upozorenje da theft and loss više neće važiti jer se izlogovanjem gasi FindMy, ali da će se omogućiti kad se na satu ponovo upali FindMy, što se i jeste dogodilo nakon uspešnog logovanja na SRB nalog, u odeljku za warranty piše da je sa theft and loss.

Danas sam "uspeo" da napravim US PP, ali mi ne da da dodam karticu. (Odmah traži US dokumente).
Onda sam probao da uzmem StatesCard ali više ni to ne može... (već više od mesec dana pise: maintenance)

Curice, dječaci, studenti, đaci, milicajci...

Možda sam našao malu kapiju sa UK Apple nalogom za iPhone (Windows 11, Edge browser, nisam koristio VPN)
Ideš na check coverage sajt. Upišes serial number, I kad traži uloguješ se na UK nalog.
Izabereš AC+, ubaciš UK adresu i broj kartice (Raiffeisen-Visa) i to je bilo to.
Na telefonu piše: Finish AppleCare Plan Setup (to nećes moći uraditi).
Videćemo kako će ići obnova. Skinuće sa kartice ili sa balasa.

Hello,
Thank you for choosing to protect your iPhone with AppleCare+. We’re letting you know your AppleCare+ cover ended on 12 November 2025. We hope you choose AppleCare+ again for your next device.

Prilozi

• Screenshot 2025-11-14 at 10.42.29.png
    Screenshot 2025-11-14 at 10.42.29.png
    75.7 KB · Pregleda: 123
  • Screenshot 2025-11-14 at 11.12.53.png
    Screenshot 2025-11-14 at 11.12.53.png
    58.8 KB · Pregleda: 64
  • Screenshot 2025-11-14 at 10.35.45.png
    Screenshot 2025-11-14 at 10.35.45.png
    69.7 KB · Pregleda: 82
Danas sam "uspeo" da napravim US PP, ali mi ne da da dodam karticu. (Odmah traži US dokumente).
Onda sam probao da uzmem StatesCard ali više ni to ne može... (već više od mesec dana pise: maintenance)
ovo se i meni desilo.Iskoriscen realni us broj koji imam radi preko wifi callinga u srbiji cim sam dodao unicredit mastercard isto me je docekalo

okej, i koja metoda sada radi na kraju?
kada se prave ti us nalozi, i us paypal, da li mi treba vpn?

Jel iko ovde uspeo da uplati AppleCare One na telefon kom je istekla normalna AC garancija. Na primer 14 Pro ili nešto te starosti? Posto tamo piše da može ako je telefon star do 4 godine, naravno ako nije izlupan i slično. Ja sam usao na U.S nalog, sa kog sam inače uspešno aktivirao AC+ na drugim telefonima novim, ali ovde mi samo piše coverage expired bez opcije da ponudi AC One. Jel zna neko nešto o tome? Hvala

Jel iko ovde uspeo da uplati AppleCare One na telefon kom je istekla normalna AC garancija. Na primer 14 Pro ili nešto te starosti? Posto tamo piše da može ako je telefon star do 4 godine, naravno ako nije izlupan i slično. Ja sam usao na U.S nalog, sa kog sam inače uspešno aktivirao AC+ na drugim telefonima novim, ali ovde mi samo piše coverage expired bez opcije da ponudi AC One. Jel zna neko nešto o tome? Hvala
AppleCare One nudi samo ako si kupio "nešto" novo...
https://support.apple.com/en-us/104941?choose-your-country-or-region=united-states
https://support.apple.com/en-us/122224

"When you purchase a new product from Apple, you can start an AppleCare One plan. If you don't buy AppleCare One when you purchase your new device, you have 60 days after purchase to start an AppleCare One plan using your iPhone, iPad, Mac, or Apple Vision Pro."

AppleCare One nudi samo ako si kupio "nešto" novo...
https://support.apple.com/en-us/104941?choose-your-country-or-region=united-states
https://support.apple.com/en-us/122224

"When you purchase a new product from Apple, you can start an AppleCare One plan. If you don't buy AppleCare One when you purchase your new device, you have 60 days after purchase to start an AppleCare One plan using your iPhone, iPad, Mac, or Apple Vision Pro."
Ovde piše drugačije…Zato i pitam…

Add Already-Owned Eligible Devices

With AppleCare One, customers can now add products they already own that are up to four years old1 if they are in good condition.3This provides customers with more opportunities to protect their devices, even beyond the current 60-day window to purchase AppleCare+.

Moraš sa novim da kupiš AppleCare One i onda dodaješ prethodne uređaje.

Ovde piše drugačije…Zato i pitam…

Add Already-Owned Eligible Devices

With AppleCare One, customers can now add products they already own that are up to four years old1 if they are in good condition.3This provides customers with more opportunities to protect their devices, even beyond the current 60-day window to purchase AppleCare+.
Možda je tako bilo (pogledaj datum): July 23, 2025
A sad drugačije piše (pogledaj datum): November 18, 2025
I još nešto važno: Ako uzmeš AppleCare One ne smeš/možeš da menjaš US Apple nalog na uređaju, jer inače u roku od 24h gubiš AC One (ako se ne uloguješ opet na taj isti US nalog).

A za MAC:
AppleCare One does not account for multiple user accounts on a single Mac
Apple acknowledges this is a known issue with no current fix. If you need coverage for multiple users on one Mac, you must purchase individual AppleCare plans for each user account instead of using the AppleCare One subscription.

Ja uspeo da napravim US PP, dodao sam Revolut Visa karticu sa poljskog naloga, PP otvorio preko virtual sms, sve prošlo lagano. E sad imam pitanje,
S obzirom da mi je iphone od ranije na AC+ preko kredita, sad sam uplatio AC one i u novoregistrovani Mac dodao i taj iphone, fakticki presao sa single AC+ na ONE. Uplata je plaćena PP( povuklo sredstva sa kartice) iako ima kredita dovoljno na nalogu. Nakon sto je sve proslo, ja sam otkacio karticu sa PP kako ne bi moglo da vuče odatle, da li će mi za nredni mesec skidati kredit?
* I da li je neko izuočio ovo u postu iznad, ja US nalog koristim samo za AC, i odmah sve uređaje vraćam na moj primarni srpski nalog, nadam se da se neće izgubiti sad pretplata kad zamenim naloge?

Prilozi

• image.jpg
    image.jpg
    194.3 KB · Pregleda: 74
Niko još nije napisao ni u ovoj ni u temi za ovu pretplatu da li posle povlače sredstva sa naloga koji je dopunjen gift karticom.

Ono što je tebi bitno da znaš je da svi uređaji, bar za sad, koje si povezao na ovu pretplau, moraju da budu na istom Apple nalogu i sa koga ne smeš da se izloguješ.

Baci pogled ovde

Listao sam malo strane forume, i skapirao ovo sto si napisao.
Tako da sam jutros otkazao AC one, i za sada sam uspeo da uplatim AC+ na Mac-u, za telefon mi jos uvek ne daje opciju, verovatno cu moci sutra. Tako da cu imati single AC+ za svaki uredjaj.
Zakljucak iz svege jeste da je AC one totalan promašaj za sve koji koriste drugi nalog( sve osim US naloga) . Tako da nemojte se zeznuti kao ja, pitanje je dal ce te moci posle sve da vratite na staro.

Imam AC+ i pojavila mi se prašina na prednjoj kameri. Bio sam u Kanadi i otišao sam u Apple store gde su rekli da bi zamenili ili ceo displej ili prednju kameru. Nisam stigao to tad da rešim jer nisu mogli da urade na licu mesta nego kroz par dana, a ja sam se vraćao nazad.

U Srbiji sam odneo u ProMobi i rešili su samo čišćenjem, samu popravku nisu naplatili, ali jesu dijagnostiku jer telefon nije pokazao nikakav fizički kvar, što i jeste tačno jer je u pitanju prašina. Razumem da to može možda da se tumači na razne načine, ali efektivno, ta prašina nije uticala na funkcionalnost telefona (jeste na moj OCD, ali to je druga tema 😂).

Da li mislite da je ProMobi ispravno postupio, ili nisu trebali ništa da mi naplate?

Update:
Uspeo sam da otkažem AC One , i ponovo da aktiviram AC+ na iphonu i na Mac-u pojedinačno , i to sa istim US PP nalogom kojim sam platio AC One prethodno. Jedina razlika jeste da AC+ vise ne postoji za 9,99$, vec je sad ukljucena zastita od kradje i to kosta 13,99$ ( za iphone).

Evo mog iskustva od pre par sati, ostao mi je bio još jedan dan da dodam apple care+ za Apple Watch Ultra 3, sve uradio sa telefona: skinuo proton vpn (free) konektovao se na usa server, skinuo virtual sms app, 0.99$ je tražio za usa broj za paypal aktivaciju. Preko Safarija sam napravio novi US paypal nalog, uneo virtual sms broj, sve je prošlo lako. Onda je malo išlo teže, kontam zbog vpn spore konekcije i jako je teško učitavao sajt da povežem karticu sa paypalom. Izgubio sam strpljenje, isključio vpn. Potom iz prve mi je prošla intesina visa debit, odmah sam ušao u podešavanja telefona i kupio mesečnu pretplatu od $5.99. I sve je proradilo. Videćemo hoće li mi banovati paypal ovih dana ali kontam da i da to urade, da će mi skidati sa balansa, videćemo. Dakle sve sam preko telefona uradio.

Molim kolege da me isprave ako grešim, ali nakon aktiviranja AC+ plana nad određenim uređajem, nama PayPal nalog zapravo više nije potreban. Za namirenje AC+ pretplate Apple prvo skida novac sa Apple Balance, a mi možemo naš Apple Balance neograničeno da dopunjujemo putem Apple Gift kartica i to je to. Ja sam juče bez problema dopunio Apple Balance svog Apple US naloga putem Gift kartice koju sam preko web-a platio domaćom platnom karticom Banke Inteze. Prethodno sam se uverio da Apple za AC+ prvo skida novac sa Apple Balance, a ako tu pofali sredstava onda skida sa PayPal-a. Da li mi je nešto promaklo? Deluje mi da možemo bez problema da nastavimo da koristimo AC+ čak i ako nam US PayPal nalog bude trajno blokiran.

Ovako, uspeo sam da uplatim care + one, radi ona fora sa us paypal, gde se napravi nalog pomocu sms virtual, verifikuje se, dodao sam nase banca intesa virtuelni karticu, kupio care+ one, ali imam problem sa dodavanjem uredjaja. Da li neko zna zbog cega vidim ovu poruku “Device purchased outside of eligible region”, telefon i air sam kupio kod nas na oglasima i uvezao ih preko svog acc

Prilozi

• IMG_0655.jpeg
    IMG_0655.jpeg
    149 KB · Pregleda: 57
Ovako, uspeo sam da uplatim care + one, radi ona fora sa us paypal, gde se napravi nalog pomocu sms virtual, verifikuje se, dodao sam nase banca intesa virtuelni karticu, kupio care+ one, ali imam problem sa dodavanjem uredjaja. Da li neko zna zbog cega vidim ovu poruku “Device purchased outside of eligible region”, telefon i air sam kupio kod nas na oglasima i uvezao ih preko svog acc
Proveri za koje tržište su tvoji uređaji namenjeni. Evropa/SAD ili neko azijsko.

16 pro max je za nase trziste, kupljen u mts-u
Da se jos neko ne bi zeznuo, kontaktirao sam apple support putem chat-a, rekli su mi da mogu da dodam samo uredjaje koji su kupljeni u US:
"Yes, I am sure, I am sorry. This a new agreement subscription so it is on eligible for the US and US devices. It may be expanded to other regions, but right now, it is not. It will not allow us to make any changes to that policy."

Ja sam moj 16 pro dodao bez problema u Apple Care One iako je kupljen u Yettel-u, ali je uredjaj preko kog sam dobio mogucnost za Apple Care bio kupljen u US

Ja sam moj 16 pro dodao bez problema u Apple Care One iako je kupljen u Yettel-u, ali je uredjaj preko kog sam dobio mogucnost za Apple Care bio kupljen u US
I moj 17 pro max je iz US, sa njim sam napravio care one, ali telefon iz mts-a ne mogu da dodam, a zbog njega sam i pravio sve ovo 🙂

probao, nece. ne mogu ni nov apple nalog da napravim.. lol. sta bude, bude, ako rikne kupicu novi.

Nazad
Vrh Dno