Šta je novo?

Skoro savršeno kućište.... [nije tema za preporuke za kupovinu]

Koji kičeraj, e...
I ako hoćeš da zameniš prednje fanove, trt. Zaglavljen si s ovima. I treba ti skrnavi L-Connect...

"Our newer cases (H6 Flow and H7 Flow(2024) do not come with dust filters because of our new optimized perforation pattern. It is ultra-fine so its intended to capture most dust and is easy to pull the panel and clean."

Danas svi ovo koriste, mnogi bez dodatnih filtera. Štede, mater im... Uglavnom, kada sam video da je na mom Antec C8 cela zadnja strana u tim "perforiranim rupama", bio sam zapanjen, jer tri ventilatora usisavaju vazduh kroz to. Mislio sam da ću svaka tri meseca najmanje morati da čistim prašinu unutar kućišta. Ali, znaš šta je najblesavije?? Neverovatno je koliko se prašine zadrži tu na tim "perforacijama". Evo, posle više od 6 meseci korišćenja Lian Li ventilatora koji uvlače vazduh kroz "perforirane rupe" nema ni blagih naznaka da im je potrebno čiščenje. I ja sam iznenađen time.
Naravno, ovo je moj slučaj, ne mora da znači da je kod svih tako.
Isti slučaj na C8, baš lepo zadrži prašinu i gore gde mi je AIO i sa strane.

Sta kazete za Corsair Frame 4000D RS ARGB?

dobar naslednik originalnog 4000D

Sta kazete za Corsair Frame 4000D RS ARGB?
Nije loš, mada preferiram Asus GT302...

@illidan
Dobar akvarijum, šteta što su zeznuli par stvarčica poput nedostatka Reset tastera i filtera za PSU intake (dok ga fan intake pored ima, huh?) i HDD kavez je downgrade u odnosu na O11 Air Mini...

Generalno deluje mi bolje taj Asus. Svidja mi se velicina. ali prednji panel mi je mnogo ruzan. To me bas odbija.
Zato mi je prednji panel od Corsaira top. Razmisljam se da ga uzmem to kuciste.
Da li ga je neko mozda video uzivo?
Nekako mi deluje nezno i lagano . Bojim se da se ne razocaram a nemam bas novca za bacanje 🙂

Poslednja izmena:
Generalno deluje mi bolje taj Asus. Svidja mi se velicina. ali prednji panel mi je mnogo ruzan. To me bas odbija.
Zato mi je prednji panel od Corsaira top. Razmisljam se da ga uzmem to kuciste.
Da li ga je neko mozda video uzivo?
Nekako mi deluje nezno i lagano . Bojim se da se ne razocaram a nemam bas novca za bacanje 🙂
Jeste nežno, Asus je mnogo bolje odrađen.

Modularnost (uslovno rečeno) ima i svoju cenu, paneli i kostur su prilično meki, Corsair kvalitet strikes again...

Asus ima i druge prednosti. Jedan od najbolje odrađenih gornjih panela koje sam video, ima pismeni otvor na PSU shroudu za GPU power konektor (ne znam zašto mnogi zaboravljaju to), jako malo plastike, čvrsti paneli, možeš da biraš da li ćeš staklo ili mesh na "glavnu" stranu, odličan I/O sa 20 GBit/s USB-C portom što je retkost, ima jedan fan više...
Možeš da razmotriš i Lian Li Lancool 216 ili 217, isto odlična kućišta.

Koliko vidim taj Phanteks je 14k a Corsair 12k.
Edit: Phanteks je akvarijum. Ne bih takvo kuciste.
Lian Li 217 ima bucne ventilatore (mada moguce da sam pomesao sa nekim drugim Lian Li) koliko sam video po reviewima a i nema nigde da se kupi kod nas.
Odgledao sam 7-8 youtube klipa vezano za Corsair. Taj klip sa tom zenskom sam zapamtio. Ona je jedina imala zamerku da se lim uvija ako se ne varam.
Toliko klipova sam odlgedao da vise i ne znam gde udaram.
Edit:
Taj lik sa Redita koliko sam skapira se najvse zali za nosac grafike i sto nema upustvo gde koji sraf da zavrne. 😀😀

Poslednja izmena:
NV5 je isto solidan. Potpuno drugi tip kućišta doduše...i ne dolazi sa fanovima.

Koliko vidim taj Phanteks je 14k a Corsair 12k.
Edit: Phanteks je akvarijum. Ne bih takvo kuciste.
Lian Li 217 ima bucne ventilatore (mada moguce da sam pomesao sa nekim drugim Lian Li) koliko sam video po reviewima a i nema nigde da se kupi kod nas.
Odgledao sam 7-8 youtube klipa vezano za Corsair. Taj klip sa tom zenskom sam zapamtio. Ona je jedina imala zamerku da se lim uvija ako se ne varam.
Toliko klipova sam odlgedao da vise i ne znam gde udaram.
Edit:
Taj lik sa Redita koliko sam skapira se najvse zali za nosac grafike i sto nema upustvo gde koji sraf da zavrne. 😀😀
Corsair koristi isti nosač za grafike i na drugim kućištima i praktično je neupotrebljiv. Ako je grafika kraća, onda je ni ne dotiče, a na dužim grafikama kači ventilator. Trebalo je da daju mogućnost da se može tiltovati levo desno, ovako ne služi ničemu.

Zato ima Lancool 216 koji svejedno cenim više od Corsaira.
No, izgleda da si već odlučio pa gubimo vreme...

Ne svidja mi se izleg 216. Da sam se odlucio vec bi ga uzeo 🙂 Njega favorizujem. Realno najvise mi se svidja Fractal Design Meshify 3
Meshify-3_Ambience-Pro_RGB_Black_TGL_Left-Front-1440x1440.jpeg
ali mi je van budzeta a i nema kod nas da se kupi,. Nekako sam sveo izbor na ovih 5 u tabeli. Uzi izbor su Lian Li 207 i Corsair. Kada bi mogao negde da ih vidim uzivo verovatno bih se lako odlucio 🙂
Fractal Design Epoch Black TG RGB Light tint (FD-C-EPO1A-04)Lian Li LANCOOL 207RXCorsair FRAME 4000D RS ARGBPhanteks Eclipse G400A D-RGBBeQuiet! PURE BASE 501 LX

Lancool 207 je isto dobar ali ima ograničenja zbog veličine, pre svega sa napajanjem. Za njega ti treba 140 ili max 150mm dugo napajanje...
Takođe, nema filter napred ali ga imaju na Aliexpressu.

Taj Corsair je jevtine izrade... 12k košta a lim kvaliteta ko MS... Asus kućišta su puno bolje izrade.

I posle buildanja akvarijuma i to belog sam siguran da mi je to grozno i ne bi ponovo taj tip kućišta uzeo.

Corsair bih preskočio iz pomenutih razloga.
Phanteks je dobar ali ni njemu paneli nisu baš naj...videh negde video gde je lik skinuo side panel i maše njim a on landara kao da maše novinama...razmatrao sam i ja G400 ali sam odustao nakon toga. Takođe, D-RGB, ne A-RGB. Ima verovatno najgore ventove od ove postave (nevezano za iluminaciju).
Pure Base mi je nekako meh (ne vizuelno) i nije baš optimizovan za vodeno hlađenje. Nervira me što PSU shroud više nije perforiran, ne znam zašto su to uradili, i manje je "user friendly" od ostalih...generalno je ok, samo što mislim da košta previše za to što jeste..
Epoch je praktično North sa drugačijom prednjom stranicom...nije loš i ventovi su dobri ali kvalitet izrade nije ništa posebno.
Lancool je dobar ali stoji ono ograničenje za dužinu napajanja. Ako ga budeš uzimao, bolje uzmi Digital verziju, displej ume da bude koristan. Ako imaš kratko napajanje, on bi bio moj izbor...

Poslednja izmena:
Dobar video. Ovo sam trazio. Ovaj lik nema problema da iskritikuje kuciste. Prvi put ga gledam ali mi se cini da on kupi za svoj novac kucista i onda moze da kaze ono sto zaista misli dok ovi sto dobiju kuciste na testiranje budu suzdrzani i uglavnom isticu prednosti dok mane zataskaju.

Poslednja izmena:
Koliki ti je uopšte budžet?

Ima još dobrih kućišta poput Antec Flux ili NZXT H7 Flow...mada NZXT nema ventilatore u jeftinijoj verziji a Antecovi su meh.

Mislim da još uvek ponegde može da se nađe i stariji H7 Flow iz 2022. sa H71 u oznaci modela...meni se više sviđa od novog.

Ako te zanima Lancool 217, raspitaj se ovde:
https://www.kupujemprodajem.com/kom...tempered-glass-mid-tower-crno/oglas/185846998

Pa ja sam mislio da cu za 100e bez problema naci nesto ali....Mozda 150e ali nesto mi to mnogo da dam za kuciste.
Pocinje mi da ide na nerve cela ova prica oko kucista. Mnogo se premisljam te hocu ovo te hocu ono a to nije dobro. Sinoc odgledao neki video za Lian Li 216 i (gledao samo slike i bilo mi je ruzno ) sad mi se svidja a od Corsaira sam najverovatnije odustao zbog nekvalitetne izrade.
Ne menjam cesto komponente, bas nesto i necackam po kucistu non stop da mi treba neko ludilo od kucista cak stavise mrzi me da to radim. Cela ideja zamene kucista je krenula od toga zato sto nemam pristup backplejtu maticne ploce i moram sve da vadim iz kucista da bi montirao hladnjak procesora i onda kad sve to vec vadim da zamenim za neko modernije kuciste 🙂 A posto vec skidam sve onda hocu i procesor da zamenim za Ryzen 5600 🙂
Mali refresh racunara koji mi nije potreban ali eto, veleo bih 🙂

Uzmi onda Lancool 216 i naruči filter sa Alija ako ti treba...
Za 100e nema boljeg kućišta, po meni.

Ja već par meseci tražim kućište i još uvek ne mogu da se odlučim, lol. Svako ima nešto što me odbija.
Ne volim akvarijume ali ima par njih koje bih mogao da uzmem (Asus GT502, Asus A32, Phanteks NV5, Zalman P50)...

Najuži izbor su mi Asus GT302 kod koga mi se jedino ne sviđa HDD cage i Lancool 217 kod koga mi se veoma ne sviđa I/O.
Ako nađem rešenje za te stvari, uzeću ih.
I ako nađem negde dom za sadašnje kućište, nemam više gde da smeštam stvari, soba mi je kao magacin...

Poslednja izmena:
Za Lancol 217 kazu da je ono drvo veoma mekano i da se lako ,,osteti''.

Gamdias je dobar???

Gamdias je dobar???

Ima Gamdias neke zanimljive ideje koje drugi veći proizvođači nisu pokušavali. Tipa ventilatori koji mogu da se po potrebi pretvaraju u revers ventove, ili kućište koje može da stoji vertikalno i položeno.

A imaju i jedno AIO hlađenje koje se na testovima pokazalo skroz dobro.

Nazad
Vrh Dno