Šta je novo?

GLOBALTEL - virtuelni mobilni operator

Globaltel mi je, ujedno, i najjeftiniji. Tako ce i biti sem ako se Yettel ne javi sa 50% popusta kada zatrazim prenos broja... Videcemo.
Hvala na savetima!
Ako već želite koristiti usluge Yettel mreže po najjeftinijoj opciji, podneti zahtev za prelazak u A1 SRB mrežu na dopunu** ( prepaid ), kada poziv od Yettel stigne, ODMAH im zatražiti : 12 meseci 1 dinar 12 meseci 50% popusta na mesečnu pretplatu. Na primer, Yettel Mobile M paket prosečna cena mu je 1080 dinara mesečno za dvogodišnji ugovor.

Zar Yettel zna da li je neko podneo zahtev za prepaid ili postpaid u drugoj mreži?

Tako ce i biti. Samo, nije 1080 vec 1800. Meni savrseno odgovara Yettel 20 po 1500 i to je to.
THX

P.S. Zasto bas u A1? A sta da radim ako Yettel ne odobri popust pa krene prenos broja u A1 a to mi ne odgovara?
Zar Yettel zna da li je neko podneo zahtev za prepaid ili postpaid u drugoj mreži?
Naravno da zna. Tj. sigurno zna za zahtev za prenos a da li je prepaid i postpaid, za to nisam siguran da li znaju.

Koliko znam, davali su samo kada je bilo godinu dana besplatnog Mega plana do prošle godine. Preneo sam letos 0677 broj u A1, niti su me zvali, kumili i molili, samo sam dobio poruku da je prenos odobren i da će se realizovati sutradan, te tako i bi. Na broju je čak i bio inicijalno uplaćen Freepaid, tako da nisu ostali kratkih rukava.

javice ti se, ali ako mts/globaltel ima najbolji signal na lokaciji,onda nema sta da razmisljas, uvek treba uzimati u obzir samo one koji imaju najbolju pokrivenost na lokaciji, iako mozda ima povoljnonije, koristim yettel jer kod mene na lokaciji oni imaju najbolju pokrivenost, a mobile m, sa neogranicenim netom i neo minutima i sms, i 2 dig servisa, za 2200 din, cini mi se kao najbolja opcija

Ako već želite koristiti usluge Yettel mreže po najjeftinijoj opciji, podneti zahtev za prelazak u A1 SRB mrežu na dopunu** ( prepaid ), kada poziv od Yettel stigne, ODMAH im zatražiti : 12 meseci 1 dinar 12 meseci 50% popusta na mesečnu pretplatu. Na primer, Yettel Mobile M paket prosečna cena mu je 1080 dinara mesečno za dvogodišnji ugovor.
Uvek postoji rizik da ga yetel ne pozove, odnosno da ne bude u mogućnosti da se javi kad ga zovu. Tada završava u A1 za koji nema signala. Čak i da je 0 din, džaba ako nema signala.
Znam jer imam isti problem sa ženom. Plaća astronomsku cenu za neki paket u mts, odavno istekao ugovor ali često kad je na poslu ne može da se javi. A1 signal ne postoji ni na njenom poslu ni kući (iako su obe lokacije u užem Beogradu). Jednostavno ne sme da rizikuje da podnese zahtev u A1, a mts je pozove, ona ne može da se javi, ode ona u A1.
Iako mi je A1 najsimpatičniji provajder, nema šta da traži dok bar u gradovima ne obezbedi dobar signal

Najgore od svega je to sto radim na periferiji grada (industrijska zona) i tu su bazne stanice svih operastera ali yaba :(
Pogon u kome radim prodefiluje za 24H 900-1000 ljudi (300 po smeni) a A1 nema signala a vecina koristi A1 :O . . .

U fabrici gde sam kratko bio je nakačena Yettel bazna stanica i samo oni su imali signala tako da me je to delimično odvratilo od prenosa tada. Nosio sam A1 i mts brojeve, ali džabe, u kantini gde je prvi izlaz jedva izvlači domet i to ne baš uvek, tako da s te strane i razumem situaciju.

imam onaj promo paket (pozivi i sms besplatno i 30gb godinu dana) do kraja januara, danas mi stize paket dobrodoslice sa sve sms porukama: dobrodosli u u globaltel bla, bla
10gb, 100 minuta/sms i 50 din kredita. sada mi umesto promo paketa stoji "paket dobrodoslice" koji istice za 14 dana. odakle sad ovo nije mi jasno.

Drugaru sredinom decembra ističe postpejd ugovor u Yettelu, želi da pređe na Globaltel pripejd. Da li nakon isteka ugovora može da podnese zahtev za prelazak ili mora još nešto da rešava sa Yettelom?

Na dan nakon isteka ugovorne obaveze neka zove Globaltel i traži prenos ili može istog dana posle 18h.

Drugaru sredinom decembra ističe postpejd ugovor u Yettelu, želi da pređe na Globaltel pripejd. Da li nakon isteka ugovora može da podnese zahtev za prelazak ili mora još nešto da rešava sa Yettelom?
Ja kad sam prelazila iz A1 u Globaltel morala sam nekoliko meseca da budem na pripejd jer sam bila na postpejd u A1 pa onda su odobrili prelazak za nekoliko meseca kad sam bila na pripejd.

Ja kad sam prelazila iz A1 u Globaltel morala sam nekoliko meseca da budem na pripejd jer sam bila na postpejd u A1 pa onda su odobrili prelazak za nekoliko meseca kad sam bila na pripejd.
nikada ovo nije bio uslov, ili si ti nesto pogresno trazila kod njih ili su pokusali na kvarno da te zadrze. dakle nakon isteka ugovorne obaveze, podnosis zahtev kod operatera gde zelis da predjes, dobijas od njih karticu i za par dana dobijes sms kada ce prenos biti obavljen tj kada da izvadis staru a ubacis novu karticu u telefon

Svejedno se više ne resetuje korisnički staž za raskid u A1 što ujedno znači prelazak na dopunu i zahtevom za prelazak na pripejd u mts-u. Za Yettel je vrlo izvesno da bi morao da bude 60 dana u mreži ili prigovorom iskuka da mu odobre prenos, osim ako i oni to u međuvremenu nisu rešili. Uglavnom, ne traži se raskid ugovora kod starog operatora. Za A1 i mts je to čak i ok, jer sleduje bonus dobrodošlice na 30 odnosno 15 dana pa što da se ne iskoristi.

Svejedno se više ne resetuje korisnički staž za raskid u A1 što ujedno znači prelazak na dopunu i zahtevom za prelazak na pripejd u mts-u. Za Yettel je vrlo izvesno da bi morao da bude 60 dana u mreži ili prigovorom iskuka da mu odobre prenos, osim ako i oni to u međuvremenu nisu rešili. Uglavnom, ne traži se raskid ugovora kod starog operatora. Za A1 i mts je to čak i ok, jer sleduje bonus dobrodošlice na 30 odnosno 15 dana pa što da se ne iskoristi.
Tako su mi rekli u Globaltelu da budem na a1 pripejd 2 ili 3 meseca pa onda da zahtevam od njih prelaz u mrezu

Ja sam u A1 citirao pravilnik o prenosivosti brojeva gde pise da je uslov da je proslo vise od 60 dana od poslednjeg prenosa broja i da ne pise od prenosa vlasnistva ili promena tarifnog sistema sa postpaid na prepaid i na kraju priznali i napomenuli da prilikom podnosenja zahteva za prenos vlasnistva broja napomenem kolegama da "pripreme broj za prenos kod drugog operatera"

Tako su mi rekli u Globaltelu da budem na a1 pripejd 2 ili 3 meseca pa onda da zahtevam od njih prelaz u mrezu
Možda zbog jednostavnosti postupka pošto kad raskineš ugovor, onda čekaš poslednji račun pa ne lupaš glavu kad ćeš da ga platiš. Ovako bi morala da se raspituješ u A1 koliko duguješ da te ne bi u Globaltelu isključili posle mesec dana od datuma prenosa, a račun u praksi ni ne stigne za to vreme.

Nazad
Vrh Dno