Šta je novo?

Hisense Energy Pro Plus QG35XVOEG -12ka

• Začetnik teme Začetnik teme LukasP
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Jel može neko da mi kaže koja je fora sa štelovanjem temperature na ovoj klimi? Njen senzor temperature bukvalno maši temperaturu za 2-7 stepena.
Stavim na klimi 25 stepeni, nekad održava na 24-25 a nekad temperatura u sobi stoji na 22 stepena.
Bukvalno isto podešavanje a klima se ponaša retardirano i veoma me nervira.
Bergen klima koju imam u drugoj prostoriji nema ni stepen greške uvek radi tačno kao sat.

Jel može pomoć ili da zovem servisere?

Jel može neko da mi kaže koja je fora sa štelovanjem temperature na ovoj klimi? Njen senzor temperature bukvalno maši temperaturu za 2-7 stepena.
Stavim na klimi 25 stepeni, nekad održava na 24-25 a nekad temperatura u sobi stoji na 22 stepena.
Bergen klima koju imam u drugoj prostoriji nema ni stepen greške uvek radi tačno kao sat.

Klima ima dva senzora(termometra) za merenje temperature. Jedan u samoj jedinici i drugi u daljinskom. Taj senzor u jedinici često očitava veće temperature nego što su u ostatku sobe(zato što topao vazduh ide gore). Rešenje je da uključiš opciju I FEEL na daljisnkom i onda da daljinski postaviš negde u prostoriji maskimalno daleko od jedinice al obavezno da ima optičku vidljivost sa unutrašnjom jedinicom(da sa tog mesta mozes da upravljaš klimom). Onda ce ona duvati toplo sve dok daljinski ne bude očitavao zadatu temperaturu. A pošto daljinski šalje temperaturu na svakih X minuta mora imati optičku vidljivost sa unutrašnjom jedinicom i okrenut prema njoj. I još je najbolje da ga postaviš tako da donja strana daljisnkog bude slobodna pošto je senzor na donjem delu(videćeš rupice sa donje strane). Deluje komplikovano ali i nije toliko kad skontaš. Znači potrebno je da staviš daljinski na neki stočić u drugom delu prostorije, da uključiš funkciju I Feel i da ga postaviš tako da moze da upravlja klimom i da mu je poledjina ne pokrivene. Ako treba još neka pomoći piši.

Klima ima dva senzora(termometra) za merenje temperature. Jedan u samoj jedinici i drugi u daljinskom. Taj senzor u jedinici često očitava veće temperature nego što su u ostatku sobe(zato što topao vazduh ide gore). Rešenje je da uključiš opciju I FEEL na daljisnkom i onda da daljinski postaviš negde u prostoriji maskimalno daleko od jedinice al obavezno da ima optičku vidljivost sa unutrašnjom jedinicom(da sa tog mesta mozes da upravljaš klimom). Onda ce ona duvati toplo sve dok daljinski ne bude očitavao zadatu temperaturu. A pošto daljinski šalje temperaturu na svakih X minuta mora imati optičku vidljivost sa unutrašnjom jedinicom i okrenut prema njoj. I još je najbolje da ga postaviš tako da donja strana daljisnkog bude slobodna pošto je senzor na donjem delu(videćeš rupice sa donje strane). Deluje komplikovano ali i nije toliko kad skontaš. Znači potrebno je da staviš daljinski na neki stočić u drugom delu prostorije, da uključiš funkciju I Feel i da ga postaviš tako da moze da upravlja klimom i da mu je poledjina ne pokrivene. Ako treba još neka pomoći piši.
Čim se upali aplikacija na telefonu onda se zaglupi ifeel. I primetio sam ako ostavim ifeel preko noći onda se do ujutru daljinski “odveže”

Ja imam slicnu klimu i pre sam radio taj Ifeel da kazes pomoglo je. Al kad sam probao system 3 stepena manje na grejanju dobio sam tacnu temp. Znaci ako oces tipa 24 u sobi namesti na 21 i pusti ceo dan da radi. Termostat stavi na 1.5m gde ne duva direktno i isprati. App ne moj da gledas ona uvek daje blesave podatke.

Samo ne drzati ventilator na auto ili na 1. Skoro sve i jedan ovaj model ustvari grije za oko 1 stepen vise. Ja stimam 22 da mi bude 24 a bas kada su minusi stimam na 23 da mi bude 24

Moze li neko da napise kako se tacno ova klima nasteluje za grejanje? Prvi put je sada koristim u tu svrhu i ona uopste ne radi ocekivano. Iz nekog razloga duva vrlo mlako i nikako da nabije zadatu temperaturu, a onda kao kada je ugrejala onda se umiri i tako 2h miruje. Posle skontam da treba da ukljucim Ifeel funkciju, medjutim i tada kada podesim na 23 ona jedva nagura na 21, pa je moram pojacati na nekih 26, ali i dalje ne uspeva da ugreje kako bi trebalo.
Kako pravilno da podesim temperaturu, duvanje, polozaj itd da radi kako treba?
Super je hladila pa valjda nisam ocekivao da je ovako losa za grejanje.
U sobi imam neku dosta povoljno placenu Haier i ona radi mnogo bolje.

Zadatih 24C i brzina ventilatora na sredinu (3 crtice min) i to je idealno za grejanje i odrzavanje u prostoriji od nekih 25kv. Ispod te brzine ventilatora radi losije, a za brze i jace grejanje samo veca brzina ventilatora. Auto rezim nikako!

Kada je namestena tako na 24C drzi temperaturu u rasponu +- 1C, sto je super. Ako se smanji ventilator onda pocne da brlja.
Recimo na najnizoj brzini se cesto gasi ventilator i ne odrzava ujednaceno temperaturu.

Ono sto sam primetio jeste da ova klima bas zahteva propisnu montazu u smislu da ima dovoljno prostora oko unutrasnje jedinice, kako je i navedeno u uputstvu.

Jos jedna napomena - proverite uticnicu od klime! Imao sam prosle godine problem sa ovom klimu kada je prostorija hladna da nije mogla uopste da zagreje i da se gasila (podigne krilca) cesto kada postigne neku maksimalnu radnu snagu (+1400W). Davala je sve simptome manjka freona, medjutim na kraju se ispostavilo da je uticnica ili faza u uticnici losa i da je zbog toga reagovala zastita na elektronici. Izvucena nova uticnica i od tada radi sve super.

Evo sedmi dan oktobra, temperature šetaju od 3 stepena noću/ujutru do 13 po danu.
Još uvijek je ne ostavljam preko noći jer ne opada drastično temperatura tokom noći, to obicno krenem od novembra.
Klima radi od 6 ujutru do 9 uvece. Podesena na 22, fan 4, unutra 24 stepena, grije 35 kvadrata. Potrosnja po danu 6kwh.
1000010376.jpg 1000010377.jpg

Kod mene temperature nocu oko 5-7 stepeni preko dana 13-16
Klima radi 24h ne gasim je,podešena na 24 stepena.Ukupno greje 55 kvadrata.Dnevnu,spavaću,trpezariju sa kuhinjom i kupatilo.U dnevnoj gde se nalazi klima temperatura 24.5 konstantno dok je u svim drugim prostorijama 22 do 22.5.
Ventilator na max,I feel.
U pitanju je kuća,izolacije bez.
Prosek potrošnje po danu 7-8 kw po aplikaciji.
Energy pro X je u pitanju .

Prilozi

• Screenshot_20251007-124223.png
    Screenshot_20251007-124223.png
    113 KB · Pregleda: 28
  • Screenshot_20251007-124218.png
    Screenshot_20251007-124218.png
    92.8 KB · Pregleda: 20
  • IMG_20251007_124531777_MFNR.jpg
    IMG_20251007_124531777_MFNR.jpg
    80.8 KB · Pregleda: 17
  • IMG_20251007_124545951_MFNR.jpg
    IMG_20251007_124545951_MFNR.jpg
    104.3 KB · Pregleda: 15
  • IMG_20251007_124554435_MFNR.jpg
    IMG_20251007_124554435_MFNR.jpg
    72.3 KB · Pregleda: 15
  • IMG_20251007_124611444_MFNR.jpg
    IMG_20251007_124611444_MFNR.jpg
    128.6 KB · Pregleda: 18
Kod mene temperature nocu oko 5-7 stepeni preko dana 13-16
Klima radi 24h ne gasim je,podešena na 24 stepena.Ukupno greje 55 kvadrata.Dnevnu,spavaću,trpezariju sa kuhinjom i kupatilo.U dnevnoj gde se nalazi klima temperatura 24.5 konstantno dok je u svim drugim prostorijama 22 do 22.5.
Ventilator na max,I feel.
U pitanju je kuća,izolacije bez.
Prosek potrošnje po danu 7-8 kw po aplikaciji.
Energy pro X je u pitanju .
Za toliki prostor bez izolacije ovo je fantasticna potrosnja. Mislim da je stvarna potrosnja nesto veca (cesto ta aplikacija malo maši) ali svejedno 55 kvadrata bez izolacije je bas zahtjevno

Za toliki prostor bez izolacije ovo je fantasticna potrosnja. Mislim da je stvarna potrosnja nesto veca (cesto ta aplikacija malo maši) ali svejedno 55 kvadrata bez izolacije je bas zahtjevno
Nije jos uvek hladno vreme da bi imao velike gubitke. Grejao sam ja prosle god Okobar i Novembar ceo sprat 80 kvadrata neizolovane kuce sa Hiseanse Nordic. Do 5 stepeni izdrzavala je. Kad dodje oko 0-le umirala trosila 1000-1400w 🙂 🙂 Posle stigla jos jedna klima pa druga prica 🙂

Nije jos uvek hladno vreme da bi imao velike gubitke. Grejao sam ja prosle god Okobar i Novembar ceo sprat 80 kvadrata neizolovane kuce sa Hiseanse Nordic. Do 5 stepeni izdrzavala je. Kad dodje oko 0-le umirala trosila 1000-1400w 🙂 🙂 Posle stigla jos jedna klima pa druga prica 🙂
Pa relana ova klime je za oko 35 kvadrata osrednje izolacije

IMG_8554.png
IMG_8556.png

Napolju trenutno 3C, gusta magla. Bez defrosta do sada.
Podesena na 24C, u prostoriji 25C.

Razlika potrosnje po app i Tapo P115 uticnici

IMG_8555.png

IMG_8557.png

Ko nema tapo i oce da veruje ovom Hisense app. Racunajte na nekih 200kw dodaj jedno 35%. Dosta zavisi od grejaca tacne. App ga ne registruje u potrosnju dok tapo da.

Ja mislim da moja klima nesto ne radi kako treba. Prebacim je na Fast heating , ona duva par minuta pa stane, malo sklopi krilce pa opet nastavi posle par minuta i sve tako , a sinoc je napolju bilo oko 7,8 stepeni ( nisma siguran) . Jutros je pustim da duva na max na 25 i opet isto ponasanje . Preko noci je ostavim na 24 u quetu modu. Termostat na tri metra od klime pokazuje 22.7 . Nesto mi je cudno .

Ja mislim da moja klima nesto ne radi kako treba. Prebacim je na Fast heating , ona duva par minuta pa stane, malo sklopi krilce pa opet nastavi posle par minuta i sve tako , a sinoc je napolju bilo oko 7,8 stepeni ( nisma siguran) . Jutros je pustim da duva na max na 25 i opet isto ponasanje . Preko noci je ostavim na 24 u quetu modu. Termostat na tri metra od klime pokazuje 22.7 . Nesto mi je cudno .
Moras da pojacas ventilator. Na tihom rezimu duva vruce pa pregreje okolo sebe i ugasi se.

Koliko kvadrata grijes ?
Oko 25 kvadrata prostorija. Bez vanjske izolacije (sitna cigla) i ne tako dobra stolarija.
Slican problem sam imao prosle godine, kada se klima konst. gasila (podigne krilca) i nije mogla da ugreje prostoriju uopste.
Problem je bio do faze u uticnici, a sve je upucivalo na problem sa elektronikom i/ili nedostatkom freona. Za pocetak proveri prvo el. instalaciju i uticnicu ili probaj neku drugu uticnicu.

kako to da proverim , unimer pakazuje oko 230v , ima pikove do 240v . Kako si ti kontatovao da je to faze ? za to treba neki iskusan majtor.

Probaj sa funkcijom i feel.Daljinski postavi na 1.5m visine u suprotni ugao od klima uređaja.Neka bude uperen u klima uredjaj tako da može da prima komande.Podesis temp koji hoćeš,fan stavi na 4-5 crtica,nikako auto.A ugao duvanja probaj da staviš na 45 stepeni.Kod mene se tako pokazalo najbolje.Imao isti problem,rešio sa i feel.

Probaj sa funkcijom i feel.Daljinski postavi na 1.5m visine u suprotni ugao od klima uređaja.Neka bude uperen u klima uredjaj tako da može da prima komande.Podesis temp koji hoćeš,fan stavi na 4-5 crtica,nikako auto.A ugao duvanja probaj da staviš na 45 stepeni.Kod mene se tako pokazalo najbolje.Imao isti problem,rešio sa i feel.
Kolika je potrošnja kad je uključite na i feel, kod mene troši duplo više.

Imaš sve gore da pročitas već sam pisao o tome,na ovoj ili prethodnoj stranici.Ne moze da troši duplo a da greje isto to nije moguce.Ako ti već troši više onda je sigurno temperatura izduva mnogo veća nego kad ne koristis i fee što je i kod mene bio slučaj pa sam i ja mislio da troši više.Mozes malo više naći u temi Hisense energy pro X na tu temu.
Ostavi da ti radi na i feel i kad postigne zadatu temperaturu,potrošnja će se izjednačiti i trebalo bi da na održavanju temperature znatno smanji potrošnju.
Ukratko:
Kad postavim temp na 24 bez i feel,jedva mi ugreje prostoriju na 21.
A kad postavim na 24 preko i feel onda održava 24 stepena u prostoriji pa je samim tim i potrošnja veća.

Poslednja izmena:
Kod nordic obrnuto stavis na 20 ona greje do 23. ako je takva situacija da stavis na tipa 24 a ona jedva nabije 21 a kad upalis Ifeel ona krene da radi na max duze vreme da doda ta tri stepna pa tek posle ce da ode u rezim odrzavanja. A ima i do toga kakva ti izolacija.

Moja energy pro plus radi ekstra bez ifeel, termostat i displej su u ofsetu za oko 2 stepena, stimam na 22 da imam 24. Tih 24 odrzava precizno. Kada stavim na ifeel manje je izrzajan taj ofset ali sporije spusta modulaciju i kao da mi vise trosi. Tako da za 4 godine nikako nisam koristio ifeel osim kad sam isprobavao i grijem uredno oko 35 kvadrata

kako to da proverim , unimer pakazuje oko 230v , ima pikove do 240v . Kako si ti kontatovao da je to faze ? za to treba neki iskusan majtor.
Problem je bio u razvodu faze do uticnice.. Sa porastom opterecenja padao je napon i reagovala je zastita na klimi. Zbog toga nije mogla da uopste ugreje hladnu prostoriju, dok recimo kada je prostorija vec zagrejana radila je sasvim ok.
Ne mora da znaci da je i kod tebe isti problem. Kod mene je bio jako specifican problem i sumnjalo se na manjak freona u sistemu, gde dijagnostika kvara trajala 7 dana.

Ova klima definitivno radi kako ona hoce. Sve moguce sam isprobao i dzaba. Ne moze posteno da ugreje 35 kvadrata, duva neki hladnjikav vazduh, ulazi u defrost svako malo, a modulacija joj je kriticna, najcesce radi na 1300w. Koristim ifeel funkciju mada tu nema neke sinhronizacije koliko god da namestam i usmeravam daljinski u pravi polozaj. Ne znam koliko bi trebalo inace da trosi, ali sada u ovim hladnijim danima prosecno potrosi 20kw dnevno sa sve tim osrednjim grejanjem. Imao sam veca ocekivanja od ove klime jer je bila prilicno dobra za hladjenje.

Nazad
Vrh Dno