Šta je novo?

Android Auto i USB kablovi

• Začetnik teme Začetnik teme PJ
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Kod mene čudna stvar - pokrene se AA čim uđem u auto i krene muzika kroz Spotify. Kad uzmem telefon, zvuk se stiša i kao da ima više basa. Nemam pojma kako to i zbog čega, nije nešto što me nervira, samo mi je čudno što se to događa. Imam teoriju da je to zbog toga što Spotify na telefonu ima tako podešen EQ, ali ne znam da li ta moja ideja ima ikakve veze sa životom.

A što se tiče punjenja, imam regularan USB i USB-c u kolima, kao i bežično punjenje, ali sam na Aliju kupio Ugreen punjač koji se bode u 12V i sjajan je, jer tako imam super fast punjenje.

Ovo je AA adapter. Čim se otvore vrata, USB utičnica dobije napon i telefon se poveže na AA WiFiAdapter. Ako tog trenutka pozvoni telefon, voice je potpuno nedostupan, jer nije dat kontakt, pa da se koristi zvučnik/mikrofon u kabini, a telefon shvata da je povezan na BT i tamo šalje voice. U mom slučaju je rešenje i da se javim na satu, jer onda njega koristi kao zvučnik/mikrofon.
Trebalo bi da na telefonu možeš da izabereš na koji zvučnik ide, dok traje poziv.

Ne radi uvek onako kako očekujem. Ili neće da prihvati prebacivanje ili se desi da prebaci, pa vrati na andorid auto.

Možda je bilo do verzije Androida, mada više sumnjam na AA adapter.

Čak sam imao situaciju da isključim BT, preuzmem poziv na telefonu, ali se BT opet uključi i vrati voice na AA. Jedini 100% siguran način mi je da isključim i BT i WiFi na telefonu.

I mene užasno nervira insistiranje na prebacivanju telefona na BT i AA, uvek i po svaku cenu, ako je telefon u dometu i multimedija živa.

Poseban je problem što u službenom autu, više nas vozi, često se i motamo i radimo oko auta gde drnda muzika. I svaki poziv, ode na multimediju.

Čak je bilo, krenuli na teren sa dva auta. Stojimo na semaforu jedan do drugog, meni zvoni telefon, u onom drugom autu...

Prebacivao mi je na multimediju i kada kolega sedne u auto, pod prozorom mesta gde smo radili....

Toliko me to nervira da sam isključio konekciju.

Pa mjkumubžju, ako tapnem na ekran na telefonu da odgovorim, pričaj na telefonu. Ako tapnem na multimediju ili zelenu slušalicu na volanu, pričaj b'rte na sve zvučnici u auto...

Takva opcija izbora gde da se čujemo, bila bi nešto najkorisnije u car hands free aplikacijama.

Kako da znam koje aplikacije mogu na AA, a koje ne mogu?
Npr. Spotify, Deezer najnormalnije rade i prikazuju se na ekranu auta ali neke aplikacije npr. za radio servise neće.
Da li se može to nekako namestiti ili barem prepoznati koja aplikacija može a koja ne može

Rade po neke aplikacije za radio stanice. Ja sam skinuo 5-6 da vidim koje rade, pa sam ostavio njih par. Ne znam koje su, promenio sam telefon 😂

Pa otvoriš Android auto na telefonu i ideš na Customize Launcher i tu ćeš vidjeti šta se može prikazati, eventualno isključiti ono šta ti ne treba!
Edit: ja imam samo Naxi player i on se uredno prikazuje u AA

Da, da znam to ali mi malo glupo da instaliram jednu po jednu pa da isprobavam. Npr. za radio s ne može, takođe sam probao neku stranu (zaboravio kako se zove) isto ništa.
Reko ako ima neki kriterijum, spisak ili bar na play prodavnici da vidim pre instalacije

71DF7hLYWbL._AC_SL1500_.jpg

6114wZznKuL._AC_SL1500_.jpg

Kod:
https://www.amazon.com/AAWireless-Android-Apple-Carplay-Adapter/dp/B0G1T129ZQ

I dalje nije dostupan u Evropi, koliko vidim. Baš me zanima kako radi.

Pre nekoliko meseci sam kupio odličan kineski BT adapter za wireless AA i radi bez greške, konektuje se svaki put kako treba, zvuk razgovora ne secka, baš sam zadovoljan. Jedino što je čudno je to što kad sednem u kola, telefon se poveže sa kolima i krene muzika preko Spotify-ja. Čim uzmem telefon u ruku i otključam ga, zvuk bude malo slabiji, kao da se spusti sa 320kbp/s na 128. Ne znam do čega je to. Zbog toga sada koristim native Spotify app za auto u okviru njegove multimedije, a preko AA koristim GMaps.

Nivo (snaga) zvuka nema veze sa bitrate-om
Ćest slučaj je promena nivoa pri manipulaciji telefonom, ima veze sa BT kanalima preko koji se šalje zvuk.

Jedino što je čudno je to što kad sednem u kola, telefon se poveže sa kolima i krene muzika preko Spotify-ja. Čim uzmem telefon u ruku i otključam ga, zvuk bude malo slabiji, kao da se spusti sa 320kbp/s na 128. Ne znam do čega je to. Zbog toga sada koristim native Spotify app za auto u okviru njegove multimedije, a preko AA koristim GMaps.

Ovo je poznata stvar. I ja na bemveu slušam preko nativne Spotify aplikacije - kvalitet zvuka preko android auto (svejedno da li je telefon povezan wifi ili kablom) nije uporediv.

To znam, pričao sam o nečemu drugom - sednem u kola, telefon zaključan, priključi se na AA i krene muzika preko AA. Otključam telefon, kvalitet zvuka odmah padne, a i dalje sam na AA.

To sam i mislio kad sam rekao "slabiji", nije mi bila ideja da kažem daje tiši. Svakako hvala na odgovoru! Razmišljao sam da li da nabavim AAWireless Two+, ali ne vidim poentu ako je tako sa svakim adapterom.

To znam, pričao sam o nečemu drugom - sednem u kola, telefon zaključan, priključi se na AA i krene muzika preko AA. Otključam telefon, kvalitet zvuka odmah padne, a i dalje sam na AA.
Ja sam imao problem na svom Samsungu sa onim parti bt zvučnikom, bilo je neko setovanje u sound opcijama i primeni ga samo kad se telefon otključa. Bukvalno podesio normalno, stigne mi poruka, ja da pogledam kad bas krene da ubija čim otključah.

Pogledaj da nije nešto slično..

Nazad
Vrh Dno