Šta je novo?

Upgrade racunara

pagodaa

Zapažen
Učlanjen(a)
17.01.2024
Poena
20
Pozz, trenutno imam sledecu racunar koji sam sklopio pre 5 god:

ruzen 7 3700x,
1660 6gb oc
16 gb 3200 kingston fury rgb
512gb samsung 970 pro
cm psu od 600w cini mi se, ali nisam
htx750b7 armor
b450 tomahawk max

Iskreno, sluze me okej u vecini slucajeva i trenutno mi je najveci problem ram. Photoshop mi pojede sve i dosta crashuje kada radim sa vecim fajlovima.
mislio sam da uzmem jos 16 gb polovnog rama, ali kosta skoro isto kao i novi (oko 8-10k).
Dati te pare na jos jedan isti kit, ili uzeti neki drugi? Ima li sta povoljnije, a da je identicno (3200 mhz, cl16)
Takodje, sta bi jos preporucili da nadogradim? Planirao sam svakako jos jedan ssd da uzmem, ali ne znam da li je pametno uzeti i neku malo bolju graficku, posto bi mi znacila i ona za PS.
Da li mi je ta maticna okej platforma?

По мени, треба прво да видиш зашто ти крешује рачунар. А не крешује због мањка РАМ-а, јер кад рачунару недостаје рам, он заузме део ССД-а који онда глуми рам.
Нека каже неко искуснији шта ти је боље да радиш.

По мени, треба прво да видиш зашто ти крешује рачунар. А не крешује због мањка РАМ-а, јер кад рачунару недостаје рам, он заузме део ССД-а који онда глуми рам.
Нека каже неко искуснији шта ти је боље да радиш.
ne crashuje racunar, vec photoshop.
a photoshop pored tog rama sto iskoristi, ima i vise od 100gb slobodnog scratch diska. jednostavno je malo retardiran softver, ali mislim da bi mi dodatni ram dao dosta vise vremena pre nego sto crashuje.

Momenat za kupovinu rama je nikad gori, cene su otišle u nebesa.

Biće još gore pa je bolje uzeti što pre dok još može da se nađe tu i tamo...

Pozz, trenutno imam sledecu racunar koji sam sklopio pre 5 god:

ruzen 7 3700x,
1660 6gb oc
16 gb 3200 kingston fury rgb
512gb samsung 970 pro
cm psu od 600w cini mi se, ali nisam
htx750b7 armor
b450 tomahawk max

Iskreno, sluze me okej u vecini slucajeva i trenutno mi je najveci problem ram. Photoshop mi pojede sve i dosta crashuje kada radim sa vecim fajlovima.
mislio sam da uzmem jos 16 gb polovnog rama, ali kosta skoro isto kao i novi (oko 8-10k).
Dati te pare na jos jedan isti kit, ili uzeti neki drugi? Ima li sta povoljnije, a da je identicno (3200 mhz, cl16)
Takodje, sta bi jos preporucili da nadogradim? Planirao sam svakako jos jedan ssd da uzmem, ali ne znam da li je pametno uzeti i neku malo bolju graficku, posto bi mi znacila i ona za PS.
Da li mi je ta maticna okej platforma?
Pa ne znam bas da ce da crash zbog 16gb rama, imam racunare i sa po 8 i 12 gb rama, kao sa po 32gb, ni jedan ne crash-uje. Jedina je razlika mozda izmedju tvog i mojih Photoshop-ova sto je licenciran Adobe na svakom racunaru.
Ako je licenciran, imas sada nove Adobe programe pa ih update, kao i Windows i drivere, mada verujem da si tu uradio i bez da sam ti ja rekao :)
Meni je recimo crash ovaj novi Illustrator 30.0 na masini sa 24gb rama, na kraju ispade resenje disable GPU :/ Koje su njesra napravili, ko ce znati, jedino tako sada radi, do nekog update-a verovatno.

Pa ne znam bas da ce da crash zbog 16gb rama, imam racunare i sa po 8 i 12 gb rama, kao sa po 32gb, ni jedan ne crash-uje. Jedina je razlika mozda izmedju tvog i mojih Photoshop-ova sto je licenciran Adobe na svakom racunaru.
Ako je licenciran, imas sada nove Adobe programe pa ih update, kao i Windows i drivere, mada verujem da si tu uradio i bez da sam ti ja rekao :)
Meni je recimo crash ovaj novi Illustrator 30.0 na masini sa 24gb rama, na kraju ispade resenje disable GPU :/ Koje su njesra napravili, ko ce znati, jedino tako sada radi, do nekog update-a verovatno.
sve je apdejtovano. koristim betu pa mozda je i do nje.. dao sam mu da koristi 9gb max, kada radim sa neuralnim filterima, pogotovo ako je neka veca rezolucija, onda pojede sve. na idle, kada ga tek otvorim, koristi 3-4gb sigurno. ako radim sa nekim fajlovima pa ih pozatvaram, a ostane ps na idle, onda koristi max sto mu je dozvoljen, tj ~9gb

Nazad
Vrh Dno