Šta je novo?

Vivo X300 Series

Iznenadjuje me i ovaj jedan 85mm low light primer gde je Pro pojeo Ultru, ali cekamo ih jos.
Screenshot_20251107_183152.jpg
Ako misliš na ovo, nije dobar primer jer je x100u na glavnom senzoru a x300pro na tele,a to može da se vidi po parametrima ispod slike (84mm i f1.75) na x100u.

X100 Ultra iako ima verovatno najrealisticniji processing, provalio sam da ume da mi bude bland. Iz nekog razloga mi se mozda cak i vise svidja X300 Pro, narocito kod prvog telephoto primera.

Medjutim, na 240mm tj x10 se vec vidi da X300 Pro apsolutno nenormalno crta, sto mi skroz ubija zelju za njim. Mozda postoji mogucnost da se iskljuci, ali iz ovog primera na plazi bas lose izgleda.

Iznenadjuje me i ovaj jedan 85mm low light primer gde je Pro pojeo Ultru, ali cekamo ih jos.
Moze se iskljuciti, meni je ostalo na ovome:
1000061023.jpg
Da nisam stavio da ne cropa 1x kad nema svitla, evo idem udrit sad par komada pa postam

Pogledajte prilog 511859
Ako misliš na ovo, nije dobar primer jer je x100u na glavnom senzoru a x300pro na tele,a to može da se vidi po parametrima ispod slike (84mm i f1.75) na x100u.
Nisam primetio, hvala.

Moze se iskljuciti, meni je ostalo na ovome:
Pogledajte prilog 511861
Da nisam stavio da ne cropa 1x kad nema svitla, evo idem udrit sad par komada pa postam

Sad mi i ima smisla. Dobro je.

Uw je bolja na x100u
Glavna ista, ne vidim neku razliku ovako na telefonu.
Tele mi deluje za nijansu bolje na x300pro

Za mene laika i nekoga kome su kamere na telefonu potpuno nebitne, x100U mi deluju daleko prirodnije i prijemcljivije po pitanju fotografija. Nije neka sad prevelika razlika ali opet ocigledna cak i meni ovako coravom.

nadam se da se salite? 😀

u kom univerzumu je na ovim primerima x100u prirodniji od x300 pro? i boje i teksture su u najmanju ruku cudne u odnosu na x300p.

x100u mozda sam po sebi izgleda ok ali kad se ovde uporedi sa x300pr, izgleda plasticno.
1762548640955.png
1762548920347.png

Za mene laika i nekoga kome su kamere na telefonu potpuno nebitne, x100U mi deluju daleko prirodnije i prijemcljivije po pitanju fotografija. Nije neka sad prevelika razlika ali opet ocigledna cak i meni ovako coravom.
bas suprotno. Pa pogledaj travu na ovim low light primerima

Socijalne mreže su izmenile vrednovanje kvaliteta. Za njih su boje napucanije pa kad vidimo nešto van njih to je super a ustvari je suprotno.
Ja volim da su fotke onako kako se okom vide. Ali izgleda da sam i sam podlegao trendu

bas suprotno. Pa pogledaj travu na ovim low light primerima
Opet, moje licno, laicko misljenje. Ovo me podseca na pricu o craft pivima od pre 15 i vise godina. Na moj stav da toceni Heineken mi je bolji od nekakavog crafted Cabineta dobio sam razocaravajuci pogled od strane konobara. Sva njegova prica o fermentaciji o ko zna koliko atmosfera i sta sve jos, pale su u vodu. Tako i ovde, u celini fotografije na x100u mi deluju prirodnije nego na parnjaku nakon dve godine. Opet kazem, ja sam laik kome su kamere levo mudo. Nijanse na zbunju, travi ili senci koju baca bandera pri slabom osvetljenju su mi manje vazne od celokupnog utiska na citavoj fotografiji.

Screenshot 2025-11-07 234201.png
X300P livo bas voli peglat detalje na kozi, a pogasio sam sve ai sto sam mogao. Treba njemu jos koji update.

ali ostrina i teksture su odvratne na x100u.

si probao sa raw light? mada ga nema u portret modu
Meni x100u izgleda odlicno.
Cekam sada oppo x9 pro a evo poklikao sam i xiaomi 17.

Taj raw light je jako cudna stvar, nekad fenomenalno odradi, nekad ajme.
I sad je to komplicirano, kad raw kad ne, kad 50mp kad ne, kad photo mod, kad street mode itd.
Jesam mazohist al nisam toliki, bas nekao nemam volje za x300p.

Imam vec dva zainteresirana al nek ide u ladicu misec dva pa cemo vidit oce ga popeglat.

ovde da, x300pro nema sta da trazi pored ultre. ali oni nocni primeri x100u uzasan u odnosu na 300p
x100u nije užasan, samo je automatski odradio night mod pa se dobije ovako hdr snimak. Nekad se taj auto night mod sam trigeruje ukoliko se ne isključi polumesec koji se pojavi u uglu ekrana a nekad ne. Svakako, čak i to nije problem ukoliko se oštrina stavi u minus.
Voleo bih samo da vidim još poređenje x100u sa x9pro i onda da lagano proglasimo vivo 👑 hahahahah

x100u nije užasan, samo je automatski odradio night mod pa se dobije ovako hdr snimak. Nekad se taj auto night mod sam trigeruje ukoliko se ne isključi polumesec koji se pojavi u uglu ekrana a nekad ne. Svakako, čak i to nije problem ukoliko se oštrina stavi u minus.
Voleo bih samo da vidim još poređenje x100u sa x9pro i onda da lagano proglasimo vivo 👑 hahahahah
koliko vidim, x300p ima jos sporiji shutter speed. ako jeste bio night mode, onda su oba opalila isti tako da i u tom slucaju x300p >> x100u.

Da.. ali imaju taj neki VB što ne znam šta je. Verovatno je official vivo radnja na ozon.ru marketu njihovom. Ali ko da je bitno, treba čekati da Kinez verzija padne na oko 650e i to je to.

Pogledajte prilog 511908
X300P livo bas voli peglat detalje na kozi, a pogasio sam sve ai sto sam mogao. Treba njemu jos koji update.

If you OWN or THINKING OF BUYING a VIVO X300 PRO..

• Notes that Vivo added new image processing that overly smooths faces and skin.
😑 Unwanted “Beauty Effect”:
  • Even with the beauty mode disabled, photos look artificial and plasticky.
  • This effect is common in Chinese markets but not favored in Western ones.
🔍 Discovered the Cause:
  • Found a hidden setting affecting image detail in the Photo mode.
  • The option “Native Illumination” (Iluminación nativa) restores full detail.
⚙️ Critical Setting Tip:
  • By default, this option is disabled, causing loss of texture and detail.
  • Enabling it brings back natural skin texture, pores, and realistic tones.
🤳 Portrait Mode Problem:
  • In Portrait mode, the native illumination option isn’t available.
  • The phone always applies a soft beauty filter that can’t be turned off.
💡 Practical Advice:
  • Always enable Native Illumination for the best photo quality.
  • Avoid Portrait mode until Vivo adds this setting there too.

X300 bugararena review.

Nazad
Vrh Dno