Šta je novo?

Postoji mesto gde ljudima vreme teče 9% sporije

Benchmark

Znamenit
Učlanjen(a)
11.09.2006
Poena
1,385
mesto-na-kome-vreme-tece-sporije.webp

Postoji mesto gde ljudima vreme teče 9% sporije​

Istraživanje je pokazalo da tokom vežbanja ljudi zaista doživljavaju usporen protok vremena, što otvara nova pitanja o povezanosti uma, tela i percepcije vremena

Kompletan članak: https://benchmark.rs/vesti/nauka-i-tehnologija/postoji-mesto-gde-ljudima-vreme-tece-9-sporije/

Opet neki novi Kolumbo, odnosno više njih

Šta ćete u teretanu.
Koliko onda sporo protiče dva minuta straha, a? A tek mučenje.

Odes ti bajo kod mene u selo,Trudovo...iznad Zlatarskog jezera...ima struja voda i telefon. Signal 2g, nema ni radija,pa stanica suste...i tv 5 kanala suste.... Nema ulucnog svetla,nocu milijarde zvezda...cetinari,livade,zvuk vetra preko vrova,miris sena i borovine, klepetuse sa livada.leti uvece dzemper. Voda izvorska...vreme ne da ide sporije,vec se vraca unazad...kakava kurca teretana, ovde imas plastis seno i teraju volovima isto...prosecan vek 95god.

Odes ti bajo kod mene u selo
Ако радиш од куће - идеално.
Ако издресираш децу да те редовно обилазе (јер је тако скоро увек) до 95-е и да се цимају с тобом из другог града/села - супер.
Ако имаш ту имање и услове за приватан посао (што се скоро никад не спомене, јер ниси ту на апанажи и мора да се запне на селу, бајо, али не може баш до 95-е) - за пример!

Муж би - жена не би.
Жена би - муж не би.
Муж и жена би - деца (углавном кад поодрасту) не би.
Да нисмо осакаћени као друштво и држава после 45-е, сва та бајковита прича би била доступнија.
Мислим да државу не итересује Трудово и потребе људи који су тамо. Генерално, ништа што није око градова.
Мада, видим да имаш кабловски интернет... :unsure:

Naprotiv, proleti mi vreme u teretani, toliko misica a malo vremena!!!

1762422347226.png

Vrh Dno