Šta je novo?

Monitori sa OLED panelima [nije tema preporuke za kupovinu]

Sad jos da se otarasis ovih kablova, wireless mis i tastatura, pa da to bude kako treba. :D
Sto se tice monitora, neka lepo sluzi, UW je posebna prica. :)

Ja sam se odlučio za AOC AG276QZD2 qd oled. Meni je odličan ali je glossy premaz je smrt za održavanje. HDR je bezveze (neki kažu da je do firmvera neki do win11). Ima integrisane zvučnike i fast charge usb hub. Meni puna kapa. Slika vrhunska. Nisam primetio probleme sa tekstom.

Ja prodao ROG PG32UCDM i poručio C5 42", ćemo da vidimo hoće li oči da mi ispadnu... :)

Poslednja izmena:
Nikad nisam imao OLED, bacio sam oko na PHILIPS 34M2C6500/00 Evnia, 1440p 34", 600 i nesto evra na KP.

Medjutim, vec sam otvorio temu oko toga bio i ljudi su podeljeni da li treba da koristim OLED ili ne, s obzirom da monitor koristim primarno za programiranje, a potom i za igranje.
To je resivo, mogao bih da ostavim stari monitor za kodiranje, a novi za igre i gledanje filmova.
Medjutim, video sam najave kako uskoro treba da izadje 4. generacija WOLED i QD-LED panela, valjda u januaru 2026. ima neki dogadjaj na kom ce to biti predstavljeno?
Ako je to tako, sacekao bih, ali ako neko ima neke dodatne informacije ili saznanja o tome, slobodno podelite.

1040 EUR, u garanciji još 2 ipo godine (zvanična pisana garancija), ovaj C5 uzeo za 730 EUR, 36 mjeseci garancije kod da kažem provjerenog KP prodavca sa 0 negativnih i 500+ pozitivnih ocjena.

Za sve koji se boje evo 13 meseci kako sam uzeo svoj LG oled 5500h power on i jedno 2000 je samo na wow-u (static ui) 0 brun in, novi monitori stvarno imaju brdo tehnologija da sprecavanje id a bi napravio burn in bas moras da se potrudis

Ne bi mi znacio veci monitor, jer Asus PG32UCDM ima USB-C charging do 90W, pa kad radim od kuce ne cimam se sa laptop punjacima.

Za sve koji se boje evo 13 meseci kako sam uzeo svoj LG oled 5500h power on i jedno 2000 je samo na wow-u (static ui) 0 brun in, novi monitori stvarno imaju brdo tehnologija da sprecavanje id a bi napravio burn in bas moras da se potrudis
Ja sam ipak sakrio taskbar i kupio na Steamu Wallpaper Engine gdje ima sjajnih pokretnih wallpapera. Prvo sam se bojao burnina a onda mi se svidjelo i estetski kako izgleda... :)

1040 EUR, u garanciji još 2 ipo godine (zvanična pisana garancija), ovaj C5 uzeo za 730 EUR, 36 mjeseci garancije kod da kažem provjerenog KP prodavca sa 0 negativnih i 500+ pozitivnih ocjena.
Posto sam u istoj dilemi, da predjem na c5 42, baci neki mini review posle par nedelja, prednosti/mane koriscenja kao monitora ako ti nije problem

Jedino sto mi se svidja je izgled, ostalo "but why"...

…. because we can :)

Džaba ti i 2000 Hz kad ćeš da teraš igre koje ne mogu da ispovrte više od 100 fps na najjačem i najskupljem hardveru današnjice jerbo moderni game development...

Ali ce motion blur biti daleko bolji bez obzira na refresh rate.

Koliko vidim, stigao je i u Srbiju,

GIGABYTE 27" OLED MO27Q28G​

Ima nizu cenu kod nas nego preko, 4th gen OLED.

Apsolutno, best buy.
Steta sto nije sa glossy panelom, kakva bi to monitorcina bila.

Da sad radim upgrade, presaltovao bih se ovog mog na AQWMG verziju samo zbog tipa panela. Ali svakako je MO27Q28G kompletniji monitor od pomenutog ASUS ekvivalenta.

Cekamo utiske @ilidan
I javljaj pogotovo za svakodnevni rad, ne samo HDR, igre i filmove, već kako sve izgleda u winodwsu, surf, tekst, word excel...
I baci pogled na black crush, bilo je pomena njega na tom monitoru.

dva L :)

evo ovako utisak posle sat vremena

posle IPS, wow

odneo sestri stari, i kada sam video kako izgleda kod nje.... nisam stavio jedan pored drugog nemam toliki sto, ali razlika je nebo i zemlja

odigrao malo division, polako pada mrak, a ono kao da gledam kroz prozor. mislim da to nema cenu :)

nisam jos palio HDR, u wordu ja ne vidim razliku u kvalitetu teksta u odnosu na stari IPS Asus VG27AQL1A, sve mi je crystal clear (ne nosim naocare)
imam par filmova koje moram da pogledam sada again :) blade runners, ghost in the shell, star wars i sl :)

edit: e da monitor je dosao sa firmware F02, ima verzija F05 koja se preporucuje, odradio sam i to. traje nekih 5 minuta

Poslednja izmena:
@illidan Ne primećuje se tekst fringing? Vidim da je sad taj MO27Q28G na sniženju, pa mi je primamljiv, ali brine me prikaz teksta pošto radim u Word-u i slično. Razmišljala sam i o MO27U2, ali nešto ne bih QD-OLED, a i nema ga u domaćim radnjama.

ja to ne vidim, probao sam i da zumiram sada na 500% forum (dark mode) sve je cisto u tekstu

edit: sada sam slikao telefonom ekran i zumirao, nema nikakvog mrljanja oko slova

Sad ćeš da me ubediš da poručim. 😄 Mene samo tekst koči, ali razmišljam, ako uzmem onlajn, imam 14 dana da ga istestiram. 😄

da si iz NS, zvao bih te da navratis da vidis uzivo :)

Nazad
Vrh Dno