Znaci zavisi od operatera, recimo nemacki Vodafone mi je rekao da mogu da posalju novi jednokratan QR kod na mail jer stari vise ne vazi nakon jedne upotrebePa bukvalno sve poruke pre tvoje to i kažu: stari mora da se obriše. Zamisli to kao fizički SIM, ne možeš da ga ubaciš u novi telefon dok ga ne izvadiš iz starog.
Istražio sam sad malo, izgleda da je stvarno globalno uobičajeno da kod bude jednokratan, mada uglavnom ima i neki mehanizam prenosa. Pošto kod nas prenosa nema, ima smisla što naši operateri dozvoljavaju korišćenje istog vaučera po principu brisanja i ponovnog skeniranja.Znaci zavisi od operatera, recimo nemacki Vodafone mi je rekao da mogu da posalju novi jednokratan QR kod na mail jer stari vise ne vazi nakon jedne upotrebe
Yettelova stranica posvećena tome je ovde i baš kaže: Moguće je da eSIM obrišete sa uređaja na kom ste ga koristili, i da ga aktivirate na novom telefonu, koji takođe mora podržavati eSIM. Za novu aktivaciju koristite isti eSIM vaučer koji ste inicijalno dobili.Moracu da istestiram to s Yettelom
Pominju i da se kod nekih modela telefona eSIM ne briše prilikom fabričkog reseta, možda se to desilo tebi. A1 ima stranicu posvećenu tome npr. ovde i isti je postupak prebacivanja. MTS ovde kaže slično. Trebalo bi, dakle, da je ista situacija kod svih u Srbiji, a to je, jelte, da se isti kod može iskoristiti više puta, pod uslovom da kartica nije već aktivna na nekom uređaju.Ja sam na a1 morao da uzmem novi kod u poslovnici. Stari telefon sam hard resetovao, ali ne i direktno isao na "delete esim".
Svi paketi će imati neograničen internet ali će brzina biti limitirana.bice malo vise neta po malo vecoj ceni, verovatno
Odes u Yettel i kazes da hoces da otkupis ugovornu obavezu. U aplikaciji pise tacan iznos. Ostanes na post paidu i ides posle toga u A1 i trazis prenos broja u njihovu mrezu. Ja sam trazio da budem na pre paidu zato sto onda imam 6 meseci besplatno. Zvali me juce iz Yettela i nude 12 meseci free i 12 na 50% popusta. Odbio sam mada im je dobra ponuda.Ima li neko iskustva koliko je tačna ona cifra za trenutnu cenu otkupa ugovorne obaveze? Imam još 2 meseca ugovora(do 04.01.2026) i u aplikaciji mi piše 1795 RSD što mi je nekako malo manje za paket GoData. Koja bi tu bila procedura oko otkupa obaveze? Treba nešto da se naglasi za prelazak na prepaid ili ostajem na postpaid ali bez ugovorne obaveze?
Možda bi prešao na A1 jer za tih 950din oni daju sve što mi treba (50min i 10-12GB interneta) i dodatno bi imao 1GB u inostranstvu.
Za koji paket su ti nudili 12 meseci free, 12 50%?Odes u Yettel i kazes da hoces da otkupis ugovornu obavezu. U aplikaciji pise tacan iznos. Ostanes na post paidu i ides posle toga u A1 i trazis prenos broja u njihovu mrezu. Ja sam trazio da budem na pre paidu zato sto onda imam 6 meseci besplatno. Zvali me juce iz Yettela i nude 12 meseci free i 12 na 50% popusta. Odbio sam mada im je dobra ponuda.
Total 6. Verovatno da moze i jaci.Za koji paket su ti nudili 12 meseci free, 12 50%?
Po isteku ugovora dakle? Moram nešto u Yettelu do tada da uradim,kako mi ne bi posle naplatili pun iznos paketa? Mora da se ugovor odjavi,prebaci na pripejd?28.01.
Havala na odgovoru @boban01. Moja je greska i dalje sam u Yettel-u. Naime, meni je istekao popust od 50% na pretplatu na oba broja 31.10.2025. te sam ja pozurio brze bolje da uhvatim novih 50%, podneo zahtev za prenos na pre-paid u A1. Ali ugovor mi istice 30.11.2025 i tek od 1.12.2025 mogu da prenesem broj.@drmilos
Na tebi vrv ne zaradjuju i nisu ni zvali , ali nema panike proci ces bolje.
Prvo aktivitaj bepslatan Mega plan 6 meseci za tebe i dete.
Nece nista povoljno da ti nude za prelazak na postpejd i ne potpisuj. Ja bio vise puta za vise brojeva i samo neki sitan popust nudili.
Kad prodje 2 meseca od prenosa broja , ako nisi zadovoljan, onda odes u Mts da preneses oba broja.
Tek u tom slucaju A1 odresi kesu , u ovom trenutku za slucajeve koji sa pripejda prelaze u Mts dobijaju ponudu 6 meseci po dinar i 18
meseci 50% na: Start, Neo5, NeoSurf i Neo30.
Ne trebas da zuris i panicis , imas bespaltno 6 meseci na oba broja. Usput prati malo forum ako resis posle 2 meseca da nesto resavas. 😃
Što se tiče zadržavanja, bacite pogled na ovu poruku i one koje slede.
Pre neki dan ja obnovio ugovornu obavezu kod yettela. Nisam imao vremena do A1 da idem da podnesem zahtev za prenos. Nego ja ovima posaljem email sa zahtevom da mi pošalju ponudu za proužetak saradnje i oni me zovu posle 2 dana sa ponudom prvo upola cene (inace bio stari data go paket) pa onda cenkanje pa može tri meseca za dinar ,a kad sam im pomenio A1 i 20% odmah sam dobio 6 meseci po dinar i ostalo po 1100din.(nov surf paket) sa nekim dodacima bla bla... jedino se iznenadio da su ukinuli prenos iz prethodnog meseca.Što se tiče zadržavanja, bacite pogled na ovu poruku i one koje slede.
Tacno tako, od skoro su postavili tzv. massive mimo antene koje jedan sektor koji pokriva podrucje od 120° deli na vise manjih sektora i time poboljsavajuci samu brzinu jer je na takvu antenu prikljucen minimum 3 RRU koji obradjuju podatke dok na obicnu antenu ide jedan RRU za high band i 1 za low band.Nisam mislio da ću ovo ikad izgovoriti, ali moram da pohvalim Yettel signal i brzinu interneta na Limanima u Novom Sadu.
Živim na Limanu 2 kod mosta Slobode i godinama je ovo bila “rupa” u vidu jačine signala, a o brzini interneta da ne govorim.
Pre nedelju dana videh da mi je stalno pun signal, izmerih na Speedtest i brzine su često preko 200. Pa sam video da su na NIS-ovoj zgradi postavljene neke nove antene koje nisam vidjao do sada, u vidu horizontalnih panela (pravougaonik čija duza strana ide u horizontalu), ali ima i nekih novih vertikalnih standardnih.
Na CellMapper-u su takođe ubelezene te antene 2.novembra, iako postoje od kraja oktobra.
Elem, sve u svemu doziveh pun signal i odlične brzine u mojoj okolini na Yettel-u.![]()
Na koju mail adresu si poslao taj zahtev?Pre neki dan ja obnovio ugovornu obavezu kod yettela. Nisam imao vremena do A1 da idem da podnesem zahtev za prenos. Nego ja ovima posaljem email sa zahtevom da mi pošalju ponudu za proužetak saradnje i oni me zovu posle 2 dana sa ponudom prvo upola cene (inace bio stari data go paket) pa onda cenkanje pa može tri meseca za dinar ,a kad sam im pomenio A1 i 20% odmah sam dobio 6 meseci po dinar i ostalo po 1100din.(nov surf paket) sa nekim dodacima bla bla... jedino se iznenadio da su ukinuli prenos iz prethodnog meseca.
Dakle moće prvo po isteku da im pustite zahtev, pa ako ih nema onda prenos... Uglavnom mora vašarsko cenkanje. To ispada sad pravilo za sve provajdere što za net što za telefoniju.
Ista stvar me zanima.. Neko?Kako doći do dobre ponude za prenos broja iz A1 (npr kontakt preko kol centra, društvene mreže..)?
Sećam se da je nekada bila opcija da se pređe na Yettel prepaid pa da se u aplikaciji pojavi 50%.
Molim agente, ako ih ima, da mi se ne javljaju, jer nisam siguran da želim da pređem, pa da vas ne dovedem u lošu situaciju.
Pošto ću morati da pokrenem prenos, da bih dobio solidnu ponudu od A1, da bar bude nešto solidno za slučaj da A1 ne pozove![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari