Šta je novo?

Hardver Napajanje za budućnost

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

sh0rax

Cenjen
Učlanjen(a)
01.03.2015
Poena
170
Moja oprema  
Matična ploča
Gigabyte B550M DS3H
RAM
16GB
GPU
RX 5700 XT
Storage
2x4TB HDD 2x2TB SSD
PSU
CHIEFTEC 700W
Monitor
AOC 24G2U
Laptop
ASUS ROG G552V
Pristup internetu
  1. Mobilni internet
Trenutno ima Chieftec 700w ali ono office.Imam R5 5500, grafiku rx 5700xt, 2 slota rama po 8gb, 2sata hdd, 2nvme ssd, eventualno neki externi pcie x16 ako uzmem neku krštenu matičnu sledeći put i to je to.Ali ja sledeći put planiram bolji mnogo bolji procesor i srednju grafiku.E sad gledao sam u domaćim prodavnicama ima 850W Cooler Master MPY-850V-AFBAG-EU za 115 eura i 10 godina garancije u firmi na slovo Mon....
E sad može i domaće može i mađarsko napajanje ali novo.Plafon 120 eura domaće 120 mađarsko(jer konačna cijena je cijena-11%).Od mađarskih sam vidio CHIEFTEC VEGA M 1000W za 107 eura(to dođe oko 96 ovako).Od domaćih povoljno sam vidio AEROCOOL LUX RGB 1000M (Gold) 230V za 85 eura i Seasonic SSR G12 GM-850 za 120e.

Čak mi se gasi kompjuter pod velikim opterećenjem npr kad upalim Forzu Horizon 5 na medium podešavanja a na jače se gasi za manje od 2 minuta.Moguće je i do grafike jer je rudarila mada sam i kupovao 5900x i nije htjelo da ga pokrene uopšte i na kraju sam ga vratio.Svi prijedlozi su dobrodošli ko god ih dao.Pozdrav i hvala.

P.S. Možda je i dosta 750w i to morate da procijenite.

Ne smeta nijesam mislio ništa pretjerano jako da uzmem što se tiče grafike.Znači CM od 115 eura sa 10 godina garancije.Hvala puno

Još jedno pitanje. Vidio sam na KP napajanje Corsair HX1000i 1000W za 65eura a vidim da je platinum i da ga hvale.Šta mislite to da uzmem ili novi CM 850w

Napajanje od 700 W bi trebalo da gura tu konfiguraciju bez ikakvih problema. Ako se gasi pod opterećenjem, nešto nije u redu, možda baš to napajanje, možda grafička.

Corsair HX1000i je izvrsno napajanje, tu mi nešto baš sumjivo da je toliko jeftino.

Napajanje od 700 W bi trebalo da gura tu konfiguraciju bez ikakvih problema. Ako se gasi pod opterećenjem, nešto nije u redu, možda baš to napajanje, možda grafička.

Corsair HX1000i je izvrsno napajanje, tu mi nešto baš sumjivo da je toliko jeftino.
Evo upravo gledam RM HX napajanja A+ ocjena a našao sam par njih za 60 70 eura polovna.E sad kaže da ga je kupio 2021 ovo Corsair RM1000x 1000W a za ovo HX nije još pogledao poruku.I meni je bilo sumnjivo ali dobro vidjeću šta će da kaže.

P.S. I meni je prvo palo napamet da nije napajanje jer je office a kupio sam ga 2018 a moguće i grafika da je.Kad kupim drugo napajanje vidjećemo ali svejedno moram zbog sledeće konfe da uzmem jače napajanje

Ne smeta nijesam mislio ništa pretjerano jako da uzmem što se tiče grafike.Znači CM od 115 eura sa 10 godina garancije.Hvala puno
mozda za 5 godina sve grafike budu imale taj novi konektor :)

Koje bi ste mi vi napajanje preporučili pa i neka prelazi budžet ali ne nešto strašno da je tipa do 140 150 eura

Još jedno pitanje. Vidio sam na KP napajanje Corsair HX1000i 1000W za 65eura a vidim da je platinum i da ga hvale.
Није 65 евра ново.
Истина да је добро али је пуно скупље од 65 евра и било би превише за твоју конфу
Koje bi ste mi vi napajanje preporučili pa i neka prelazi budžet ali ne nešto strašno da je tipa do 140 150 eura
Ако можеш да се протегнеш
MSI 1000G
Ако не MSI 850g.
Ја би се протегнуо до 1000g, сад ти како хоћеш.
Пошто је 10 година гаранције, можеш га у гарантном року "селити" на бољу конфигурацију (кад будеш набавио) зато бих узео 1000g.

Poslednja izmena:
Vrh Dno