Šta je novo?

Hardver Budžet PC build

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

Rosuljac

Poštovan
Učlanjen(a)
12.04.2017
Poena
70
Dakle kućište ostaje, napajanje imam CM 550w bronzu v2 5501, 2 ssda, 1 hdd

šta tražim ploča procesor memorija što bi rekli polukonfa a da nije preskupo.

Grafičku ciljam rx580 ima ih baš povoljnih tipa 30e max 40e a mislim da će radi posao.

nešto mi u glavi i5 u 4toj sa bar 16gb rama neka ploča.

cilj : LOL Fortnight i ostale klinačke igrice popularne za dete a da me sad ne izuje sa nekom cifrom.

prihvatam i ostale predloge da zajedno dodjemo do najboljeg izbora. ovo gore mogu za oko 100e da nadjem po oglasima.

12400f i 2060 super/3060 su neki optimum.
Ako ti je preskupo 10400f i neki 1660s
naravno i amd alternative
Ali starije od toga je greota.
vidim da si naveo za 100e mozes da nadjes, ali nisi rekao budzhet.
bolje da kazes maks budzhet pa da ti neko pomogne.

pa krenulo je sa 100e ukupno al reko ajd malo da se produžim kad već pravim klincu.
jer i5 u 4tu ploča i mem može se nadje lagano za 50e i da se bira
i za 50e grafička isto može da se nadje nešto da tera LOL i ostalo što se igra sad Fortnite i to tipa grafika 580 lagano i jače za 50e.
Ostalo imam.

Al ajd neka ide po 100e za polukonf (evo našo i7 u 8mu sa 16gb ddr4 rama i ploča) i 100e za graf neku ostalo imam već.

Ne bežim od AMD

Ubaci u cenu i jedan SSD - M2

Bez uvrede ali koj ce ti takva ploca? Licno mislim da je m2 must have. Kapiram da pravis budzet build ali..I da nemas trenutno love da ga kupis....neka ima ta opcija na ploci. Osim ako ne plairas da ti ovaj komp sluzi samo da premostis neki period dok ne kupis nesto bolje.

Posle 10tak sati googlanja i razmišljanja mislim da je najbolja opcija 1. AMD Ryzen 5 3600 + GIGABYTE A520M S2H (rev. 1.2) za 110 eura dodati kupiti 16gb rama i 5700xt i da je to korektno. 2. i3 10100f + asrock h510h hdv sa 16gb rama 110e + 5700xt.

Mislim da je druga opcija laganija posle zameniš procesor za pola godiine tipa 50e neki i5 i imaš top narednje 4 god. A AMD je u startu bolja kupovina malo skuplja ali si zarobljen u pogledu nadogradnje posle. Nisam pametan. Što više čitam tražim i izučavam em što sve više podižem lestivicu za potrošnju em što sve je tu na dohvat ruke malo skuplje pa ajde još malo...

Prva opcija je daleko bolja. Sa i3 10100f nemas neki upgrade jer je cela 10ta i 11ta generacija promasaj.
Sa ryzenom mozes posle da uzmes 5700x3d koji kida kako radi za taj novac za igre.
Eventualno mozda da probas da nadjes neku B550 umesto A520M.

Bez uvrede ali koj ce ti takva ploca? Licno mislim da je m2 must have.

poželjno i odlično je ako ima. Ako nema (uslov cena) - nema veze. Može i adapter.

ne ne planiram da ulažem više u to bar 5 god

ala si optimističan

Ma može i do 200e

potraži neki kombo ovde na oglasima. Sigurnije je nego na KP
Eventualno mozda da probas da nadjes neku B550 umesto A520M.

bila je skoro ovde brutana ploča b450 za 50 €

Nazad
Vrh Dno