Šta je novo?

LG Televizori

Ima vec u ovoj temi na tu temu, testirali smo remuxe sto smo vece mogli da nadjemo i svaki se pustao bez problema kroz lokalnu mrezu.

Edit: ovde negde ima
Post in thread 'LG Televizori' https://forum.benchmark.rs/threads/lg-televizori.480245/post-7363695
Moguće
Ne plaćam RD za Stremio da mogu da pustim neki film 50-150GB
Mislim da mi PC sa Windows 10 nudi streaming filma na LG TV (nije to ranije bilo na desni klik), baš ću da probam kako radi npr LOTR remux

Ne placam ni ja nista. Imam Nas na kom se vrti media server i pustam iz ovog fabrickog plejera.

Sa kompa je najlakse da instaliras lg smart share i izaberes folder koji ces da delis na mrezi i u njega ubacujes filmove. Na tv-u se to vidi kao da si ubacio fles i odatle biras sta ces da pustis..

Da li neko zna koji tip panela ima ovaj LG TV: 55QNED70A6A (2025).
Nigde ne mogu da nadjem da li je IPS ili je jedan od retkih koji ima VA.

Mozda ce mi trebati i jedan od jeftinijih QNED modela (posto gledam dodatno i jedan sa Mini LED-om iz QNED serije) ali ovaj je sa Direct LED tipom osvetljenja (sto je po meni bolje nego Edge LED ) ali ne znam tip panela.

pošto je 55-ica, 98,7% je u pitanju IPS ili IPS-oliki tip panela

Sa kompa je najlakse da instaliras lg smart share i izaberes folder koji ces da delis na mrezi i u njega ubacujes filmove
Meni lose radi lg share,neke mp4 ne pusta,ima los refres ,seckaju filmovi sa vecim bitrejtom

Ne placam ni ja nista. Imam Nas na kom se vrti media server i pustam iz ovog fabrickog plejera.

Sa kompa je najlakse da instaliras lg smart share i izaberes folder koji ces da delis na mrezi i u njega ubacujes filmove. Na tv-u se to vidi kao da si ubacio fles i odatle biras sta ces da pustis..
Malopre sam pustio LOTR remux sa win10 PC koji je na LAN i LG TV pored na wifi, radi glatko nema seckanja, baš sam se iznenadio.
Aj baš ću da probam taj LG program jer ovako nemaš ni prevode ni mogućnost premotavanja.
Mislim svakako mi PC na HDMI kablu spojen da TV ali što ne probati i to. Nekad davno sam se igrao sa onim Plex player.

Ja bez problema strimujem 4K REMUX fajlove od 60GB uz Stremio na svom G5, zakačen sam na 5G WiFi. Doduše imam WiFi 6 ruter.

Isprobajte Jellyfin kao media server rešenje. Jeste open source alternativa Plexu, ali stvarno nije gimp vs photoshop situacija. Za WebOS je po mom mišljenju Jellyfin najbolja opcija jer su se baš potrudili oko podrške, mimo svih limitacija LG softvera i generalno bagovitog internog playera, gde je bolja opcija samo Apple TV ili Android Box.

Malopre sam pustio LOTR remux sa win10 PC koji je na LAN i LG TV pored na wifi, radi glatko nema seckanja, baš sam se iznenadio.
Aj baš ću da probam taj LG program jer ovako nemaš ni prevode ni mogućnost premotavanja.
Mislim svakako mi PC na HDMI kablu spojen da TV ali što ne probati i to. Nekad davno sam se igrao sa onim Plex player.

Ovo je bolja prica od hdmi jer nema potrebe da se ista povezuje i komp moze da se koristi nezavisno od televizora, a trebalo bi i da je bolja slika tako jer se eliminise hdmi kabl :)

Može li na webOS 25 da se instalira kodi bez nekih velikih egzibicija?

Pa na jedno 5 telefona, mini PC, tablet telefonu instant izbaci max brzinu oko 200 mbit, nije do rutera, solidno radi Ubee, naravno domet mu je smešan.
Kod mene je na običnom nekom TP Linku 420, a na Ubee 130, 3x brže, tako da na Ubee ne kačim ništa zahtevno.

Dosta mi brljavi net na LG C1 i preko kriminalno 100 mbit LAN porta i preko wifi dobijam brzinu 60-100 mbit wifi 5Ghz, Ubee router pored TV, na telefonu ide max 200 mbit.
Sad vidim da je rešenje uzeti HDMi LAN adapter, ima ih 100/1000/2500 USB A, C, sa oba konektora. Uzeo bi USB C sa adapterom na USB A i 1000 mbit jer planiram uzeti sledeće godine neki iz G5/G6 serije, vidim da ima USB C konektore.
Jel neko to probao na LG TV? Jel moguće dobiti tih 1000mbit bar u testu? U realnom radu nek bude i 300-500 kad uzmem Giga net.

Imao preko
Ja bez problema strimujem 4K REMUX fajlove od 60GB uz Stremio na svom G5, zakačen sam na 5G WiFi. Doduše imam WiFi 6 ruter.
Ista stvar i kod mene ,.inace preko wifi mjeri 300-320 Mbps ,uredno ide sve bez izuzetka , cak i ovi preko 100 Mbps idu ko po špagi ... ( Lg C1 spojen na wifi5 mesh)
Najčešće gledam preko stremia ,ali isto je i sa webos media playerom i plex/serviio . Samo dobar i stabiilan net i dobar izvor ,.ako to ne moze , nabacit kakav serviio/plex i po meni ne treba trazit dalje .

Ima vec u ovoj temi na tu temu, testirali smo remuxe sto smo vece mogli da nadjemo i svaki se pustao bez problema kroz lokalnu mrezu.

Edit: ovde negde ima
Post in thread 'LG Televizori' https://forum.benchmark.rs/threads/lg-televizori.480245/post-7363695
Ma jasta , ide to bez problema i lokalno i wifi em. Kad smo kod toga ,testirao sam te stvari malo detaljnije na starom lg iz 2016 bitrate test videima , ima od 3 do 400 Mbps pa ako koga zanima više nek pogleda link .
U mom slucaju 300 Mbps je isao bez problema i lokalno i wifi-em , 400 nije mogao wifiem , lokalno je malo sjeckao ali nije bilo negledljivo sto znači da je vj na nekih 350 limit sto media player moze "sažvakati ".

Poslednja izmena:
Pozdrav svima,

Jel ima neko preporuku LG servisa za televizore sa korektnim cenama?

U pitanju je LG 42LN575S od 42incha, a problem je izgleda pozadinsko osvetljenje. Odjednom je samo iz screensaver moda kada sam kliknuo daljinski da ga vratim u "budno" stanje poceo da trepce na svakih 5 sekund + je ekran taman, ali kad uperim bateriju u njega nazire se slika.

Pa to će ti uraditi svaki solidan TV servis u kraju. Ne treba ti LG servis...

Imam Lg OLED C1. Posle 4 godine, pojavio se blagi burn in. Ne vidi se dok gledam tv ali na youtube testu, vidi se lepo. Sada planiram da kupim Lg G5. Sta vi mislite, da li ce i ovaj tv za 5 godina biti sa burn in-om ili je ipak vek ovog ekrana malo duži?
Hvala na odgovorima

Imam Lg OLED C1. Posle 4 godine, pojavio se blagi burn in. Ne vidi se dok gledam tv ali na youtube testu, vidi se lepo. Sada planiram da kupim Lg G5. Sta vi mislite, da li ce i ovaj tv za 5 godina biti sa burn in-om ili je ipak vek ovog ekrana malo duži?
Hvala na odgovorima
Zar zaista mislis da postoji neko ko moze odgovorno da ti tvrdi koliko ce ovogodisnji modeli oled tv da izdrzi. Pa to ni sam proizvodjac ne zna s obzirom kako se sve pravi ne treba nista ocekivati. Ne ulazim ni u ciji dzep ali zasto bacati pare na oled koji se 50% vise i brze tros, kad mozes da prodjes jeftinije i sa nekim korektnim qned modelom a da te pri tom boli briga za burn in?

Hvala na odgovorima
Šta se gledalo na tom tvu kada si dobio burn-in? Neke kanale sa staricnim detaljima ili?

Ma ne pustajte te youtube testove, to je Pandorina kutija. Sam si rekao da nisi to video na obicnom materijalu. Ljudi uzmu tv nov iz kutije pa na takvim youtube testovima vide svasta a to nije realna upotreba.

Šta se gledalo na tom tvu kada si dobio burn-in? Neke kanale sa staricnim detaljima ili?
Normalno gledanje tv i youtube.
Ma ne pustajte te youtube testove, to je Pandorina kutija. Sam si rekao da nisi to video na obicnom materijalu. Ljudi uzmu tv nov iz kutije pa na takvim youtube testovima vide svasta a to nije realna upotreba.
Imao sam vec iskustvo sa burn in-om u familiji na Lg B8. Ponekad se i vidi malo i kada gledam tv programe. Znači, u početnoj je fazi . Uradio i čišćenje pixela
Zar zaista mislis da postoji neko ko moze odgovorno da ti tvrdi koliko ce ovogodisnji modeli oled tv da izdrzi. Pa to ni sam proizvodjac ne zna s obzirom kako se sve pravi ne treba nista ocekivati. Ne ulazim ni u ciji dzep ali zasto bacati pare na oled koji se 50% vise i brze tros, kad mozes da prodjes jeftinije i sa nekim korektnim qned modelom a da te pri tom boli briga za burn in?
Sve si u pravu. Predlozi neki model, koji ce imati bar priblizni kvalitet slike posle OLED C1, a da nije OLED?

Poslednja izmena:
Predlozi neki model, koji ce imati bar priblizni kvalitet slike posle OLED C1, a da nije OLED?
Od LG-ja ništa, ali jači TCL mini led modeli imaju jako dobar kontrast i dubinu crne, a svetlina je jača nego na oledima. C7K je sad aktuelan, treba valjda uskoro da se pojavi kod nas. Naravno tu je i Sony koji ima sve to i još za dve klase bolje procesiranje slike ali košta čak i više od oleda.

Od LG-ja ništa, ali jači TCL mini led modeli imaju jako dobar kontrast i dubinu crne, a svetlina je jača nego na oledima. C7K je sad aktuelan, treba valjda uskoro da se pojavi kod nas. Naravno tu je i Sony koji ima sve to i još za dve klase bolje procesiranje slike ali košta čak i više od oleda.
A šta misliš o Samsung qd modelima?

Vrh Dno