Šta je novo?

Hisense televizori

Problem sa servisom. Televizor hisense 65u7qf ima 3 tamne fleke na ekranu. Vlasnik tv-a je zvao servis I kazu da to ne podleze reklamaciji. Danas smo pisali hisens-u. Njihov odgovor je bio. Citiram, Ako je serviser tako rekao, onda ne podleze garanciji. Verovatno je pozadinsko osvetljenje oslabilo, ili tako nesto. Sta vi mislite, da li treba da prave ovo?
Loša uniformisanost ekrana (Backlight Bleed) ne spada pod garancijom usled tehnologije i gotovo takva je od prvog dana korišćenja televizora, dok ove DSE fleke itekako moraju da spadaju jer su nastale tokom rada.

Ja bih preneo vlasniku televizora da obavezno kontaktira još neki ovlašćeni servis i da bude uporan da se ova nesaobraznost reši.

TV je Hisense 55A6Q, daljinski se povezao na EON Box. Mogu da prebacujem kanale i da kontrolišem ostatak boxa ali ne mogu da premostim ta dva dijela tj. da iz EON TV kanala pređem u Home EON boxa. Moram na EON daljinskom pritisnem kružić. Ima li neka fora da sa Hisense daljinskim to uradim 😅

Dragi prijatelji,
Molim za savjet/pomoć.

Skoro sam kupio Hisense 75 u7q pro model. Nadao sam se da ću pronaći neki model sa VA panelom zbog kontrasta, a za njega je na zvaničnom sajtu zaista i pisalo da ima kontrast 5000:1. Međutim, nakon nekog vremena provedenog na youtube-u i forumima sam otkrio da verzija od 75 inči koristi ADS pro panel (ips), što bi značilo da mogu da se nadam statičnom kontrastu od samo 2000:1.

Ipak, ovaj tv ima miniled, sa 640 zona zatamljivanja. Da li mislite da će kvalitet slike odnosno konkretno kontrast biti OK?

Takođe, ako neko ima iskustva sa u7q pro, neka se javi i podijeli mišljenje, iskustva, kritike..

Može naravno i settings/kalibracije da podijeli, jer meni TV još nije stigao pa nisam stekao samostalni lični utisak.

Hvala puno!

55 i 85 su IPS-oliki (ADS ili ADS Pro)

YouTube recenzija je ova
u pitanju je 65" a ne 75". ako budu testirali 75", biće naveden tip panela i za tu dijagonalu

što se tog reddit linka tiče, ja bih to uzeo sa debelom rezervom jer Commercial_Breath857 brka monitore i televizore, i ne zna šta je IPS Black

Poslednja izmena:
u pitanju je 65" a ne 75". ako budu testirali 75", biće naveden tip panela i za tu dijagonalu
Tako je, ali u toku videa ovaj momak kaže da 75 inčni ima ips panel 😄
Ali potpuno si u pravu.. nisu ga testirali, a ovi sa reddita miješaju babe i žabe. Ipak, hisense i u prošlosti ima praksu da za 75 inčne koriati upravo ads pro panel

Ipak, hisense i u prošlosti ima praksu da za 75 inčne koriati upravo ads pro panel
u kojoj prošlosti kad je ADS Pro + Mini LED predstavljen pre godinu dana, ako sam dobro razumeo ovo obaveštenje?

u kojoj prošlosti kad je ADS Pro + Mini LED predstavljen pre godinu dana, ako sam dobro razumeo ovo obaveštenje?
Pa upravo sam na to mislio, ovi što rade review se izgleda na to oslanjaju - da će 75inch verzije biti ads pro jer su tako uradili npr na 75u8n

Hisense TV 50E7KQ
Problem sa HDMI ulazima i ton, problem sa starim software a i sa novim koji je stigao juče, elem HDMI 1 vezan soundbar Majority, kad gledam Orion ili Voyo vidaa aplikacije ton ide na soundar ok, ali kad prebacim na HDMI 2, ili 3, Amazon 4k stick ili Roku, startujem Netflix ili Prime nema tona, onda moram da vratim na Netflix vidaa (home) vratim na Amazon ili Roku onda imam ton na svim aplikacijama na Amazonu ili Roku, znači resetovao sve tv i soundbar, problem bio i sa drugim soundbar i sa android boxom, podrška ne zna u čemu je štos, zašto ove dve aplikacija u vidaa sistemu seku ton kad se promeni ulaz

Купио сам пре два месеца 100E7NQ pro и одушевљен сам сликом. Био сам скептичан каква ће слика бити преко суперновиног мове бокса. Соба је дугачка 8 метара па је слика топ. Да ли хисенсе има програм као лг (смарт схаре) да се пушта мултимедија преко компа без повезивања камбловима?

nema. no, ima Plex

Још једно питање. Добио сам уз тв и хисенс соундбар и повезао сам га оптичким каблом али морам преко његовог даљинским од соундбара да појачавам и смањујем тон. Да ли је можда боље повезати преко хдми тв и звучник?

Uvek bolje preko hdmi, opticki je stariji format, i moze max 5.1 zvuk da prenese. HDMI je noviji standar i moze i atmos da pusta i losses, i imaces cec funkciju, pojacavanje, smanjivanje kao i paljenje zajedno sa tv-om i gasenje. Vidi malo po youtube razliku izmedju optickog i hdmi.

Uvek bolje preko hdmi, opticki je stariji format, i moze max 5.1 zvuk da prenese. HDMI je noviji standar i moze i atmos da pusta i losses, i imaces cec funkciju, pojacavanje, smanjivanje kao i paljenje zajedno sa tv-om i gasenje. Vidi malo po youtube razliku izmedju optickog i hdmi.
А реци ми јел то иде обичан хдми или неки посебан? Тв је окачен на зид и има 60кг није баш лако за скинути га а каблови су провучени кроз бужир.

Nazad
Vrh Dno