Šta je novo?

Samsung Galaxy S22

Samsung has begun rolling out the Android 16-based One UI 8.0 update to the Galaxy S22, S22+, and S22 Ultra in Europe. It weighs around 3.17GB and will expand to other regions soon.
This marks the final major Android OS update for the Galaxy S22 series, as Samsung promised 4 years of updates.

Poslednja izmena:
Koristi se već 10 dana u radi sve perfektno 🙂
Utegnuto je sve, animacije tečne, baterija ista kao pre ili možda čak i malo bolja...

Sve u svemu pošto je ovo zadnje OS ažuriranje dobro ne odraditi listu instalaciju - factory reset iz rikaverija 🙂

Factory reset:

Volume UP + Power (dok je povezan na komp) je kombinacija tastera da se uđe u rikaveri i vrati na fabrička podešavanja:

Stiglo neko novo ažuriranje, koje pored oktobarske sigurnosne zakrpe nosi još i "Unapređeno ponašanje uređaja", odnosno "stabilnost i pouzdanost". 292,14 MB. U pitanju je S22U.

Poslednja izmena:
Stiglo i na običan S22

Da obradujem samsungovce S22U na mts-u. (Soko lite). Jutros, 08:56, sam proveravao da li ima bilo kakvo sistemsko ili bezbedbosno ažuriranje sofrvera. Naravno, nije bilo. Odložio sam telefon, ali sam dobio zvučni signal obaveštenja. Međutim, u obaveštenjima nije bilo ničega. Pogledao sam na onu liniju gore, kod sata i videh ikonicu 5g (ispunjenu). Na momente se kvadratić isprazni, ali se brzo popuni i tako ostaje veći deo vremena. Pokrenuh speedtest (lokacija Betanija, tj.Novi Sad-GAK) i evo rezultata:

Prilozi

• Screenshot_20251231_085837_Speedtest.jpg
    Screenshot_20251231_085837_Speedtest.jpg
    58.3 KB · Pregleda: 51
5G radi od prvog dana na A1 i na pripejd paketima od 1000 din 😀

Da li je realno da na s22+ za 8 sati rada izgubi od 100% na 5% sa SOT 1:45 min. Malo igrica gledam tiktok instagram. To je telefon od ćerke gde je instaliran family link pa sve mogu da pratim. Vredi da se menja baterija ili da se uzima drugi telefon za iste pare recimo da se zameni za A35 mada taj telefon je užas prema s22.

Računaj da bi te zamena baterije u ovlašćenom servisu izašla otprilike 100 evra ali imajući u vidu da je već vremešni S22+ i dalje znatno bolji telefon od A35 ja ne bih razmišljao o prelasku na njega već bih u slučaju za koji pitaš išao na zamenu baterije (ako je sve ostalo na telefonu OK).

Da li je realno da na s22+ za 8 sati rada izgubi od 100% na 5% sa SOT 1:45 min. Malo igrica gledam tiktok instagram. To je telefon od ćerke gde je instaliran family link pa sve mogu da pratim. Vredi da se menja baterija ili da se uzima drugi telefon za iste pare recimo da se zameni za A35 mada taj telefon je užas prema s22.
Oglasi taj s22+ i pokušaj da ga zamijeniš za s23+ uz neku razumnu doplatu(za cijenu te baterije npr..) i dobićeš + 4-5 sati sota bolju bateriju...

Pitanje je šta će dobiti, možda je na tom S23+ još gora baterija jer je potencijalno telefon korišćen 3 godine ...

Nema šanse da je gora + je štedljiviji i bolji procesor.Prije pola godine sam prodao mali s23 koji je lagano izvlačio 6h sota dnevno...

Pozdrav, da li je nekom S22 upao u bootloop nakon ažuriranja pre neki dan?

Poslednji update je na mom S22 Ultra bio 28.01.2026. Za februar nije bilo ni ponuđeno, niti ga sada ima. Nadam se da su ga povukli iz samsunga i da će ga ispraviti i implementirati u sledećim mesecima kao potpuno novo ažuriranje. U svakom slučaju ću gledati da sva naredna preskočim i dočekam poslednje-One UI 8.5, ako ga bude.

Tekst se odnosi na Galaxy S22, ne S22 Ultra

S22 Ultra security update je na januaru 2026, a Google Play system update je novembar 2025.

A koliko je verovatno da će S22 serija dobiti OneUI 8.5?

Biće i za S22 seriju, polako prvo novije S serije telefona pa posle redom. 🙂

^ da , S22 serija dobija UI8.5 i to je poslednje ažuriranje . Posle toga godinu dana idu samo sigurnosne zakrpe.

Servis javio da je i dalje u bootloop-u nakon instalacije novog softvera... ja sam otisla korak dalje i kontaktirala samsung podrsku i sada cekam njihov odgovor. Nadam se pozitivnom ishodu. Volela bih da se jave ispod korisnici s22 serije, ako je neko u istoj situaciji nakon update-a.

Nazad
Vrh Dno