Šta je novo?

LG Televizori

Cekam od Madjara G5 i moram priznam da odavno nisam bio ovako uzbudjen oko tehnike, mislim jos od vremena iPhone 12 Pro.

Nekako jos ne verujem da stize... nadam se da me nece prodavac ispaliti.
Videćeš i sam, koliko je dobar TV.

Ja od kad sam ga uzeo, maltene svaki dan pogledam neki film, čak sam krenuo i neke koje sam ranije gledao, da rewatchujem, sada u punom sjaju HDR/Dolby Vision formata.

Stigao G5. Fenomenalno izgleda montiran na zid. Bukvalno kao slika. Nigde kablova.

E sad prvi utisci su negativni - kabl za struju komplikuje sredjivanje kablova sa ostatkom.

Na TVu koji kosta kao polovni auto je ugradjen 100MBit ethernet i tu nema pomoci!

Druga stvar, daljinski je prejadan! Moja prva reakcija je bila da je to neki rezerni daljinski i da cu negde u pakovanju pronaci pravi daljinski!

Vidim da cu dokupiti debeli Magic osim ako forumasi nemaju drugih predloga?

Poslednja izmena:
Ima ethernet usb adapter da se kupi, ako ti nešto znači. Ali jeste bezveze, toliko skup tv da nema jači port.
Vjerovatno očekuju da će 90% korisnika koristiti wifi6 (što vjerovatno i jeste slučaj).

Druga stvar, daljinski je prejadan! Moja prva reakcija je bila da je to neki rezerni daljinski i da cu negde u pakovanju pronaci pravi daljinski!

Vidim da cu dokupiti debeli Magic osim ako forumasi nemaju drugih predloga?

Debeli Magic remote od prastare B serije je čudo 👍 iako je ovaj novi sličnog izgleda kao daljinac od Apple TV-a 😁 Praktičan deo je da se lako poveže sa STB-om od Telekoma i mogu da se prebacuju kanali točkićem, back dugme uklanja onu traku koja se pojavi kad se prebaci na novi program. Nema numerički deo i zbog toga ne mogu da se tako prebacuju kanali 🤓 Ovo sve pričam za C5 seriju, ali pretpostavljam da je identičan 😃

Meni je više iritantno kad na 65 inča pogledam sliku koju emituju operatori, pogotovo na nekim kanalim i ako se približite televizoru 😁

Poslednja izmena:
Imam sadrzaje koji idu preko 100MBit (npr. La La Land remux). Takodje, TV sam uzeo da igram igre preko GFN, gde je vec sada u pikovima preko 80MBit.

Ovaj TV sam uzeo sa namerom da ga zadrzim 5-7 godina, a vec sada ne zadovoljava neke banalne standarde.

USB LAN Adapter ili kvalitetan Wi-Fi.

Već se pričalo o ovom "ograničenju". Na ovaj način LG osigurava da sve što može TV da primi kroz mrežu - da može i da prikaže. Da su stavili Gbit LAN, ljudi bi kukali kako TV ne može da isprati 200-300 ili čak i više Mbps materijale... Korisnici su stoka.

Ima
Nisam testirao dal ubije bas
Svakako bi neke kvalitetne sluške
Više volim dobar glasan zvuk nego kvalitet slike
Ne reče jesi probao Night mode :)

USB LAN Adapter ili kvalitetan Wi-Fi.

Već se pričalo o ovom "ograničenju". Na ovaj način LG osigurava da sve što može TV da primi kroz mrežu - da može i da prikaže. Da su stavili Gbit LAN, ljudi bi kukali kako TV ne može da isprati 200-300 ili čak i više Mbps materijale... Korisnici su stoka.

Ne reče jesi probao Night mode :)
Jesam smanji izgleda sve do neke mere
Svakako ne volim tako da gledam filmove moram uzeti neke glasnije sluške
SteelSeries Nova 5x i Soundcore Q20i se jako slabo čuju kad pustim filmove zbog tih formata, ovako za muziku, igrice su ok

Ajme jos jedno veliko razocarenje.

YT aplikacija ne dozvoljava gasenje ekrana! Mi inace TV jako cesto koristimo kao veliki radio.

Znaci morace Android box i za ovaj tv... a bas sam se nadao da cu se napokon otarasiti dodatnog uredjaja.

Pri cemu je vreme za promenu izvora horor. Kad se stosne dugme, dok se interfejs ne pojavi... sporo i tromo.

Pokusam da dodam Google Home nalog, kad sam ve na elranu za inpute, ali cvrc. Baca gresku koja ni ne kaze koji je problem.

Poslednja izmena:
Kod mene na C4 je sve ok.Ne znam otkud to da G5 ima toliko falinki?

Nema gašenja ekrana na youtube, valjalo bi da ima... Pre nije bilo ni opcije slike u slici za aplikacije i source inpute u kombinaciji pa su to dodali. Nedostatak gigabitnog porta sam rešio stavljanjem rutera u komodu ispod tv-a. Nabavio sam usb to lan adapter ali ga nisam koristio jer nemam seckanja ni na remuxima od po 100GB.
Instaliraj youtube bez reklama i smanji malo hejt 🤣

Imam YT premijum, tako da reklama nema, ali imam i decu i ne zelim da ceo dan blenu u spotove.

Pustao sam juce remux koji ima prosek 80MBit i secne tu i tamo. No to sada vise nije ni bitno... koristice se box zbog ove zafrkancije sa YT i gasenjem ekrana... a box normalno da ima GBit port.

Jos jedan u nizu "pametnih" televizora na koji se mora kaciti jos pametniji box...

Ni sa YT premium ne dozvoljava gašenje ekrana. Biće uskoro kroz update na onom adfree yt, ali kad ugasi ekran posle par minuta trigeruje onaj slide show slika koji se pojavi kad se tv ne koristi, dok muzika ide u pozadini.
Nema potrebe za lan adapterima ako je stabilan wifi na 5ghz, vuče veće brzine i pušta fajlove sa većim bitrate.

I meni se čini da može da Screen off opcijom.

Ne moze, uredno mi izbaci poruku u fazonu ne mogu da ugasim zbog pravila YT.

Kod mene na C4 je sve ok.Ne znam otkud to da G5 ima toliko falinki?
Kod mene na G2 WebOS je užasan. Godinama sam čitao kako je dobro osmišljen i snappy, niđe veze, pogotovo settings menu je spor i loše organizovan. Poslednja verzija WebOS-a. OS je ubedljivo najlošiji deo TV-a, neke gluposti ne mogu ni da se ugase...
Dizajn TVa bruka dobar, slika izuzetna, ali sistem je nula. Ovaj noviji je pet puta svetliji i pet puta skuplji zbog toga ako dobro pratim?

Meni je povezan a PC tako da me ne pogadja preterano.

Ni sa YT premium ne dozvoljava gašenje ekrana. Biće uskoro kroz update na onom adfree yt, ali kad ugasi ekran posle par minuta trigeruje onaj slide show slika koji se pojavi kad se tv ne koristi, dok muzika ide u pozadini.
Nema potrebe za lan adapterima ako je stabilan wifi na 5ghz, vuče veće brzine i pušta fajlove sa većim bitrate.
Glasovna komanda. Turn off the screen. Tako ja gasim c1

Ne znam sto uopste stavljaju lan port ikako 🤨
Ili je to za ove sto su jos na 2.4 wifi pa im je 100 mbit i vise nego dovoljno

Meni WiFi ide do 300Mb/s a preko kabla 600.Svakako dovoljno za remux filmove.

Glasovna komanda. Turn off the screen. Tako ja gasim c1
A kako se gase te glasovne komande, još nisam provalio?
Meni se to aktivira dok gledam filmove, lik iz filma aktivira voice command...
Ne znam sto uopste stavljaju lan port ikako 🤨
Ili je to za ove sto su jos na 2.4 wifi pa im je 100 mbit i vise nego dovoljno
Kao što reče kolega, za osnovne stvari Wifi je super a za neke nije makar bio i 7E ili šta je već aktuelno. Moj mesh pušta Wifi6 signal pa je opet loše za mnoge upotrebe.

Za hardcore GFN onda Nvidia Shield, ni jedan TV na tržištu nema gigabitni lan port koliko znam.

Počelo je da mi otkazuje osvetljenje na ekranu.
Slika je vidljivo tamnija, ali još uvek može da se gleda.
Trogodišnja garancija mi je istekla pre mesec dana.
Imam još dve godine one produžene garancije koju su davali te 2022. godine uz verifikaciju email adrese.
Ima li svrhe da reklamiram?
Da li će da prihvate ili moram da čekam da načisto otkaže?
Jer kažem, ekran je još gledljiv.

ima svrhe. treba da se zameni pozadinsko osvetljenje ili napojna jedinica ili matična ploča

Imam još dve godine one produžene garancije koju su davali te 2022. godine uz verifikaciju email adrese.
Nazovi i pitaj. Mi smo tako za hisens, da ne bi skidali tv sa zida i nosili za dzabe.

Koji model je u pitanju ako nije tajna?

Jel imao neko problem konkretno na LG-u da tv sam odjednom odjavi iz svih aplikacija (eon,hbo max, voyo itd) ?

Mogu li da upralim stari, debeli Magic remote sa LG G5? Daljinski koji ide uz njega je krs krseva.

Nazad
Vrh Dno