Šta je novo?

A1 optički internet

@m4rk0
jesu kredencijali za logovanje na Xplore TV isti ko za aplikaciju?

Pa ono generalno A1 account, znaci nije za sve isto.
Xplore web, MojaA1 aplikacija, Xplore RS itd

za xplore je svuda ista sifra i za web i za mob i za boks i smartv ... i u vecini slucajeva je ista kao i za moja1 sem za neke specificne situacije.

Izgleda da ne sme na telefonu da bude uključen private dns da bi preko wifi (od ZTE) radio tv xplore i sama A1 aplikacija na telefonu.

@ewfd154 Zaposleni radi samo na XploreTV kao inzenjer nisam zaduzen za uredjivacku politiku. Al da te ne ostavim bez odgovora.
Kako su meni objasnili ove cene u pdf su originalne a na sajtu su "za dobrodoslicu" Kako ne bih unosio zabunu necu se vise oglasavati o temama koje nisu vezane direktno za sam rad XploreTV-a.
Sto se broja kanala tice moguce da je greska umesto preko 140 neko upisao 150. Sugerisacemo kolegama da isprave.

Znam da se ne baviš time, siguran sam da si prosledio tamo gde treba i hvala ti na tome, nisam ni mislio da si ti lično neozbiljan.

Drugo, nisu u pitanju razlike u cenama, već razlike u jednoj od 4 cene.

Treće, obmana je staviti TV ikonicu i onda brojati kao kanale i radio-stanice. Dakle, za manji paket ne treba da piše ni 150+ ni 140+ već 120+.

Najlakse je da skinete neki apk tipa net analyser. Skenirate portove i ako 443 nije otvoren kada kucate xploretv.rs apk nece raditi
ako treba nesto detaljnije da analiziramo pisite u pm pa cemo sutra

Došapni im da se RTS-ov arhivski kanal ne zove RTS Tezor, već RTS Trezor, a BBC News ne zove BCC News.

Ako nekog interesuje, ovo su kanali koji su dostupni u skupljem paketu u odnosu na jeftiniji:

Baby TV
BBC Earth HD
BBC News
BN TV HD
Bravo Music
Cinemax 1 HD
Cinemax 2 HD
CNN HD
Disney Junior
HBO 2 HD
HBO 3 HD
HBO HD
Nat Geo Wild HD
Nickleodeon
Pink Classic
Pink Comedy
Pink Crime & Mistery
Pink Extra
Pink Fashion
Pink Folk 2
Pink Horror
Pink Kuvar
Pink Music 2
Pink Plus
Pink Premium HD
Pink Reality
Pink Romance
Pink Sci Fi
Pink Show
Pink Style
Pink Thriller
Pink World
Pink World Cinema
Pink Zabava
PRVA Files HD
PRVA Kick HD
PRVA Life HD
PRVA Max HD
PRVA Plus HD
PRVA World HD
RT Doc HD
RT News HD

Osim HBO-a, Cinemaxa, BBC Eartha i NG Wilda, manje-više sve ostalo su tematski Pinkovi i Prve i news kanali inače besplatno dostupni na satelitu ili kao strimovi.

OK, može li neko od stručnijih da objasni šta znače ovi odeljci - VIDEO-TBS, TR069-TBS, HSI-TBS?

VLAN-ovi za različite usluge koje prolaze kroz uređaj:

VIDEO-TBS - Video VLAN (TV)
TR069-TBS - CPE Wan Management / Daljinski nadzor i knofiguracija uređaja
HSI-TBS - High Speed Internet VLAN

Meni takodje pod VIDEO-TBS stoji "Connecting"
1759956633379.png

Poslednja izmena:
Da li Xplore TV na mobilnom sa A1 mrezom trosi internet ili je kao Iris i ne trosi u svojoj mrezi?

Jel moze da se vidi koji je VID na tom VIDEO-TBS - Video VLAN (TV) portu?

trosi internet …. sem u slucaju kada si kupio sportski dodatak preko moja1 tada je zero rate na tom broju

Ima nekih podesavanja ali nije nista podeseno.

Prilozi

• Screenshot_2025-10-08-23-30-15-578_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2025-10-08-23-30-15-578_com.android.chrome.jpg
    82.9 KB · Pregleda: 26
Imam. Zasto to niko nije povezao po defaultu? Cak mi monteri odmah zakacili na WiFi, cim su izasli prebacio sam na LAN kad ga vec imam :)

Da li to uopste ima smisla? Neko je ovde pominjao da A1 ne koristi nikakve VLAN-ove za TV

Imaš li TV uslugu u paketu, i ako imaš, da li je box povezan?

Sa ovim podešavanjima određuješ na kom portu ili Wifi SSID-u će biti mapiran taj VLAN.
Nije to tek tako, treba da uradi port binding i odredi sta koji radi ali neznamo sta koristi A1 za internet a sta za TV.
Tipa VID 100 INTERNET VID 300 TV
Za to nam treba Admin pristup.

Rajko ima uputstvo mozda moze da se primeni.

ZTE ZXHN H298Q​

Poslednja izmena:
Meni je rečeno kad sam pričao sa kontakt centrom da boxovi ne koriste poseban opseg za tv. Marko može da demantuje ili potvrdi.

Imam. Zasto to niko nije povezao po defaultu? Cak mi monteri odmah zakacili na WiFi, cim su izasli prebacio sam na LAN kad ga vec imam :)

Da li to uopste ima smisla? Neko je ovde pominjao da A1 ne koristi nikakve VLAN-ove za TV

Video (odnosno TV) može da ide preko Internet VLAN-a ili preko zasebnog Video VLAN-a.

Ako koriste Internet VLAN:

+ Box (uglavnom) može da se koristi na bilo kom drugom internetu (da se nosi na slavu, jel'te...). Potpuno isto, kao npr. aplikacija na mobilnom telefonu.
- Box koristi deo bandwidtha Interneta, što a) utiče na ukupnu brzinu dok se gleda TV ili više njih i b) ostali saobraćaj može da utiče na sam TV stream (seckanje i/ili kašnjenje prilikom intenzivnog korišćenja mreže. Ovo nije slučaj sa zasebnim Video VLANom.

Neko je izgleda noćas bio vredan pa je rešio problem kod mene. 😊

1000046272.jpg
1000046273.jpg

Vrh Dno