Šta je novo?

Samsung Galaxy S25

Pa ne bih bas da uskratim ažuriranja zbog toga.
Porcedura zamene traje 2 minuta.
Vratiš na originalni CSC, odradiš apdejt, pa vratiš na željeni CSC. Naravno, ukoliko ti je potrebno snimanje. Meni je ovo privatni telefon i zaista nemam potrebu da bilo šta snimam, ali ajde, kad može, što da ne.

Na telefonima na poslu to imamo zbog kasnijih provera toka razgovora. Isključivo za naše potrebe. Da li je nešto u jednoj ili drugoj boji, 1/16" duže ili kraće i slično.

Jel uspeo neko da prebaci na SEK? Ja sad probao i kao da ne postoji, a imao sam ga na S23. Hoće na druge kodove ali na SEK neće.
edit: nema ga posle 23 serije. Prebacio sam na THL, ima iste funkcije, samo da vidim da li će da prima ota update kao što je SEK regularno, znam da mi recimo na ILO nije hteo

Poslednja izmena:

A na osnovu čega preporučujete CSC?

Pokušao sam da pronađem da li CSC reguliše još nešto sem opcija koje su ne/dostupne u određenim regijama, ali nisam našao ništa osim, rekao bih, površnih lista - koji Csc ima omogućeno snimanje, Samsung pay, gde ima problema sa apdejtima....

Mene na primer interesuje da li su putem CSC-a kontrolisani frekventni bandovi (opsezi) koje telefon koristi, pošto znaju da se solidno razlikuju od zemlje do zemlje.

Pre nekog vremena, je bilo problema sa Xiaomi telefonima na Telenorovoj mreži, jer, ako se ne varam, telefoni za azijsko tržište nisu koristili LTE band na 800 MHz, a od naših operatera ga je koristio samo Telenor.

A na osnovu čega preporučujete CSC?

Pokušao sam da pronađem da li CSC reguliše još nešto sem opcija koje su ne/dostupne u određenim regijama, ali nisam našao ništa osim, rekao bih, površnih lista - koji Csc ima omogućeno snimanje, Samsung pay, gde ima problema sa apdejtima....

Mene na primer interesuje da li su putem CSC-a kontrolisani frekventni bandovi (opsezi) koje telefon koristi, pošto znaju da se solidno razlikuju od zemlje do zemlje.

Pre nekog vremena, je bilo problema sa Xiaomi telefonima na Telenorovoj mreži, jer, ako se ne varam, telefoni za azijsko tržište nisu koristili LTE band na 800 MHz, a od naših operatera ga je koristio samo Telenor.
Kolega je pitao za telefon iz radnje (ne od operatera), pa sam između ostalog zato preporučio THL. Inače, koristim THL već na drugom telefonu (S23, S25ultra) i radi sasvim lepo (nema problema sa B20). Na S23 ažuriranja su stizala normalno, dok sam na S25 ultra isključio ažuriranja (zasada, preko adb komandi).

Da li je moguce pre kupovine S25 telefona, odnosno pre otvaranja pakovanja otkriti da li je telefon cist za EU trziste sa EUX csc-om na osnovu serijskog ili neceg drugog? Kupio bih neki sa KP uskoro pa da se pripremim na vreme. Hvala.

Nisam mogao da odolim ni ovoj Samsung promociji pa sam uzeo i s25 nakon s24 fe. Sta ću sa tolkim telefonima kad pristignu i ovi pokloni Boga pitaj. 😆 Šalim se, nešto ću da prodam, nešto da poklonim, a nešto ću da zadržim za sebe. Realno ovakve dve promocije ja ne pamtim da su ikad bile, šteta da se ne iskoristi.
Elem, pošto svakako imamo novu temu za promocije neću da drvim o njima više nego imam jedno pitanje za vas. Ovaj s25 mi je generalno prvi telefon sa ultrasoničnim senzorom otiska prsta i za dva dana koliko ga koristim meni je ovo katastrofa. To se kosi sa svim recenzijama i testovima koje sam gledao...ono ljudima otključava u deliću sekunde, još prst kršteno ne spuste na ekran. Ne samo što je spor, nego bukvalno svaki peti put otključa ili čak neće ni da otključa nego mi izbaci da kucam šifru. Još dok sam registrovao prst u postavkama to je trajalo i trajalo...krene da puni onaj zeleni krug i samo stane pa ja pomeram prst pa vrtim tamo-ovamo dok ga nekako ne napuni jedva na 100%. Identično i sa palcem druge ruke. Neuporedivo bolje mi radi senzor na s24 fe i na starom realme GT mastru. Ne znam šta je po sredi. Bukvalno sam ga juče otpakovao iz kutije. Da nije fabrički stigao sa nekim problemom oko tog senzora...mada ne znam, nisam do sad čuo da se neko žalio na to. Doduše možda je neko i pisao ovde ali nisam bas pomno ispratio. Jedino sto mi pada na pamet je da ja imam blagi ekcem po koži pa još kad dodje ovo hladnije vreme meni ruke budu malo ispucale, čak i jagodice. Možda je ovaj tip senzora osetljiviji na te sitne imperfekcije pa zato radi gore nego optički od pre 5 godina (mada mi nema smisla, trebalo bi da je superiorniji u svakom pogledu). Samo mi to pada na pamet. Jedino da čekam devojku da se vrati sa puta pa da probam da njenim prstom. Smara me da nosim na servis telefon juče otpakovan, a opet još veći mi bedak da stalno kucam šifru na telefonu od 100k. 🙄

Poslednja izmena:
Nis' ti to dobro inicijalno skenir'o.

Jes bilo malo smaranje sa onim mrdaj prst levo desno. Ja sam stavio po dva put prste koje najčešće koristim i peto polje popunio trećim prstom. Nisam ni znao da je neki poseban senzor, ali otvara warp brzinom.

Da, dopuna, imam onu mobile outfitters foliju na ekranu. Telefon je S25+.
Definitvno radi drastično brže nego na S21FE koji sam do pre neki dan koristio.

Bez ikakve zastite na ekranu, bukvalno u delicu sekunde otkljucava, ne mora da se zadrzava prst uopste, samo pipnes malo i to je to.

@PJ Koju foliju si stavio? Kako ti izgleda u odnosu na bez folije? Ja sam uzeo neko staklo, međutim reflektuje kao ogledalo, pa sam skinuo.

Znam da bi tako trebalo, ali ovo kod mene kriminal. Uzeo sad gt master da uporedim...ma kakvi, šije ga midrejndžer iz 2021. godine, 20/20 bez greške. Zaštitno staklo nemam, folije nemam...go ekran čist kao suza. Ne znam kako nisam dobro skenirao, ne znam sta zapravo tu može da ne bude dobro? Stavim prst u označeno polje kao i kod svakog drugog telefona. Samo još u toku tog inicijelnog skeniranja meni neće lepo da očita prst, kao da ga ne prepoznaje dobro, jeb*m li ga šta mu je. Ajde ubacicu video malo kasnije čisto da dobijem potvrdu od vas. Ja jeste da nisam do sad koristio modele sa ultrazvučnim fp senzorom al znam da ovo ne sme ovako da radi. 🤦🏻

Znam da bi tako trebalo, ali ovo kod mene kriminal. Uzeo sad gt master da uporedim...ma kakvi, šije ga midrejndžer iz 2021. godine, 20/20 bez greške. Zaštitno staklo nemam, folije nemam...go ekran čist kao suza. Ne znam kako nisam dobro skenirao, ne znam sta zapravo tu može da ne bude dobro? Stavim prst u označeno polje kao i kod svakog drugog telefona. Samo još u toku tog inicijelnog skeniranja meni neće lepo da očita prst, kao da ga ne prepoznaje dobro, jeb*m li ga šta mu je. Ajde ubacicu video malo kasnije čisto da dobijem potvrdu od vas. Ja jeste da nisam do sad koristio modele sa ultrazvučnim fp senzorom al znam da ovo ne sme ovako da radi. 🤦🏻
Пробај да дунеш у прст, па откључај онда.

Znam da bi tako trebalo, ali ovo kod mene kriminal. Uzeo sad gt master da uporedim...ma kakvi, šije ga midrejndžer iz 2021. godine, 20/20 bez greške. Zaštitno staklo nemam, folije nemam...go ekran čist kao suza. Ne znam kako nisam dobro skenirao, ne znam sta zapravo tu može da ne bude dobro? Stavim prst u označeno polje kao i kod svakog drugog telefona. Samo još u toku tog inicijelnog skeniranja meni neće lepo da očita prst, kao da ga ne prepoznaje dobro, jeb*m li ga šta mu je. Ajde ubacicu video malo kasnije čisto da dobijem potvrdu od vas. Ja jeste da nisam do sad koristio modele sa ultrazvučnim fp senzorom al znam da ovo ne sme ovako da rPdi. 🤦🏻
Probaj da uključiš Ekran/osetljivost na dodir

@PJ Koju foliju si stavio? Kako ti izgleda u odnosu na bez folije? Ja sam uzeo neko staklo, međutim reflektuje kao ogledalo, pa sam skinuo.
Mobile Outfitters, ona osnovna. Koristim je već na nekoliko uređaja, na jednom mi je spasila ekran sigurnog loma. Nije mi pri ruci S25, ali gledam drugi telefon sa istom folijom, kada je uključeno svetlo ekrana, ne vidim odsjaj.

Baš to, prilikom prvog unosa otisaka, čas hoće, čas neće, onda se otisak pomera malo levo-desno po ekranu, pa ga juriš prstom. Trajalo je sigurno nekoliko minuta dok nisam registrovao svih pet pozcija. Mislim da mi je za jedan prst čak bilo da nije uspelo, pa iz početka. Na granici frustrirajućeg. Ali kada sam registrovao, možda prvih 2x nije otključao na keca, valjda dok nisam shvatio gde je otisak, bez da gledam. Sada radi savršeno.

I kod mene užasno radi otisak na s25. Možda je malo i do toga što imam neko zaštitno staklo.
Meni savrseno radi otisak prsta stavljeno staklo zastitno nemam pojma koje platih ga 15 eura jos kad sam bio kupio telefon to je bilo jos u februaru medju prvima uzet radi dan danas bez ogrebotine bez icega samo nek traje....Ovde Hvale Nikin staklo msm da su neki sa alexpresa narucili i kazu dobro staklo dobar otisak prsta ovo moje jednog dana kad pukne a nadam se jos ne uzecu taj da probam

Hajde videcu sutra baš sa kolegom na poslu da proba i on. Možda je do mojih jagodica...ne znam.

Pa nemam ništa preko ekrana (još uvek) rekao sam već.
Sad vidim... Loše sam preleteo preko poruke, pa sam snimio PJ-ev odgovor...

Zapravo, može lako da bude problem ukoliko ti je koža na prstima suva i tvrda jer se prst neće uvek jednako prilepiti za staklo, pa će ono što senzor prikuplja biti drugačije...
A da probaš ti lepo uveče da namažeš ruke sa hidratantnom kremom i vidiš da li bolje radi ujutru?

Vrh Dno