Šta je novo?

World of Tanks

Sad skoro kada sam se vratio na wot posle duzeg vremena, bas mi je delovala igra crnacki, posto igram wows isto, tamo se daleko brze napreduje nego u wotu.

Mislim da bi trebalo da ubrzaju malo, pogotovo sa toliko grana i tenkova da ljudi mogu bar 30% brze da stignu do kraja.
Poenta igre nije da stignes do kraja, ako tako igras onda ne treba da igras PVP igre.
Danas imas milion igraca koji u t10 (sad vec t11) ne znaju gde je levo i to bas zbog toga sto se extremno brzo dolazi do t10. Pogledaj samo statistiku nizih tireva, ispod 6 mislim da se vise uopste ne igra, ostalo samo 8 (i to samo zbog silvera) pa do 11.
Igra je extremno komplexnija nego sto je bila pre 10 godina i novim igracima je mnogo tesko da se snadju, jos kad na to dodas da bi svi oni odma da voze t10, dobijes sta imas danas, partije sa po 15-0.

@MilanBre
Pa mogli bi ali nece jer onda ti i ja ne bi placali za premium dane i ostalo, mislim, ja svakako ne placam a ti kako oces ;)

Pa igrica je kreirana tako da se stize do kraja cak ima i medalja za to.

A igra je smece ne jer igraci koji igraju od tier 1 do 10 brzo stizu do 10tke nego oni koji nakaleme sa tier 8 premium tenkom exp pa prebace u free i izuce granu.

@DexterMorgan apsolutno se slazem da je igra crnacki grind, sto se tice premijuma vise nije kao nekad samo premijum acc vec sad imas i wot+ i ovo i ono. Drugo sto se tice premium tenkova mnogo manje zaradjuju nego pre, negde procitah da je tiho uradjen rebalans zarade i da sad zaradjuju manje od wot2.0, ne znam nisam igrao dugo da bih ovo mogao da tvrdim ali definitinvno zaradjuju manje nego pre 10ak godina kad su mogli i da urade nesto vise u partijama u koje ulaze opet ovo vise vazi za t8 premijume iz mog iskustva, t6 premijumi su daleko zanimljiviji ali im je e i income mnogo manji, tako da tesko da mozes njima da odrzavas pogotovo bez premijuma t10-11 tenkove. Tj mozes ali koliko mi se cini da odradis desetine bitaka u t6 premijum tenkova da bi mogao da odradis 1 u npr leo120 jer leo120 jede silver kao blesav ok ja dodajem camo direktivu 20k silvera pa cokoladu 10k silvera pa ako iskoristim helth ili repar kit samo to mi pojjede 45-50k....bez granata ili popravke....Igrao sam onaj event sto je bio presao ga celog sa Tigrom2 uzas koliko je to spor tenk i nezanimljiv za igranje posle leo1

Nisam ispratio sta sve ima, i sta su dodali, video sam da ima wot+ ali iskreno nije me zanimalo da ulazim u to o cemu se radi.

Ocigledno da se malo promenila igra u tom smislu, ne igram je cesto dodjem periodicno, cim mi dokrastavci obrisem je i ne igram dugo.

Ali znam dosta njih jos od pre, uzmu OP tier 8 premium, grindaju exp, puknu kes konvertunu u free exp i cela grana izucena, onda dodje u tier 10, ne zna po cemu je karakteristicna grana, ni kako se igra.

Onaj ko prodje od tier 1 do tier 10 pa i brze malo, on zna od prilike sta i kako.

Nisam ispratio sta sve ima, i sta su dodali, video sam da ima wot+ ali iskreno nije me zanimalo da ulazim u to o cemu se radi.

Ocigledno da se malo promenila igra u tom smislu, ne igram je cesto dodjem periodicno, cim mi dokrastavci obrisem je i ne igram dugo.

Ali znam dosta njih jos od pre, uzmu OP tier 8 premium, grindaju exp, puknu kes konvertunu u free exp i cela grana izucena, onda dodje u tier 10, ne zna po cemu je karakteristicna grana, ni kako se igra.

Onaj ko prodje od tier 1 do tier 10 pa i brze malo, on zna od prilike sta i kako.
Ne znam koliko je to danas primenjivo ali da znam par igraca koji su to radili, ja sam uvek isao redom, dok sam igrao, i onda me igra smorila kad sam istrazio celu Nemacku granu i veci deo Ruske i tu sam prestao. Sad malo opet poceo zbog leo120 i pokajao se , sa giftovanom granom sam otvorio Amere medium granu ali nisam igrao, tako da sam ostao na ogranicenom broju tenkova, doduse ranije sam bio dosta i rasprodao jer sam hteo da prestanem da igram. A onda sam dobio email da ako se ne aktiviram da ce mi obrisati nalog jedno 2 nedelje pre wot2 updatea. Od tad sam odigrao oko 1000 bitki ali igra se dosta izmenila pritom leo120 je tesko razocarenje u odnosu na leo1.

svako igra kako zeli, sve je to dozvoljeno svima. dok god ima desetine hiljada igraca online znaci da rade dobro i nece propasti.

igra je free niko nikoga ne tera da placa, mislim pakao je igrati free, ali ne zive oni od vazduha.

Ja imam nekoliko desetke ali zbog silvera, samo jednu i trenutno sam na milion silvera.

Object 268, koristim obične granate koje probijaju bukvalno sve pa ne koristim heat, njih stavim 4 koliko da imam protiv baš tvrdih oklopa.

Baš sam pratio stanje, object 430u, baš je skup nakon borbe a object 268 prašta pa i ako umrem prerano, nije neka šteta, bitno da se partije ne povežu gde se gine rano.

Tenk koji kupiš, vredi 6 miliona a kada ga prodaješ 3 miliona, baš bezveze.

Mnogo partija treba da odradiš da bi skupio čistih milion silvera.

pa dali su svima 15 miliona silvera :) ja sa tim koliko igram sam miran godinu dana :D

Ja imam nekoliko desetke ali zbog silvera, samo jednu i trenutno sam na milion silvera.

Object 268, koristim obične granate koje probijaju bukvalno sve pa ne koristim heat, njih stavim 4 koliko da imam protiv baš tvrdih oklopa.

Baš sam pratio stanje, object 430u, baš je skup nakon borbe a object 268 prašta pa i ako umrem prerano, nije neka šteta, bitno da se partije ne povežu gde se gine rano.

Tenk koji kupiš, vredi 6 miliona a kada ga prodaješ 3 miliona, baš bezveze.

Ja sam imao jednu bitku sa obj268 danas, napravio jedva 3k dmga i 2 killa jer je uporedo samnom isao stvr i ja ispucam skinem 700 on ispuca dok ja napunim 3x i dovrsi i ubije tenk. Mislim super nas 2 uporedo ocistili ceo grad sami ali pokrade mi covek dmg i kilove :D na kraju iako je svaka granata prosla (na njemu koristim obicne jer nema potrebe za bilo kojom drugom jer busi sve kako zeli) i jedan repair kit i bio sam 6k u minusu sa premium nalogom....
pa dali su svima 15 miliona silvera :) ja sa tim koliko igram sam miran godinu dana :D
Zavisi cime igras i sta koristis :D ja sam sa leo120 na gubitku 40-50k i kad pravim 5kdmga i prezivim zbog perkova i consumablesa samo ode dosta para :(

@Rizmal Ne znam, ja juče baš igrao sa object 268 i bio u plusu, sa 800 k otišao na milion pomoću njega i to bez boosta.

Juče kec na kec sa hacker tenkom, skinuo sam mu 90 odsto dmg a on meni ništa, no penetration, ja nevera da ne može da probije moj oklop. Došao object heavy tenk na kraju da mu pomogne kada sam hteo da ga završim. Ono što me zabrinjava, dva tenka su kod mene, jedan od mojih igrača, mogao da ih roka sa brda i da ne bude spotovan i da meni pomogne jer je ostalo malo igrača u igri, na drugoj strani mape su bili već dva naša tenka protiv dva njihova i znalo se ko je gde, ljudi jednostavno ne gledaju mapu.

Nego, da li je neko juče igrao kada su serveri zakucali, tipa krene normano runda i zakove na 15 minut i svi pokoćeni, radi chat, na momenat se pokreneš pa opet zakoveš.

Mislili smo da će da se završi bez uništenog tenka, na kraju proradilo ali baš bilo komično.

10ak solidnih, 7-8 dobrih borbi, znao sam da nakupim i 2-2,5m za jedno vece.
Popravke i prvu pomoc mali, odkad su napravili da su skoro pa isti, hrana obavezno na svim tekovima, uvek kupujem kad su popusti 50%. Direktive ne koristim.
Gold pucam po potrebi ali se ne ustrucavam zbog silvera vec zbog spaced armora.
Nemam problema sa silverom, imam dosta desetke, nijednu nisam prodao, cak i nize tireve na kojima imam 3rd mark ne prodajem.
Dosta mi pomaze i cinjenica da puno igram skaute a oni nisu previse skupi za odrzavanje jer ne pucas previse.

@Rizmal Ne znam, ja juče baš igrao sa object 268 i bio u plusu, sa 800 k otišao na milion pomoću njega i to bez boosta.

Juče kec na kec sa hacker tenkom, skinuo sam mu 90 odsto dmg a on meni ništa, no penetration, ja nevera da ne može da probije moj oklop. Došao object heavy tenk na kraju da mu pomogne kada sam hteo da ga završim. Ono što me zabrinjava, dva tenka su kod mene, jedan od mojih igrača, mogao da ih roka sa brda i da ne bude spotovan i da meni pomogne jer je ostalo malo igrača u igri, na drugoj strani mape su bili već dva naša tenka protiv dva njihova i znalo se ko je gde, ljudi jednostavno ne gledaju mapu.

Nego, da li je neko juče igrao kada su serveri zakucali, tipa krene normano runda i zakove na 15 minut i svi pokoćeni, radi chat, na momenat se pokreneš pa opet zakoveš.

Mislili smo da će da se završi bez uništenog tenka, na kraju proradilo ali baš bilo komično.
mene je zezno ako si skapirao iz price strv koji je jednostavno bolji td , brze zadanje DMG , tako da mi je krao dmg i kill ali smo timski odradili pola tima nas 2 :D bio sam upucan do pola , ali da obj268 je uglavnom u plusu, ova partija je bila primer timske igre ali da kad ide timska igra sa definitivno boljim tdom pored sebe on pokupi kajmak :D

Ja kako citam postove, shvatam koliko je ova igrica sveobuhvatna i koliko variabili ima i koliko ustvari moras da znas... Tek sad shvacam da nije uredu da se zalim na nekog bota koji ima samo par hiljada partija :)

mene je zezno ako si skapirao iz price strv koji je jednostavno bolji td , brze zadanje DMG , tako da mi je krao dmg i kill ali smo timski odradili pola tima nas 2 :D bio sam upucan do pola , ali da obj268 je uglavnom u plusu, ova partija je bila primer timske igre ali da kad ide timska igra sa definitivno boljim tdom pored sebe on pokupi kajmak :D

Ja više dajem prednost obj. 268 zbog alfa damage, kada mu nabudziš posadu, dobro je kamufliran i baš sam vršio ispitivanja, iako sam im u spoting krugu, ne vide me odakle ih rokam ako sam iza žbuna.

Odigao sad nekoliko partija, blagi užas timovi.

Nastavlja se agonija gde svi odu na jednu stranu i tu nas uvek probiju i opkole.

10ak solidnih, 7-8 dobrih borbi, znao sam da nakupim i 2-2,5m za jedno vece.
Popravke i prvu pomoc mali, odkad su napravili da su skoro pa isti, hrana obavezno na svim tekovima, uvek kupujem kad su popusti 50%. Direktive ne koristim.
Gold pucam po potrebi ali se ne ustrucavam zbog silvera vec zbog spaced armora.
Nemam problema sa silverom, imam dosta desetke, nijednu nisam prodao, cak i nize tireve na kojima imam 3rd mark ne prodajem.
Dosta mi pomaze i cinjenica da puno igram skaute a oni nisu previse skupi za odrzavanje jer ne pucas previse.
Ako su ti u timu idioti oni se oprosti od pasivnog spota. Realno
Ja evo sad upravo partija sve ko na dlanu samo 803 assisted. Onda sam resio da idem po dmg i napravio 3332 dok me nisu rushovali. 13105 je u pitanju

Ja odavno nemam light, mislim preko godinu dana a i jače nisam igrao sa njim.

Baš iz tog razloga, ubijem protivničkog, stanem u žbun, spotujem, asistencija na kraju, užas.

Ja više dajem prednost obj. 268 zbog alfa damage, kada mu nabudziš posadu, dobro je kamufliran i baš sam vršio ispitivanja, iako sam im u spoting krugu, ne vide me odakle ih rokam ako sam iza žbuna.

Odigao sad nekoliko partija, blagi užas timovi.

Nastavlja se agonija gde svi odu na jednu stranu i tu nas uvek probiju i opkole.
Poenta je da si iza zbuna a ne u zbunu takon funkcionise igra, ma obj268 je kao i pre zakon.
Sto se tice leoparda120, non stop spotovan u partiji, udjem u zbun odvale me od zivota i kad sam umro iz istog zbuna izadje njihov manticore :S znaci dosao je na nasu stranu mape stao u zbun cuti smrdi niko ga ne vidi on nas sve svetli. Udjes u isti zbun i ti ga ne vidis , koji je to pokvaren spotting sistem,....

Sto se tice agonije, ja sam kreno super 3-5k dmga partije , i onda aktiviram reserves na 1h i sve ali bukvalno sve partije teski porazi , u jednoj na Lakevillu maus otisao po sredini naravno zagino odma, ja usao sa KR1 u grad , za nama 4 medijuma cim se pojavio njihov KR1 i E100 s druge strane ovi su samo pobegli , naravno posle su bili lepo isilovani od strane tone njihovih tenkova. Def vise ne aktiviram reserves jer tokom celih 1h koliko traje dobijao sam teske debile u timu. Kako je istekao reserves dobio sam partiju sa 6k kombinovanog dmga i izasao....

E da dodam , dok je reserves bio aktivan , igra je stuterovala uzasno, kako je prosao sve super, da ne teoretisem sada ali pre aktiviranja reservsa sam igrao 45min nije igra stucnula, danima je igram ne stuca, sad uzas i to samo dok je bio aktivan reserves.

Poslednja izmena:
Ja odavno nemam light, mislim preko godinu dana a i jače nisam igrao sa njim.

Baš iz tog razloga, ubijem protivničkog, stanem u žbun, spotujem, asistencija na kraju, užas.
Ja ne volim pasivno da igram, vec sve aktivno spotam. Retko kad ostanem u pasivnom spotu i to samo ako je neki super tenk tipa manticore i t100, tesak, amx, rhm, sve to gledam brzo da osvetlim opalim i onda na osvnovu toga dalje gledam šta i kako. Često mogu baš kao što je Rizmal rekao da budem na njihovoj polivini e onda ćutim i smrdim dok ne dođe neko proxy, onda gledam track i bežanija :).

Ako su ti u timu idioti oni se oprosti od pasivnog spota. Realno
Ja evo sad upravo partija sve ko na dlanu samo 803 assisted. Onda sam resio da idem po dmg i napravio 3332 dok me nisu rushovali. 13105 je u pitanju
Pa dobro, na to ne mozes da utices.

Koliko sam ja skapirao gledajuci par youtubera nova pravila igre su DMG i nista vise , niije bitna ni pobeda niti bilo sta drugo, timski se ovo ne igra tako da je bitno samo sto duze da pozivis i da imas sto vise dmga i to je to...tako da samo pamet u glavu nema herojisanja nema probijanja vec dmg dmg dmg a sto duze pozivis imaces veci dmg i to je to. Krenuo sam tako da igram prihvatio da nema ovde nista drugo osim toga i to je to... manje nerviranja , napravim dosta dmga pokusam da prezivim i mirna backa....

Tako je već deset godina.

Koliko juče object 268 bio precizan, toliko danas nije. Kao da se na dnevnom nivou smenjuje koliko ćeš biti precizan, koliko ne. Čak iz baš bliske borbe, mašio sam, no, nema nerviranja.

Malopre sa t54 sam muke pravio lajt tenkovima. 😅 Spotam ja njih a oni mene ne mogu. 🤣

Koliko sam ja skapirao gledajuci par youtubera nova pravila igre su DMG i nista vise , niije bitna ni pobeda niti bilo sta drugo, timski se ovo ne igra tako da je bitno samo sto duze da pozivis i da imas sto vise dmga i to je to...tako da samo pamet u glavu nema herojisanja nema probijanja vec dmg dmg dmg a sto duze pozivis imaces veci dmg i to je to. Krenuo sam tako da igram prihvatio da nema ovde nista drugo osim toga i to je to... manje nerviranja , napravim dosta dmga pokusam da prezivim i mirna backa....
sto vise dmg per battle i na kraju sve dodje, i moe i pobede i hit ratio i survive ratio i kills.... i sve se vidi u statistici na velikom broju bitaka, dnevno gledati je nebitno.

Рекао бих да у најгорем случају на трећину битака увијек имамо утицај, бољи играчи и на више. Није то баш толико очајно, макар није било прије 4 мјесеца када сам одиграо последњу битку (због врдте посла и одсуства од куће). Треба вјештине и искуства, али и тек како се може утицати. Рецимо да постоји и та трећина битака које су саме по себи изгубљене, али можете их мало загустити и учинити занимљивим. Додајте ту још Discord и једног или два саиграча па ће то имати још више смисла...
Стање у игри сигурно није сјајно, ту сам од 2013 али није баш ни тако лоше...

Onda neka ukinu poraz pobeda razlike u kreditima i exp i sve ok.

Svakom po ucinku, igra svako za sebe i kraj.

Па ти ако хоћеш тимски дух играј кланскд борбе и готово. Обичне борбе су буквално "Casual" гдје има играча свих профила.

Ako nije timska igra nema smisla bodovati igrace po tome koji je tim pobedio ili izgubio, onda treba da bude po ucinku svakog zasebnog igraca.

Nema timske igre više u casual borbi, svako igra za sebe. Beže od borbe čim malo prigusti. Ne trude se da spotuju, ne mislim na light nego na sve ostale tenkove, ne žele da pikuju da ih ne bi neko roknuo. Sve više vidjam heavy tenkove da glume TD.

sto vise dmg per battle i na kraju sve dodje, i moe i pobede i hit ratio i survive ratio i kills.... i sve se vidi u statistici na velikom broju bitaka, dnevno gledati je nebitno.
Nekad nije bilo tako, bilo je nadmudrivanja, nije se jurio samo DMG, pobeda je bila pobeda i na cap, sad kad capujes ili branis nema vise bonusa kao nekad sve je umanjeno i smanjeno, kako sam presao na mentalitet dmg i samo dmg evo za 20ak bitki dobih prvi MoE na leo120, iako sam gubio partije mozda i vise nego dobijao, ali jednostavno igra ne rewarduje vise taktiku niti neki herojizam vec samo dmg i zato je igra tu gde jeste da imamo tenkove koji bi trebali da budu mamci za njigohove tenkove da bi ostali mogli da ih ubijaju da umesto toga izigravaju tdove ,ili dzudze u bazi. Juce sam imao partiju na fishermanu vodili smo 10:5 na kraju izgubili, jer niko ne sme da izviri, tacharete stao u gradu i ne ide dalje na kraju su nas porokali jer niko nece da krene ja kreno leo120 nema oklop slep odma beng beng osvetlio tad pola njihovog tima niko nista sede ljudi zakucani, i na kraju sam izgino ovi heaviji i tdovi sto su ostali rapovani jer se pomerili nisu nikon se ne usudi da i popije neki shell za dobrobit tima. Ja sam odradio 5k dmga i zabole me ali je problem sto je partija lako mogla biti dobijena.... Druga partija cini mi se malinovka maus usao u rupu i cuci tu ja kazem na cetu wtf pomozi sam drzim celu levu stranu , a on meni sto bi ubice me :S na kraju je bio draw maus se pomerio nije ja sam preziveo sa 108hpa , opet zabole me da se cimam uradio preko 3-4k dmga + spotting dmg i cao. Jednostavno svako gleda sebe i zato je igra i izgubila ono nesto sto je imala pre kad se igrala i random bitka s bar malo timskog duha. Sto se tice gore opaske pa igraj timske, ceo klan u kom sam niko vise ne igra, igra mi ne da ni da izadjem iz klana (koji debilizam) :D

Nazad
Vrh Dno