Šta je novo?

Supernova (2024/2025)

Toliko znam.
A evo sve više korisnika potvrđuje merenjem trenutnih brzina a po paketu je druga brzina kao kod mene.

Ako zelis da ukljucis WPS na njemu, sa gornje strane imas taster pored koga pise WPS. Pritiskom na njega aktiviras WPS. Preduslov je da ti WPS bude omogucen u samom ruteru a to mozes da proveris ulaskom u ruter. Kada si konektovan na svoj ruter u pretrazivacu u adress baru ukucaj 192.168.0.1. Otvara ti se Login stranica i tu Usename ostavi prazno a u polje password upisi malim slovima: admin. Kada se ulogujes idi na Wireless pa na Primary Network (imas je i za 2.4GHz i za 5GHz) i pod opcijom Automatic Security Configuration izaberes WPS. Klikni na Apply na dnu te stranice i to je to.
Znaci WPS aktiviras jednim kratkim pritiskom na taster sa gornje strane rutera. Ako budes drzao duze malo tako ces onemoguciti ili ponovo omoguciti WiFi (nemoj ovo raditi). Nadam se da sam ti pomogao.
Hvala puno.Jesi mi pomogao uspeo sam pomoću tvog uputstva jer sam malo "laik" za to.Znači sad kad sam to namestio nije mi ni potreban extender...jer sam na telekomovom ADSL-u koristio TP linkov extender jer njihov ruter ima WPS taster na ruteru

Evo i meni od jutros na speedtestu 336/20mbps a na mts portalu stoji 200/20. Paket super plan 2. Plasim se novog poskupljenja...

Ne bi bilo lose da kolege napisu iz kojih su gradova gde su testirana povecanja brzina, cisto da imamo neku sliku o tome u kom pravcu se krece novitet.

• Like
Reagovanja: fiy
Koji Super Plan 3?
Super Plan 3 L je 400/20.
Ovaj plan je kod mene i vec sam pisao iznad da je trenutna merena brzina 500/30
Ne bi bilo lose da kolege napisu iz kojih su gradova gde su testirana povecanja brzina, cisto da imamo neku sliku o tome u kom pravcu se krece novitet.
Stara Pazova.. Super plan 3L 400/20, Merio pre neki dan 500/30. Sad merio 530/15... Verovatno ce biti jos usaglasavanja... Da napomenem da iza Tehnikolora imam svoj Xiaomi AX3200 ruter u AP modu. Wifi ugasen na tehnikoloru i wifi ide samo preko Xiaomi. Merene brzini su na wifi...

Povecava se minimalac od 01.10. tako da nije nemoguce i novo poskupljnje telekomunikacionih usluga...
Ma ne znam kako ih nije sramota posle poskupljenja ove godine od 1000 din opet da dižu cene, ali šta ćeš kad se pravi monopol... Država im sve dozvoljava.

P. S. Ne znam hoće li povećati brzine na optici, evo kako je kod mene, možda bude eventualno 500/500 za SuperPlan 2M.
1000028553.jpg

Mozda ne povecavaju ovima nama kojima je istekao ugovor. Moguce da cu pozvati call centar ali ne ocekujem tu nikakvu korisnu info.

Za bridge mode moras da ih zoves (isto imam staticku i moj ruter iza njihovog), a usput se naoruzaj debelim strpljenjem jer moraju da dodaju "mac tvog rutera"
Druga brza i bolja opcija je ako tvoj ruter/modem moze da klonira mac njihovog uredjaja koji su ti dali, onda nemas cimanje sa podrskom.
Ah i da ne zaboravim, meni su godinu dana na svakih mesec dva, staticku IP koja je moja, dodelili nekome drugom, pa smo i taj nesrecnik i ja gubili konekciju svaki sekund, a resavanje
tog problem je trajalo danima... Naravno kad dodele novu staticku, opet je dodele posle nekog vremena drugom i tako sve u krug, godinu dana, dok konacno nisu resili problem.

Nece biti problem, mada kako je krenulo, jos mi uslugu nisu uveli a izredjao sam se na 10 razlicitih call centara. Mogu da kloniram MAC, mogu svasta nesto, samo me interesuje bridge-ovanje samog uredjaja, ovo ostalo mi deluje dosta lakse. Samo port za net ide u bridge mode, menjaju se VLAN-ovi, sta se radi?

Na tc7210 ruteru sam od pre pola sata, jel zna neko koji su user i pass za konfiguraciju na ruteru?

User prazno
Password: admin

• Like
Reagovanja: fiy
Ja sam na Superplan 2S. Izgleda da ce nova brzina biti 200/10. Lokacija Velika Plana.

Први пут гледам данас утакмице преко МУВ уређаја. Невероватно колико сецка на утакмици Палас -Ливерпул, а на Атлетико - Реал укочила слика скроз.
Рестартовао уређај, и опет исто.
На другим каналима не сецка.

Истовремено погледам на Еон боксу, слика тече глатко.

Има ли нешто што ја ту могу да учиним или не?

Ja sam skoro dobio taj Move, jos mi nisu instalirali prikljucak ali ostavili Move. Ono sto je pomoglo koliko toliko je prebacivanje u interlaced rezoluciju. Znaci umesto 1080p u 1080i. I dalje je neuporedivo losije u odnosu na EON.

Pitanje u vezi ovog povećanja brzine: Koristim Super plan 4 crveni lite, da li će i brzinu 80/8, koja je u sklopu tog paketa povećati i na koliko?
U pitanju je koaksial.

^^
Не могу да пронађем на уређају подешавање резолуције. Или треба на ТВ-у?
Ево сад гледам и друге канале, генерално ми сецка на сваки.
Ево сад на Партизана укочила слика, тон иде 😀

@vladazupa1 zanima me da li si pod ugovorom ili ti je na otvoreno?

Nazad
Vrh Dno