Šta je novo?

A1 Xplore TV [nije tema za A1 box ni za pakete A1]

Imam A1 već nekih 15 dana, paket TV i internet (600/300), imao sam pre toga SBB i Yettel. Nemam primedbe na kvalitet signala, nema kočenja slike i slično, bolji je nego Yettel, mislim na box i aplikaciju na TV-u, SBB sam imao pre dve godine i ne mogu sada dati neko mišljenje. Jedino što mi smeta je, kada pretražuje šta je bilo ranije na kanalima i kada prebacite levo ili desno na druge kanale ne vraća na uživo tog kanala već ostaje na tom vremenu, nadam se da sam kako-tako ovo objasnio.
Takođe na Hisense televizoru, Vidaa OS, daje mi mnogo bolji sliku preko aplikacije nego kada gledam preko box-a, mislim na boje, kontrast itd.

… potencijal postoji… uz tvOS aplikaciju i UM kanale, napravili bi razliku i iskočili kao najbolja opcija za ljude koji traže neku alternativu…

Imam A1 već nekih 15 dana, paket TV i internet (600/300), imao sam pre toga SBB i Yettel. Nemam primedbe na kvalitet signala, nema kočenja slike i slično, bolji je nego Yettel, mislim na box i aplikaciju na TV-u, SBB sam imao pre dve godine i ne mogu sada dati neko mišljenje. Jedino što mi smeta je, kada pretražuje šta je bilo ranije na kanalima i kada prebacite levo ili desno na druge kanale ne vraća na uživo tog kanala već ostaje na tom vremenu, nadam se da sam kako-tako ovo objasnio.
Takođe na Hisense televizoru, Vidaa OS, daje mi mnogo bolji sliku preko aplikacije nego kada gledam preko box-a, mislim na boje, kontrast itd.
Drugacije su ti naštelovani režimi slike za spoljni ulaz (hdmi) i za aplikacije na tv. Vidi kakva su ti štelovanja dok si na aplikaciji koju si instalirao preko Hisense store i onda ta štelovanja primeni na input hdmi na koji ti je spojen box.

Instaliran duo paket juce umesto EON-a. Kvalitet slike je vrlo dobar, bez neke razlike u odnosu na eon. Par stvari mi nedostaje (doduse mozda zbog prethodnog koroscenja EON-a koji je sve to imao). Jesu sitnice ali ne bi bilo lose da postoje. Daljinski na kom moze da se gasi i kontrolise tv a ne samo aplikacija (mozda i moze ali nisam ukacio kako), nedostatak opcije za slusanje Radio stanica (bez ovoga bi moglo da se zivi ali nije zgore da postoji) i vec pomenuti UM kanali. Sam UI mi nije problem, na to se brzo naviknes. Uglavnom, dosta potencijala i uz dopunu kanala bice pun pogodak.

Zaboravih da javim zvali me iz CC da vide kako sam zadovoljan i u razgovoru mi kažu da boxovi koriste protok paketa. Sad koliko su informisani ne znam ali sam 3 puta pitao i vrlo uvereno reče da koristo ali mu treba mali protok i da zato ne štuca pri opterećenju dl.

Dobar dan. U ponedeljak su mi instalirali optiku, stb sa applikacijom. Pitanje, dešava li se vama da kad premotavate dobijate poruku o tome da nemate konekciju ili da je slaba. Ta poruka stoji na ekranu više desetina sekundi. Nekad se slika vrati, nekad ne. Nekad me baci na početak emisije koju sam premotavao. Inače, premotavanje je prebrzo pa samim tim neprecizno.

Imas Deva na forumu Marko nešto pisi mu PM meni je rešio problem, imao sam na jednom boxu.

Dobar dan. U ponedeljak su mi instalirali optiku, stb sa applikacijom. Pitanje, dešava li se vama da kad premotavate dobijate poruku o tome da nemate konekciju ili da je slaba. Ta poruka stoji na ekranu više desetina sekundi. Nekad se slika vrati, nekad ne. Nekad me baci na početak emisije koju sam premotavao. Inače, premotavanje je prebrzo pa samim tim neprecizno.
Posalji mi SN boksa u pm.

I meni se isto to dešava, ne stalno.

posalji onda i ti SN :)
Nije vezano za problem koji su imali momci nego pitanje za drugi feature: koliko je komplikovano ubaciti ono što ima EON kod nekih sportskih kanala (imali su na SK sad ima i na AS) a mislim da se zove "sport" dugme u opcijama same emisije gde postoje sastavi timova, tabela te lige i najbolja stvar, timeline sa vaznim događajima gde npr kod golova može da se klikne na baš taj događaj i plejer prebaci na taj momenat kad je postignut pogodak?

To je super feature na Eonu. Ako se ne varam Sky u Italiji ima dugme za Golove na daljincu, mozda gresim mozda nije Sky. Mislim da su koristili zeleno dugme od ona 4 dugmeta u boji i odmah premotava na golove

Nije vezano za problem koji su imali momci nego pitanje za drugi feature: koliko je komplikovano ubaciti ono što ima EON kod nekih sportskih kanala (imali su na SK sad ima i na AS) a mislim da se zove "sport" dugme u opcijama same emisije gde postoje sastavi timova, tabela te lige i najbolja stvar, timeline sa vaznim događajima gde npr kod golova može da se klikne na baš taj događaj i plejer prebaci na taj momenat kad je postignut pogodak?
Pa nije bas jednostavno da ne kazem da je komplikovano :) plus je potrebna integracija sa nekim sportskim provajderom tipa sport radar

Zbog timestampova. Mozeš ti to Mare 😅

Reci im tamo na dailyu pa da te strpaju u top 🤣

Pa nije bas jednostavno da ne kazem da je komplikovano :) plus je potrebna integracija sa nekim sportskim provajderom tipa sport radar
Cao, da prijavim jedan bug na tizen os app - thumb slicice na emisijama (prilikom pretrazivanja, na home, menjanju kanala, pregledu detalja o emisiji), na većini emisija i/ili kanala ne postoje (stoji crna default xplore tv slicica), dok za iste na EON-u i Yettel TV postoje 😁 Dodatno, zanima me da li imate u planu razvoj korisnickih profila (nesto kao na EON-u) na Xplore TV app?

Pisao je kolega o tome (android), slicice su prisutne na sadržaju koji je istekao, a na sadrzaju koji je live nema sličica. Sad ne znam da li je kod tebe i za istekli sadržaj tako.

Na smarttv nisu pusteni thumbnailsi mada ne verujem da prica o tome ... mogao bi da mi se javis u pm da vidim sta se desava jer mi nije bas najjasnije na sta mislis :)

Nazad
Vrh Dno