Šta je novo?

Ima li pravnika na forumu?

Znaci,sve zavisi od raspolozenja sudije i da li ce mi on predloziti neki "sporazum"? Ja sam ne mogu nista da iniciram?

Ideš u policiju za sporazum, pisalo se o tome ovde već, prelistaj par strana unazad

@Ulrich

Sporazum se završava u policiji (mislim da je za BG u Savskoj) a odluku o visini kazne donosi sudija, na osnovu tog sporazuma.

Cekajte,sad mi nije jasan redosled poteza i situacije koji trebaju da uslede....

Saobracajac kada mi je predao zapisnik mi je rekao da sad cekam poziv od sudije za prekrsaje.....kada dobijem taj poziv,da li ce u njemu pisati da idem u policiju (za sporazum) ili da idem u prekrsajni sud kod sudije za prekrsaje?

Ili ja samoinicijativno npr u ponedeljak i bez ikakvog poziva trebam da odem u policiju i da pokusam da napravim sporazum sa njima?....jer u policiji nije sudija za prekrsaje

Sačekaj da dobiješ poziv od sudije i na pozivu treba da ti piše broj telefona za zaključenje sporazuma o priznanju krivice sa policijom. Policija uvek nudi veću novčanu kaznu ali manje od maksimalne uz uslov da ti se ne oduzme vozačka ili da se oduzme u manjem trajanju nego što predviđa zakon i uslov da naredne 2 godine ne praviš takav prekršaj. Nazoveš taj broj odeš i dogovoriš se sa policijom. Posle taj sporazum sudija prihvati i ti onda tražiš da platiš na rate . Maksimalno je 6 rata .

@Ulrich

Sporazum se završava u policiji (mislim da je za BG u Savskoj) a odluku o visini kazne donosi sudija, na osnovu tog sporazuma.
Tako je.
U Savsku, pospeš se pepelom, priznaš prekršaj, budeš kooperativan, fin, ako imaš sreće i ne naletiš na drkoša sudiju možda prođeš i jako dobro. Ja sam tako na autoputu pretekao, ispostaviće se kasnije, presretača, čak mu i ablendovao da mi se skloni u desnu traku, jer je kilavio sa 120 u levoj, ali me je plavi pasat kasnije stigao i prestigao i morao sam na pumpu. Unutra brdo elektronike, laptop, ogroman dislej, baja u majci sa crnim cvikama, dva pandura, alu papučice,...imao sam sreće, uhvatio me je na 159 km/h, da je bilo 160, ode dozvola. Ali sam zato u centru BG-a ušao u jednosmernu ko volina i napravio zakrčenje ispred pandura i škole. Rezime, Savska, dogovor, nisam loše prošao, bio mi je to prvi ozbiljniji prekršaj u životu, ali su skidani bodovi i lepo sam se iskeširao, jedino što mi nisu "uzeli" dozvolu...

Aha,hvala puno na objasnjenju...samo kod mene se radi o stanici u Pancevu,ne u Beogradu...

Koji sam ja lik,dok sam tih par minuta vozio 160km/h i video ovog da mi se priblizava,prvo sam pomislio da neka budala hoce da se "trka" i u jednom momentu mi palo na pamet da nagarim na 230 km/h da vidim hoce li moci da me stigne :LOL:....sva sreca moja pa to nisam uradio.....

Mislim i extremno retko tako nesto i radim (zaista ne volim da ugrozavam ni sebe ni druge u saobracaju),mada ovaj magistralni put (put ka Vrscu i rumunskoj granici) je poznat da pojedini likovi voze i "400km/h" i nikom nista....tj nisu "srece" kao ja da nalete na presretaca...

Inace,meni bi odgovaralo vise da mi uzmu dozvolu,da dobije koliko god poena ali da sto manje platim,ali videcu sta ce biti u policiji...

Aha,hvala puno na objasnjenju...samo kod mene se radi o stanici u Pancevu,ne u Beogradu...

Koji sam ja lik,dok sam tih par minuta vozio 160km/h i video ovog da mi se priblizava,prvo sam pomislio da neka budala hoce da se "trka" i u jednom momentu mi palo na pamet da nagarim na 230 km/h da vidim hoce li moci da me stigne :LOL:....sva sreca moja pa to nisam uradio.....

Mislim i extremno retko tako nesto i radim (zaista ne volim da ugrozavam ni sebe ni druge u saobracaju),mada ovaj magistralni put (put ka Vrscu i rumunskoj granici) je poznat da pojedini likovi voze i "400km/h" i nikom nista....tj nisu "srece" kao ja da nalete na presretaca...

Inace,meni bi odgovaralo vise da mi uzmu dozvolu,da dobije koliko god poena ali da sto manje platim,ali videcu sta ce biti u policiji...
Taj put ka Vršcu ja u životu nisam prošao, a da nisam ili video bar jednu patrolu ili bio zaustavljen od strane iste.

Eh sad,pa ako si isao par puta u zivotu tuda,mozda je i tako bilo....ali bas da ima toliko cesto patrola,nema ih....nekada svaki dan tuda prolazim ili bar 2,3,4 puta nedeljno i tek ponekada stoji negde radar,ali to je vec stara fora jer ovi iz suprotnog pravca ablenduju i svi uspore kod radara,a posle raspale kome se kako cefne.....ali zaista,izgleda ima vise presretaca u zadnje vreme...

Nego to sa tim ogranicenjima brzine (narocito van naselja) je jedna od meni vecnih misterija,jer ogromna vecina ljudi uvek vozi brze......eto npr na autoputu ako vozite 110-120,pa i 130,medju najsporijima ste i skoro svi vas obilaze (cak i autobusi i sleperi)...j.u Pancevu imam jednu dugacku ulicu gde me je pre par godina snimio radar da sam vozio 61km/h a ogranicenje je 50...platio sam valjda 3000 ili 5000 din,i od onda ni za zivu glavu tu ne vozim vise od 50....ali opet ista situacija kao na autoputu,bar 80% svih drugih vozila (kakva god bila) me obilazi,ablenduje,prosto im vidite po facama da prevrcu ocima u stilu "ajde skloni se davezu" jer mnogi voze brze od tih dozvoljenih 50km/h....mislim da me je jednom obisao i traktor (?!).......i onda se stalno pitam da li njih hvata radar,patrola,presretac,da li placaju kazne....nista mi nije jasno o cemu se radi...

Napravio si glupost...
Ako voziš brže,ideš do 20 kmh maksimalno.Zbog kazni.
Ja uvek idem uglavnom +10 po brzinometru.
Kakvo produvavanje,to su gluposti.
Auto može da stoji.
Tom logikom svi treba da produvaju jednom mesečno.
U životu nisam nikad vozio brže od 150.Budi realan,ne voziš sportski auto.
Kapiram,po pisanju da si klinac,čim spominješ zamenu novčane kazne zatvorom.
Jel treba neko da te g...30 dana tamo za 1000 evra kazne?

Dobro, vozite svi. Zamolio bih da prestanete sa off-topic. Blagodarim.

Pogledaj prvo ovaj pdf

To im je kao template šta "nude" za priznanje krivice (naslov dokumenta je ПРЕДЛОГ ПРЕКРШАЈНИХ САНКЦИЈА ПРИЛИКОМ ЗАКЉУЧИВАЊА СПОРАЗУМА О ПРИЗНАЊУ ПРЕКРШАЈА).

Pronađi koji ti je član , stav i tačku zobs napisao u pozivu i vidi u ovom dokumentu. To će verovatno da ti ponude. Tebi su propisane kazne po 330 st 1 tačka 10:

-15 dana zatvora ili 100-120hiljada dinara
- osam meseci bez dozvole
-14 poena

Iskreno, ne znam nikog ko bi pre otišao 15 dana u zatvor umesto da plati kaznu, naročito što možeš (kao što su ti već rekli) da kad sporazum postane pravosnažan, odeš kod sudije i zamoliš plaćanje na rate. Inače, sporazum se pravi sa stranom koja te tuži t.j. sa MUPom u ovom slučaju a sudija može da prihvati ili ne.

Svakako, kad dobiješ taj poziv, pravac u mup u PA. Jedino što ja ne uspevam da nađem u onom spisku tvoj slučaj pa ćeš morati da vidiš na licu mesta šta će da ti ponude.

Kad pominjemo taj put za VŠ, pre neku godinu sam 6 meseci svaki radni dan išao BG - VŠ - BG i samo par puta sam video presretače. Mnogo češće (skoro svaki dan) je u nekom od manjih mesta bila patrola sa radarom. A put između mesta je stvarno prepun dugih ravnih delova i nije opterećen pa često mami da se zgazi gas i vozi brže, mada nisam nikad preko 100-120.

Pogledaj prvo ovaj pdf

To im je kao template šta "nude" za priznanje krivice (naslov dokumenta je ПРЕДЛОГ ПРЕКРШАЈНИХ САНКЦИЈА ПРИЛИКОМ ЗАКЉУЧИВАЊА СПОРАЗУМА О ПРИЗНАЊУ ПРЕКРШАЈА).

Pronađi koji ti je član , stav i tačku zobs napisao u pozivu i vidi u ovom dokumentu. To će verovatno da ti ponude. Tebi su propisane kazne po 330 st 1 tačka 10:

-15 dana zatvora ili 100-120hiljada dinara
- osam meseci bez dozvole
-14 poena

Iskreno, ne znam nikog ko bi pre otišao 15 dana u zatvor umesto da plati kaznu, naročito što možeš (kao što su ti već rekli) da kad sporazum postane pravosnažan, odeš kod sudije i zamoliš plaćanje na rate. Inače, sporazum se pravi sa stranom koja te tuži t.j. sa MUPom u ovom slučaju a sudija može da prihvati ili ne.

Svakako, kad dobiješ taj poziv, pravac u mup u PA. Jedino što ja ne uspevam da nađem u onom spisku tvoj slučaj pa ćeš morati da vidiš na licu mesta šta će da ti ponude.

Kad pominjemo taj put za VŠ, pre neku godinu sam 6 meseci svaki radni dan išao BG - VŠ - BG i samo par puta sam video presretače. Mnogo češće (skoro svaki dan) je u nekom od manjih mesta bila patrola sa radarom. A put između mesta je stvarno prepun dugih ravnih delova i nije opterećen pa često mami da se zgazi gas i vozi brže, mada nisam nikad preko 100-120.

Hvala puno na detaljnoj informaciji

U zapisniku mi stoji 330 st 1 tacka 10,ali zaista iz nekog razloga u onom PDF-u nema tog clana iz nekog razloga....

Inace,iskreno zaista bih otisao pre 15 dana u zatvor nego da platim 1000 eura,eto cisto u inat samom sebi zbog nepotrebne gluposti koju sam napravio (koliko god besmisleno zvucalo).....cak mi i nije toliko problem finasijske prirode,ali da tako bacim 1000 eura,prosto ne mogu lako mentalno da svarim.......doduse verovatno ce da mi predloze 100.000 din sto ni nije 1000 eu nego tricavih 850 eura...

Poslednja izmena:
Hvala puno na detaljnoj informaciji

U zapisniku mi stoji 330 st 1 tacka 10,ali zaista iz nekog razloga u onom PDF-u nema tog clana iz nekog razloga....

Inace,iskreno zaista bih otisao pre 15 dana u zatvor nego da platim 1000 eura,eto cisto u inat samom sebi zbog nepotrebne gluposti koju sam napravio (koliko god besmisleno zvucalo).....cak mi i nije toliko problem finasijske prirode,ali da tako bacim 1000 eura,prosto ne mogu lako mentalno da svarim.......doduse verovatno ce da mi predloze 100.000 din sto ni nije 1000 eu nego tricavih 850 eura...
Ponudiće ti novac , nikako zatvor pa ako ne platiš 1000 dinara je jedan dan zatvora što je 100 dana . Javi šta bude na kraju.

Do 60 dana moze , ako je izrecena i kazna zatvora kumulativno 90 dana

100 nikako.

Svakako preporuka za nagodbu, a što se presretača tiče, oni i voze tako da izazivaju i "uteruju" ljude u prekršaj. Sreća da je van naseljenog mesta, inače ne bi imao ničemu dobrom da se nadaš.

Dogovor, sporazum funkcioniše tako da daš više love, a da u zamenu ti.skrate mesece bez dozvole eventualno kaznene poene..
Niko ti neće ponuditi da platiš manje, tj. da ti smanje novčani deo kazne.

Tako je.
Plaćaš svoju glupost, da ti ne bi uzeli dozvolu.

Poslednja izmena od urednika:
Ma skroz bespotrebno, samo smišljeno da se uzima harač. A tamo gde treba da ima policije, ili ih nema ili okreću leđa

Kad je već čovek Pančevac- ajd, oni su na glasu kao vozači :D, da ispričam ponešto. Pomenuo je jednu ulicu sa radarom, ima ih zapravo dve dugačke i obilaznica. Dok u samom graskom jezgru ima nekoliko ulica koje su dobrano široke, prave, i po kojima svako veče divljaju "gosti" iz komšiluka. Motocikli dominiraju bukom, četvorotočkaši bezobrazlukom i divljaštvom. Boravim već neko vreme tamo, šetam satima svako veče/deo podneva, nagledao sam se situacija i situacija.
Skoriji događaj. Jedno veče, u samom centru, šetam, čekam na semaforu da mi se otvori zeleno svetlo. Pored staje crna džipčina (Range čini mi se) sa svim zatamnjenim staklima, verovatno ne bi ni stao da nije baš strogi centar (viđeno mnogo puta). Potom dolazi plavo bela Oktavija i staje pored njega. Pali se žuto, džip kreće pod maksimalnim gasom, škripe gume, buka koko hoćeš ... i ode. Momci u plavom, polako kreći sa semafora i gledaju u mene. Ni da trepnu
Viđao sam i kako zaobilaze zaustavljena vozila ispred semafora i mrtvi ladni prolaze kroz crveno, uvek Bg table i uvek "džipovi".

Poslednja izmena:
@moderacija
Da niste kanda malo preterali sa cenzurom?

Ako je zbog komentara vezano za crkvu - nismo preterali. (čak je isti i poluistina odnosno bio nedorečen pa bi i to bio potencijal za nepotrebnu raspravu)
Bolje je da sprečimo offtopic kada imamo samo 3 posta nego da to ode na dve strane pa padne još i neko vređanje. Ima nas različitih, moramo da vodimo računa o svima nama. Inače, ja nerado sečem šumu, volim off koji je zezanje / šala ili vodi u nešto produktivno (da iz toga može da proizađe neka druga korisna ili zabavna tema i sl.)

Poluistina nije, ali dobro, vi ste vlast na forumu, pa se tako i ponašate. A za offtopic se slažem, iako moje poređenje je bilo vezano za temu, a odnosilo se na kupovanje oprosta krivice onoga ko to može da kupi novcem.

Inace,iskreno zaista bih otisao pre 15 dana u zatvor nego da platim 1000 eura,
Napravio si picvajz, plati. Nemoj da se zezas da ides u zatvor, upropastices si zivot. Sem ako nisi od onih koji sviraju klavir svako malo onda vec i sam znas.

Nema sanse da bude samo 15 dana zatvora za 100k rsd. Pored toga moguce da ce da se potrude da dobro zapamtis zatvor zato si pametan.

Dan zatvora je 1.000 RSD, s tim što je maksimalna kazna 60 dana, plus mora da se plati ostatak do 100.000 RSD

Nazad
Vrh Dno