Šta je novo?

Orion Telekom (nije tema za Orion TV aplikaciju)

Jel mogu daljinac da uparim sa mibox i koja konbinacija dugmadi na daljincu.Nikako neće da se upari sa box-om 🥲Pogledajte prilog 504861
Ne znam tačno ali igraj se pa probaj, obično su kombinacije "ok - dugme za smanjivanje", "kućica ili (home) - pa strelica", "kućica - dugme za smanjivanje" pritisneš istovremeno i držiš. Moraš prvo pokrenuti opciju na box uređaju za povezivanje pa se igraj sa daljincem" Može da bude i lako da radi ali samo na originalnom box uređaju. Igraj se pa javi šta si uradio.

Jel se desilo jos nekome da mu je Upload prepolovljen? Desio se neki reset rutera pre mozda dve tri nedelje i od tad Upload ne prelazi 590Mbit (na kablu), pre toga picilo 960-980.

U novom tekstu na N1 se kaže da Telekom Srbija kupuje još pet operatera, a da je među njima i Orion Telekom WiFi:
Telekom Srbija kupuje još operatera

Koliko ja znam, oni imaju nekoliko registrovanih privrednih društava, a ovo što kupuje Telekom Srbija nije ova optička mreža koju koristimo?

Gospodo. Ako nastavite sa prepucavanjem, znate šta sledi.

U poslednjih par dana, brzina protoka interneta mi je spala sa 500/500Mb/s na čitavih 0.20 Mb/s download i 0.20 Mb/s upload. Praktično ništa ne mogu da učitam.

19.09. od 00-08h radice se "odrzavanje" mreze pa ce vecina korisnika imati prekide... trebalo bi da stigne sms svima koji ce biti pogodjeni problemom...

Meni su dali tp link XC220-G3v i Laki light 4K, koji je koliko vidim osakacena verzija Lakija...
Za sad radi dobro i jedno i drugo, mada moram jos da proverim ovo 4k da li radi. Kabl vuce 950/950, wifi 550/550.
Zanimljivo je sto su me zvali posle 10dana od potpisivanja ugovora da pitaju da li sam zadovoljan..

Kad uporedim sa SBB coax, sve je na strani optike, cak mi i tv deluje bolje na Orionu za razliku od SBB, uporedjivao sam preko aplikacija, ne preko smart box-a.
Orion aplikacija ima bug, bar kod mene, kad udjem u podesavanja, nijedno dugme vise ne radi i ne mogu da izadjem iz podesavanja, jedino reset TVa pomaze.

Meni su dali tp link XC220-G3v i Laki light 4K, koji je koliko vidim osakacena verzija Lakija...
Za sad radi dobro i jedno i drugo, mada moram jos da proverim ovo 4k da li radi. Kabl vuce 950/950, wifi 550/550.
Zanimljivo je sto su me zvali posle 10dana od potpisivanja ugovora da pitaju da li sam zadovoljan..

Kad uporedim sa SBB coax, sve je na strani optike, cak mi i tv deluje bolje na Orionu za razliku od SBB, uporedjivao sam preko aplikacija, ne preko smart box-a.
Orion aplikacija ima bug, bar kod mene, kad udjem u podesavanja, nijedno dugme vise ne radi i ne mogu da izadjem iz podesavanja, jedino reset TVa pomaze.
Probaj aplikaciju sa njihovog sajta da skineš i instaliraj nju.

I konačno se rastasmo ja i orion, družili smo se od 2010 do 13.9.2025. raskid ugovora je završen on line, ruteri vraćeni kurirskom službom, tako da oni koji su mi ovde pisali da "moram" otići kilometrima u neku njihovu naj bližu poslovnicu da javim da sam sve završio od kuće.
Jednostavno nisu mogli da mi pruže brži internet od ADSa 10/2 i koji sam plaćao 2100 sa poskupljenjem bi bio 2400 i iskoristio sam povećanje cena da raskinem ugovor 10 meseci ranije. Na kućnu adresu mi je stigla i koverta o prekidu saradnje.

jel zna neko difolt username i šifru za root nalog za Huawei Wifi 6 ruter HN8546X6? U podršci mi dadoše osnovno ali kažu ne daju root šifru.

admintelecom/telecomadmin

ta je bila čini mi se za korisnika a ne za root. probao sam preko serijskog broja rutera (neko je to spominjao) ali neće.

Ne, ovo je za admin sa potpunim pristupom… za korisnike je logično user pa serijski broj…

Ako ti ne radi ova, mada bi trebalo, probaj opciju admin pa pon id ( pre serijskog broja ) isto za admin pristup…

Možda pita za CLI user nalog (za SSH, Telnet)? 😅 To je poseban, treći nalog...

Pa to je ovaj telecomadmin ili admintelecom u zavisnosti od modela, kao sto sam napisao admin nalog sa potpunim pristupom iliti root iliti "super admin" narodski, samo sto CLI preko Telneta/SSH obicno provadjer blokira... Na nekim modelima postoji jos jedan nalog support/debug/diag ali su oni gotovo uvek zakljucani i dostupni samo preko TR069...

Za admin nalog lepo napisah za admin pristup...

Na mom Q2 ONT sam pre promene na ovaj fazon "admin / PON serial" mogao da koristim Telnet a nakon toga ne mogu ili ti preciznije ne prihvata iste te podatke koji rade za web ui admin login.

Pre promene se ne sećam da li je CLI login prihvatao telecomadmin / admintelecom ili admin / root ili root / admin.
Nije da mi tako nešto treba već sam samo primetio da više ne radi kad su promenili sa "fabričkih" podataka.

Ugovor ističe u decembru, danas zvali sa ponudom (imam samo net onaj najjeftiniji paket)

Prilozi

• IMG_0029.jpeg
    IMG_0029.jpeg
    98.9 KB · Pregleda: 118
Ne, ovo je za admin sa potpunim pristupom… za korisnike je logično user pa serijski broj…

Ako ti ne radi ova, mada bi trebalo, probaj opciju admin pa pon id ( pre serijskog broja ) isto za admin pristup…
kasnim sa odgovorom, admin i PON id je kombinacija. hvala

Ovde se vidi da se firme Orion Telekom d.o.o., Orion Telekom Tim d.o.o. i Orion Telekom Wifi d.o.o. spajaju u jednu - Orion Telekom Wifi d.o.o. firmu koja se pominje u kontekstu komisije za zaštitu konkurencije u smislu koncentracije sa Telekom Srbija a.d. tj, ovo deluje kao prvi korak u kupovini Oriona od strane Telekoma.

Orion za sada ne koristi optiku Telekoma gde nema svoju infrastrukturu?

Ne, a verovatno ni neće (dok ih ne kupe, ako se ne desi neko čudo i ne odustanu od kupovine). Orion bi mogao jedino da koristi optiku kao sad A1 - da koristi samo fizička vlakna jer ni mts ni supernova nemaju XGSPON već samo GPON OLT-ove.

Nazad
Vrh Dno