Šta je novo?

SBB - generalna diskusija (2025) [nije tema za EON box/aplikacije, Total TV/EON sat]

Znaci daju produzetak starih paketa... Ali bez popusta ni oni nisu isplativi... Ja racunam da mi je max 3500 mesecno za premium, ako ne dobijem odlazim u A1 posto u zgradi imam sve opcije...
Sta li je kineski Netflix 🤣

Zdravo, ljudi!
Zvali me danas jer mi uskoro istice ugovorna obaveza. Imam Eon Full, ponuda je da ostane sve isto, cena 4500. Dobijam samo neki kineski netfliks (wtf)
Prosli put su bili neki meseci gratis jer sam kao nov korisnik, a sad ne znam da li to mogu da trazim? Bar 6 bi bilo posteno, to je kao 25% popusta.
Свакако можеш да тражиш шта желиш, ценим да можеш да добијеш 6 месеци по динар а мени су нудили 9 месеци по динар и цену за нови Премијум 5400, тако да сам се поздравио...

• Like
Reagovanja: Ola
Znaci daju produzetak starih paketa... Ali bez popusta ni oni nisu isplativi... Ja racunam da mi je max 3500 mesecno za premium, ako ne dobijem odlazim u A1 posto u zgradi imam sve opcije...
Sta li je kineski Netflix 🤣
Ne ali ti oni ovaj basic koji košta ko nekad eonfull predstavljaju kao da je sve isto,a ustvari je lošiji nego i eonlight. Tek kad se sam udubiš u listu kanala i video klub vidiš da ono što je imao eonful paket nema.Nemaš cinestar premier kanale i njhov katalog u video klubu isto nemaš filmbox premium i njhhov katalog u video klubu, nemaš pickbox,nemaš ni jednu arenu premium,neke dokumentarne kanale i čak u besic paketu nemaš ni neke muzičke kanale koji su nekad čak bili i u eonligt paketu.Nekad su uz najmanji paket uz kao neke akcije uz mesece po dinar davali neizmenično i cinestarpremier ili pickbox katalog promo 24 meseca i uvek si imo bar mesec dana i promo hbo premium paket.

Свакако можеш да тражиш шта желиш, ценим да можеш да добијеш 6 месеци по динар а мени су нудили 9 месеци по динар и цену за нови Премијум 5400, тако да сам се поздравио...
Pitah da li moze neki mesec za dinar, rekose da ne moze :( Mislim da mozda mora da se podnese zahtev za napustanje njihove mreze da bi ponudili neki mesec za din?
Iskreno, mnogo je 4500din mesecno, pa cak i ako ostane sve isto kao stari Eon Full.

Pitah da li moze neki mesec za dinar, rekose da ne moze :( Mislim da mozda mora da se podnese zahtev za napustanje njihove mreze da bi ponudili neki mesec za din?
Iskreno, mnogo je 4500din mesecno, pa cak i ako ostane sve isto kao stari Eon Full.
Па јесам и рекао и најавио одлазак, додуше пре него су ми ишта понудили, јер је било остало тих последњих месец дана уговора па сам то урадио за сваки случај, да после не чекам 30 дана отказног рока који иначе примењују... Овако сам им најавио месец дана пре истека уговора, звали чини ми се два до три пута док тај последњи пут очигледно није звала нека виша менаџерка и понудила споменуто, што ми није одговарало... (5400 је по мени превише а ни спомена о томе да могу да наставим под старим условима уз неку мању доплату што се помиње овде на теми да су нудили људима).
Некако се с јесени појаве свугде неке акције - логично је јер се људи враћају са одмора, гледају мало да приштеде и ко тада не заврши причу следећа прилика је што црни петак што Нова година... То је неко моје размишљање.
Елем, испало је повољније по мене што сам раскинуо уговор, за детаље може ПП.

Па јесам и рекао и најавио одлазак, додуше пре него су ми ишта понудили, јер је било остало тих последњих месец дана уговора па сам то урадио за сваки случај, да после не чекам 30 дана отказног рока који иначе примењују... Овако сам им најавио месец дана пре истека уговора, звали чини ми се два до три пута док тај последњи пут очигледно није звала нека виша менаџерка и понудила споменуто, што ми није одговарало... (5400 је по мени превише а ни спомена о томе да могу да наставим под старим условима уз неку мању доплату што се помиње овде на теми да су нудили људима).
Некако се с јесени појаве свугде неке акције - логично је јер се људи враћају са одмора, гледају мало да приштеде и ко тада не заврши причу следећа прилика је што црни петак што Нова година... То је неко моје размишљање.
Елем, испало је повољније по мене што сам раскинуо уговор, за детаље може ПП.
Meni raskid stupa na snagu u petak, placam najskuplji paket, taj isti od 5400, i nijednom me za ovih 25dana otkaznog roka niko nije pozvao da produzimo saradnju, svakako ne bih ostao ali eto :)

Presao sam u Orion, dali mi ponudu koju nisam mogao da odbijem..

Imas na njihovom sajtu spisak kanala, koji te tacno zanima? :)
Uglavnom gledam ove striming opcije, TV samo za sport i poneku razonodu. Vesti gledam preko proverenih portala i iz vise izvora..
Verovatno ima sve ko drugi sem Nove i N1, mozda ga to zanimalo...

Verovatno ima sve ko drugi sem Nove i N1, mozda ga to zanimalo...
N1 ima na spisku ali je zakljucan, pise da se kontaktira prodaja Oriona za vise detalja..meni slika na TV deluje bolja na Orionu nego na SBB ali to je licni utisak, brzo premotavaju jedni i drugi, jedina mana je sto nema za sve kanale premotavanje unazad. tj za vecinu nema cini mi se.

držimo se teme. za poređenje provajdera postoji generalna tema
MTS - SBB - Yettel - Supernova - Orion - Ostali provajderi (Generalna diskusija i poređenje usluga)

Nebih sad zeleo da kazem nesto sto se ne bi svidelo administraciji, ali nadam se da ste shvatili o cemu pricam. Jar ako niste shvatili......

Na zalost nije to bas uvek tako. Bio par godina na SBB i pobegao od njih glavom bez obzira, presao na Supernovu optiku i skluplji paket. Ne zato sto mi se placa, nego zato sto je ta optika
kod mene barem znacajno stabilnija. Jednostavno radi. Sa SBB sam vecito imao problema, nista zivo nisam mogao da skinem sa neta, jer kad god opteretim mrezu skidanjem, konekcija puca, pa se vrati posle 5 minuta. Radi 1 minut, pa pukne na 5 i tako u krug. Zvao podrsku, menjali modeme/rutere, kablove od bandere do mene i naravno nista, jer im je kutija na banderi stalno puna "vode" a cvoriste uzasno i prenatrpano. Dakle nije sve u parama, koliko kosta, vec i koji kvalitet usluge dobijes za svoje novce :)
Pa i tome i pričam. Meni je taj problem bio i ostao,a sada od kada su Yettel još gore je. Pola kanala ako premotaš gledanje u nazad secka. Mislim ok cena ali su postali težak krš na žalost. Osim toga što kubure sa opremom od uvek koja je ding ding. Naravno kablovi i kutije su posebna priča.

• Like
Danas tek preskenirao ponovo kanale na D3 CAM. Arena tenis i ona druga kodirane. Na EONu mogu da ih gledam (Premium paket). Jel to nisu pustili ta dva kanala na D3 CAM?

Je li još uvek mora raskid samo pismenim putem, lično u poslovnica ili može emailom? 👀

Samo lično :O da se zna ;-)

Danas tek preskenirao ponovo kanale na D3 CAM. Arena tenis i ona druga kodirane. Na EONu mogu da ih gledam (Premium paket). Jel to nisu pustili ta dva kanala na D3 CAM?
Moras da ih zoves, da ti puste. Ja imam premium, od 3 uredjaja, na dva radili svi, na D3 mini nije, pa sam zvao i resili jednim klikom.
Samo ih Zvrcni.

Nije mi bas najjasnija ova njihova raspodela tzv. novih paketa. Ja imam stari full paket koji mi je istekao jos aprila meseca i razmisljao sam da obnovim na nettv basic jer mi fiksni nije potreban kada ono, nema arena premium kanala. Sledeci paket je 5000 bez fiksnog. Nema veze, gledam nettv+ paket kada ono isto, nema arena premium kanala, a kosta 4500. I kako oni planiraju mene da ubede da obnovim ugovor kada ja sada placam 4700 i imam sve kanale? Jedino preko noci da mi sve ugase pa da me uslove da potpisem nov ugovor...

• Like
Nije mi bas najjasnija ova njihova raspodela tzv. novih paketa. Ja imam stari full paket koji mi je istekao jos aprila meseca i razmisljao sam da obnovim na nettv basic jer mi fiksni nije potreban kada ono, nema arena premium kanala. Sledeci paket je 5000 bez fiksnog. Nema veze, gledam nettv+ paket kada ono isto, nema arena premium kanala, a kosta 4500. I kako oni planiraju mene da ubede da obnovim ugovor kada ja sada placam 4700 i imam sve kanale? Jedino preko noci da mi sve ugase pa da me uslove da potpisem nov ugovor...
"Ubediće te" kad ti povećaju cenu za taj stari paket i/ili ukinu neku Arenu preko noći i/ili otvore nov Arena kanal i na njega prebace neke sportske događaje, a gle čuda, samo novi Premium paketi dobiju te Arene.
Gotovo je sa cenkanjem, polako će da ukidaju promocije, mesece po 1 RSD, popuste, pošto se pravi duopol, a tu lako padne dogovor provajdera oko uslova i cena. U 2026. ćemo imati skuplju i u najmanju ruku kvalitativno istu uslugu (bolju sigurno ne), samo kad se ove rokade završe i kad ostanu MTS i Yettel sa svojim satelitima, a pored njih još boranija koja zavisi od MTS infrastrukture.

@churla odeš na sajt www.sbb.rs i vidiš kakve pakete imaju. ukratko: samo tv, tv + internet, tv + internet + tel, sve ima u 2 varijante (Basic, Premium)

Sestra ima SBB-ov crni modem koji je (ja mislim) star skoro 10 god. Cini mi se da je epc2100, ali provericu tacno koji je. Do sada je koristila D3 stb uredjaj posto po paketu nije imala pravo na eon stb, a nije imala ni smart tv da bi instalirala eon aplikaciju. Za koji dan ce pazariti Tv koji je na spisku podrzanih za EON aplikaciju, ali mi ovaj ruter izbija oci i plasim se da ne bude usko grlo (nema 5g, zastareo je itd). Postoji li mogucnost da se trazi zamena modema obzirom da je star skoro 10 godina iako trenutno (nekako) funckionise ?

Sestra ima SBB-ov crni modem koji je (ja mislim) star skoro 10 god. Cini mi se da je epc2100, ali provericu tacno koji je. Do sada je koristila D3 stb uredjaj posto po paketu nije imala pravo na eon stb, a nije imala ni smart tv da bi instalirala eon aplikaciju. Za koji dan ce pazariti Tv koji je na spisku podrzanih za EON aplikaciju, ali mi ovaj ruter izbija oci i plasim se da ne bude usko grlo (nema 5g, zastareo je itd). Postoji li mogucnost da se trazi zamena modema obzirom da je star skoro 10 godina iako trenutno (nekako) funckionise ?

Тај гејтвеј је суво злато за оне које хоће бриџ мод и свој рутер на СББ мрежи јер као физичко лице (ако се у међувремену нешто није променило) није могуће добити исти. Бежичну мрежу ти обезбеђује твој рутер а не epc2100 а за гледање HD садржаја имаћеш сасвим довољно протока кроз њега.

Verovatno mislis na EPC 3208 modem, koji jeste usko grlo za brzine preko 300 mbps. U idealnim uslovima taj modem moze da isporuci 300-340 mbps protoka u praksi.
Jedino njega i daju, ukoliko imaju na stanju, za korisnike koji zele modem (bridge mode) da mogu koristiti svoj ruter.

Ukoliko zaista ima EPC 2100, to je bas prastari model koji tek predstavlja usko grlo u mrezi ciji je protok 40-50 mbps (eth port max 100 mbps). Onda bolje trazi EPC 3208 umesto njega.

nema sanse da je EPC2100, taj je DOCSIS 2.0

Nazad
Vrh Dno