Ja danas kupio na akciji,videćemo kako ću se snaći jer sam do sada koristio samo kapsule.Doduše kćerka mi je barista u Kafeteriji pa se nadam da će da padne neka obuka....Ima na akciji xiaomi espreso aparat , oko 9500 dinara, ima li neko iskustva s njim
Molim te napiši utiskeJa danas kupio na akciji,videćemo kako ću se snaći jer sam do sada koristio samo kapsule.Doduše kćerka mi je barista u Kafeteriji pa se nadam da će da padne neka obuka....
Naravno, sve sam odgledao i tako i radio.@alexey
Jesi rasklopio i očistio ovaj nastavak sa 35.sekunde: Magnifica EVO: How to clean and maintain?
Ako je sve urađeno kao u videu, onda verujem nažalost da je sledeći korak servis 🤔
Izvinjavam se sto pitam, zar nije taj blend tipa 20-30% robusta? Kog djavla HE korpa da oprostis to bi trebalo iole ok mlin da ekstaktuje kako hoces uzduz i poprekoTrenutno sam na trećem kilogramu DiGrano blenda zaredom i još uvek stoje svi utisci koje sam već izneo, ali me kopkalo da istražim i malo dublje pa sam izmerio ekstrakciju za par duplih šotova. Same brojke drugima neće značiti mnogo, ali meni potvrđuju ono što mi aroma i ukus govore, a to je da su u pitanju odlične ekstrakcije koje izvlače maksimum iz ovih zrna, kao i da su zrna valjano ispržena. Koristim HE korpu (stoga ovako visoki % ekstrakcije), sa papirnim filterom ispod kafe, WDT, tampiranje, voda je Golijska (ovo je razlika u odnosi na prethodne utiske, pošto su oni bili sa Rosom, razlika je u tome što sa Golijskom dobijam lepu kiselost i sa ravnih i sa konusnih noževa), temperatura je 91, a pritisak je 7 bara.
Apsolutno se slažem da je ovo overkill za ovu kafu, ali to mi je setup koji inače koristim već neko vreme, pa me interesovalo da vidim kakve će mi brojke dati i da to uporedim sa iskustvom u šoljici. Probaću da napravim nekoliko šotova i na nekoj običnoj korpi, zanima me koliko će primetna razlika biti.Izvinjavam se sto pitam, zar nije taj blend tipa 20-30% robusta? Kog djavla HE korpa da oprostis to bi trebalo iole ok mlin da ekstaktuje kako hoces uzduz i popreko![]()
Vrednosti koje ja ne unesem su podrazumevane koje ubaci aplikacija. Konkretno, količinu vode ubaci kada uneseš druge relevantne parametre. Vrednosti za CO2 i vlažnost su takođe podrazumevane, a LRR i TBF se kod merenja za espreso odnose na brew ratio.Mene interesuje odakle sve te informacije aplikaciji ili nagađa (sem onog što ručno uneseš) ?
Obustavljena na KitKet androidu. Ne može se instalirati.Možda može apk da se nađe za tu staru aplikaciju
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari