Šta je novo?

Samsung Galaxy S24

LIčno upoređujem S24+ i iPhone 16pro i S23. U stanu gde zivim je baš loš signal Yettela. Sva tri telefona pokazuju 1-2 crtice. Tek kad stavim merenje protoka podataka tad se vidi da na oba telefona download ne može da pređe 15mbps a te "crtice" za jačinu signala variraju od 1 do 2 i nikakve promene nema u data prenosu. A opet se nekad desi da sa 1 crticom ima downlod 100mbps. Zanimljivo je da je iPhone 15 bukvalno i sa 1 crticom u nekim delovima stana bio neupotrebljiv, bukvalno se prekidala veza sa sagovornikom.
Svi iz BGa znaju za "rupu" u signalu pred Pupinov most. Oba telefona mi izgube signal u toj rupi, skoro u isto vreme. Skoro sam u kolima imao vlasnika magic7 lite, ista priča.
Tako da ja u te "crtice" za jačinu signala nešto ne verujem previše.
Eto mojih ličnih iskustava i sa Exy i sa Snap i sa jabukovim procesorom koji god da je. A verujem da pošto mi se već dve godine po stanu motaju sva tri gore navedena procesora , da sam ih dobro istestirao.
Za Snap mogu da kažem, opet iz ličnog iskustva, da malo manje troši bateriju od Exy, da se samo u prezahtevnim igricama vidi razlika u korist istog i da se tu ustvari vidi da se na najvećem opterećenju vidi da Snap bojle to hendluje u smislu performansi.
pa eto, ko želi te ultra full performanse na telefonu dok igra najzahtevnije igre (da naglasim da Exy super odrađuje 95% igara) i da na kraju dana ima 10% više baterije od Exyija, onda bira Snap. Tu nema dileme.
u svemu ostalom, lično ne vidim ni prednosti ni mane oba procesora, jer realno sa ovakvim procesorima, količinom RAMa itd, u svakidnevnom notmalnom korišćenju, ni jedan telefom sa najnovijim Exy ili Snapom neće biti opterećen više od 50% svojih mogućnosti.

Pa do exy,zato i posrce bateriju brze.Bas me to smorilo a drugo nije ni malo placen uredjaj a tako se ponasa. Samo cu zbog toga i ranije promeniti ,sta kupiti drugo to jos nisam odlucio
Ok, ne znam kakvo je to "srkanje" baterije, evo ovaj SS ispod je upravo sad napravljen dok pišem. 80% vremena danas je na 4G plus lokacija itd.
RAzumem da je nekome malo 6-7h SOTa sa Exy, ili ima običan s24 sa jos manjom baterijom. Tu ondaema priče, uzme ultru i ima sat dva vremena SOTa vise.

Prilozi

• Screenshot_20250915_154836_Device care.jpg
    Screenshot_20250915_154836_Device care.jpg
    65.8 KB · Pregleda: 129
Ok, ne znam kakvo je to "srkanje" baterije, evo ovaj SS ispod je upravo sad napravljen dok pišem. 80% vremena danas je na 4G plus lokacija itd.
RAzumem da je nekome malo 6-7h SOTa sa Exy, ili ima običan s24 sa jos manjom baterijom. Tu ondaema priče, uzme ultru i ima sat dva vremena SOTa vise.
Dobro je to kod tebe ako ti to misliš.
Ma ultra....ima i drugih proizvođača
Ali za novac koji daješ, trebalo dosta bolje

Ja sam origimal samsumg punjač 45w kupio kad i telefon istog dana i Yettelu. Poprilično je težak, kabl koji ide uz njega je deblji dosta nego onaj koji ide uz telefon.
I evo juče je crkao. Odneo sam na reklamaciju. Ima isto njihov punjač od 25w , kupljen sa samsung A54, radi i dan danas.
Inače taj od 45w sam platio 5500 dinara.
Imao sam i imam brdo punjača, huawei, honor, Xiaomi,samsung, iphone i nikada ni jedan nije crkao sem ovog. Dešava se al sam baš neprijatno iznenađen.
Levo je deblji kabl koji ide uz punjač, desno je koji ide uz telefon.
Ovaj uz punjač jedva da može da se savije
Danas odem u Yettel po nov punjač, zamenski, jer je ovaj reklamirani crkao. Iznosi radnica neko malo pakovanje, na pakovanju punjač crne boje i bez kabla Rekoh joj da ja nisam takav reklamirao, da je moj punjač došao u većem pakovanju, bele boje i sa kablom i da je pre godinu dana plaćen 5600 din (sad vidim da mu je cena oko 7000 din), na šta ona odgovara da i ovaj što mi nude kao zamenu je iste cene! Kao, eto devojka koja je razvrstavala opremu videla da piše u povratnici iz servisa samsung punjač 45w pa spakovala taj. Kako se nije zahebala da spakuje neki bolji? Elem, nisam pristao na taj punjač, tražio sam isti kao moj. Ona ga je našla da imaju negde na stanju i za par dana mi trebao danje kod njih.
Beli punjač moj, crni njihov koji su hteli da mi uvale.

Prilozi

• images.jpeg
    images.jpeg
    8.5 KB · Pregleda: 82
  • Screenshot_20250916_124810_Samsung Internet.jpg
    Screenshot_20250916_124810_Samsung Internet.jpg
    48.8 KB · Pregleda: 108
To su isti punjači, samo beli je došao sa kablom.

Isti punjači, samo druga boja i jedan je sa kablom a drugi bez. Ako im nisi doneo kabl, onda te nisu ništa zeznuli..

Zar nije preporuka za Samsung S24FE punjač od 25 W ?

25w minimum. Što više to bolje, manje će se grejati punjač. Telefon uvek povuče 25w maksimum, pa makar ga ukačio na punjač od 100w. Samo mu lakše da se izbori sa snagom

25w minimum. Što više to bolje, manje će se grejati punjač. Telefon uvek povuče 25w maksimum, pa makar ga ukačio na punjač od 100w. Samo mu lakše da se izbori sa snagom
Ali akose puni snagom od 25W ne vidim zbog čega bih uzeo punjač od 45W ili jači..svaki jači punjač je skuplji ali ako ne puni brže telefon tj. ako samo punjenje ne traje kraće, zašto bih uzimao jači punjač ??!

Manja je šansa da rikne (ne radi sa 100% kapaciteta) a i sutra ćeš kupiti telefon sa boljim punjenjem pa ti punjač ostaje. Ili dodje ti neko u goste sa jačim
telefonom pa možeš da se praviš važan:)

Nema tu ispravnog odgovora. Kako kome odgovara, može i tako i ovako.

Zvali su me naknadno da im donesem kabl, jer mora sve u kompletu. Da mi je ostao kabl, ne bi pravio problem.
Saga završena, nemaju odgovarajući zamenski punjač, već samo punjač bez kabla po istoj ceni. Vratiće mi novac. Ja otišao u radnju pored, kuoio nov samsung 45w punjač sa kablom za 6000 i to je to.

Sve u svemu i minusu si 600 rsd :) Bolje da si uzeo ponudjeni punjač :D

Da se prijavim i ja ovde, stigao S24 običan ali sa Snapdragonom. Pre njega S23, S22 (obe varijante)... Nijanse uglavnom ali za sad zadovoljan, baterija bolja nego S23. Za ostalo kako vreme bude prolazilo

Da se pohvalim :)
Upravo kupio S24fe sa one promocije. Vakum. 300e
Hoću neću, da li da kupim s25 na promociji pa da prodajem drugi telefon...
Naleti ovaj i uzmem

Telefon definitivno ima ***** sa mrežom.
Samo je pitanje kako će se kome manifestivati,da li će i gde.
Imam problem sa internetom na tačno odredjenoj lokaciji ,100 metara od antene.
Menjane kartice,operateri,telefoni.
Problem je da kombinacija ,trenutni operater-s24 fe ne fukcionišu dobro na ovoj lokaciji,gde sam 8 sati dnevno.
Jel ima neki programčić gde bih mogao u odredjenom vremenskom intervalu da vidim kako se gubi internet konekcija i koliko dugo?

Kako se ponašaju drugi telefoni na istom mestu iz iste mreže?

Ovako.Normalno.
Sad mi je kartica u drugom telefonu.
Sa ovog moram da bacim hotspot,da bi se na s24 fe ulogovao na m banking.Npr.
Ma s....
Nije ovo od juče,razvlači se od jula,nego sam imao još jednu yettel karticu,koja je izigravala kućni net u modemu,nisam ni koristio m8bilni net na s24 fe na ovoj lokaciji,kad sam to ugasio ,istekao ugovor u avgustu,skapirao sam koliki je ***** samo na ovoj lokaciji, sa s 24 fe,nigde više.

Kupujem prodajem.

Onda ne gledamo na istom mestu.
Imas par komada za 330-340.
Skoro svaki ce da ti skine 5-10e. Naravno ima i onih koji drze fiksnu cenu ali nista te ne kosta da pitas :)
Taj koji sam ja kupio bio je 320e. Ponudio 300e i covek pristao.

Danas odem u Yettel po nov punjač, zamenski, jer je ovaj reklamirani crkao. Iznosi radnica neko malo pakovanje, na pakovanju punjač crne boje i bez kabla Rekoh joj da ja nisam takav reklamirao, da
Ako je u pitanju punjac sa zaobljenim ivicama i malo manji, bolje da si taj uzeo, jer je to novija verzija. Ja sam dva komada orig.punjaca od 35w sa dva izlaza reklamirao, jer su bili crkli usb c izlazi. Na kraju sam uzeo pare i kupio noviji od 25 w, manji, laksi a brzina punjenja zanemarljivo sporija. Uz to ja i punim na sporije tel - S25+ i teram sve u kuci tako, nakako mi bat. duze drzi.

Ne znam sad koji je manji kakve su ivice imali, ovakav je sad.
A punjenje sporo može da se podesi u telefonu bez obzira na jačinu punjača

Prilozi

• 20250920_143841.jpg
    20250920_143841.jpg
    71.6 KB · Pregleda: 38
Зар не иду Самсунгови пуњачи 25,45,65w?

Ja koristim ova dva modela.
SAMSUNG EP-T4511-XBE USB-C 45W
SAMSUNG EP-TA220-NBE USB-C + USB-A 35W

Vrh Dno